Societatea Biblică Americană va închide un muzeu de 60 de milioane de dolari

The Faith and Liberty Discovery Center, un muzeu fondat în mai 2021 de Societatea Biblică Americană. În martie 2024, ABS a anunțat că Centrul se închide. | Captură de ecran: YouTube/Faith and Liberty Discovery Center

Societatea Biblică Americană își va închide Centrul de Descoperire a Credinței și Libertății (FLDC), la aproximativ trei ani după deschiderea muzeului din Philadelphia, Pennsylvania, care a costat aproximativ 60 de milioane de dolari.

Într-un comunicat de presă trimis prin e-mail către The Christian Post luni dimineață (18 martie 2024), ABS a anunțat că centrul își încheie operațiunile la 1 aprilie, ultima zi pentru vizitele publice fiind 28 martie.

Rambursările integrale vor fi acordate celor care au cumpărat bilete pentru a vizita centrul după 28 martie, potrivit ABS.

Comunicatul de presă a citat "limitările structurale", impactul blocajelor COVID-19 și "alți factori care afectează sustenabilitatea" ca motive pentru închidere.

Centrul s-a luptat de la început, primind doar aproximativ 54.000 de dolari în vânzări de bilete pentru anul fiscal 1 iulie 2021 până la 30 iunie 2022, în timp ce raporta cheltuieli totale de aproximativ 11 milioane de dolari, potrivit unei declarații de venituri.

Jennifer Holloran, care a devenit recent președinte și CEO al societății, a declarat într-o declarație că "Centrul de descoperire a credinței și libertății a servit ca un loc de învățare și inspirație excepționale de când s-au deschis porțile sale".

"Așteptăm cu nerăbdare să reimaginăm cum ar putea arăta viitorul conținutului printr-un format digitalizat accesibil publicului", a adăugat ea.

"Suntem extrem de recunoscători partenerilor noștri locali din Philadelphia, celor care au contribuit la viziunea sa și personalului FLDC care și-a investit inimile în slujirea fiecărei persoane care a intrat pe ușă."

Directorul executiv al FLDC, Rob Wonderling, a fost citat în comunicatul de presă spunând că a fost "o onoare să slujesc Faith and Liberty Discovery Center și să fiu martor la numeroasele moduri în care a stimulat inspirația, angajamentul și descoperirea personală de-a lungul anilor în inima Independence Mall".

"Centrul a fost o viziune inovatoare pentru împărtășirea importanței Scripturii și sunt mândru de rolul pe care personalul nostru dedicat l-a jucat în misiunea sa", a continuat Wonderling.

Deschis în mai 2021, centrul a fost situat pe Independence Mall din Philadelphia și a căutat să educe oameni de toate opiniile religioase despre impactul Creștinismului asupra istoriei americane.

Muzeul și-a organizat marea ceremonie de deschidere în iulie 2021, care coincide cu Festivalul anual Wawa Welcome America al orașului, ABS proclamând că "oaspeții pot explora 2322 de metri pătrați de spațiu interactiv de galerie cu tehnologie inovatoare".

Călătoria lor prin muzeu va fi ghidată de o lampă inteligentă portabilă, pe care o pot folosi pentru a capta digital versetele biblice preferate, citate și povestiri pe care să le revadă odată ce se întorc acasă. Fiecare galerie oferă o nouă experiență imersivă", a explicat societatea.

Într-o galerie, oaspeții vor veni față în față cu 21 de americani renumiți ale căror vieți și moșteniri au fost modelate de Cuvântul lui Dumnezeu. Într-un altul, oaspeții vor putea asculta un peisaj sonor de cântece și versete citite de icoane americane precum Johnny Cash. Și în timpul unei experiențe teatrale unice, oaspeții se vor plimba pe străzile din Philadelphia istorică în timp ce urmăresc desfășurarea căutării lui William Penn pentru libertatea religioasă.

Acest material a fost publicat pe 18 martie 2024 de Michael Grybosky în publicația Christian Post (de unde a fost preluat).

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.