STUDIU: Evanghelicii au păreri împărțite cu privire la modul în care bisericile și liderii ar trebui să se implice în problemele de politică publică

Deși a existat o dezbatere de lungă durată cu privire la cât de implicați ar trebui să fie bisericile și liderii lor atunci când vine vorba de probleme de politică publică, majoritatea evanghelicilor sunt de acord doar cu două probleme în care cred că bisericile și liderii lor ar trebui să fie foarte implicați – avortul și ceea ce este acceptabil în exprimarea publică a credinței.


Orice altceva, potrivit unui raport recent lansat de Infinity Concepts, numit Evangelicals in The Public Arena (Evanghelicii din arena publică), este în dezbatere. Cu cât mai mulți evanghelici religioși văd o problemă, cu atât este mai probabil ca ei să sprijine implicarea publică a bisericilor și a liderilor bisericii, arată rezultatele studiului.


Datele din studiu colectate la sfârșitul anului 2023 și începutul anului 2024 de la 1.039 de protestanți evanghelici arată că 54% dintre evanghelici cred că bisericile și liderii bisericii ar trebui să se implice public în legătură cu avortul, în timp ce 51% susțin implicarea atunci când discută despre ceea ce este acceptabil în exprimarea publică a credinței.


Când Jason Yates, CEO al My Faith Votes, a căutat să-i încurajeze pe creștini să voteze în 2020, de exemplu, el a prezentat votul ca o oportunitate pentru creștini de a adăuga "sare și lumină" procesului politic.


"Suntem chemați să fim o influență în cultura noastră, în societatea noastră. Vorbesc adesea despre versetul Galateni 6:10 care spune că, atunci când avem ocazia, să facem bine tuturor, în special celor în credință, și descriu oportunitatea noastră de a vota ca o oportunitate de a face bine", a declarat el pentru The Christian Post. "Nu este binele pe care lumea îl cunoaște sau îl crede în mod necesar, dar este un bine al celor pe care îi servim."


Cu toate acestea, atunci când li s-au prezentat 11 probleme diferite de politică publică în studiu, evanghelicii au fost împărțiți cu privire la modul în care bisericile și liderii lor ar trebui să se angajeze public în privința lor.


În timp ce 22% dintre respondenți au spus că ar prefera să nu vadă implicarea publică a bisericilor și a liderilor lor în niciuna dintre cele 11 probleme, 78% dintre evanghelici susțin implicarea publică în cel puțin o problemă. Și cu cât evanghelicii sunt mai conservatori din punct de vedere politic, cu atât este mai probabil ca ei să sprijine bisericile și liderii bisericii, fiind foarte implicați în fiecare dintre cele 11 probleme testate în studiu.


Dintre cele 11 probleme prezentate în studiu, evanghelicii au descoperit că problema a ceea ce este acceptabil în exprimarea publică a religiei este în mare parte religioasă.


Integritatea și corectitudinea alegerilor, legile privind armele, al doilea amendament, primul amendament și libertatea de exprimare, justiția penală și reforma condamnărilor au fost considerate în mare parte probleme politice de majoritatea evanghelicilor.


Justiția rasială, alegerea școlii și transgenderismul sunt în mare parte văzute ca probleme sociale de majoritatea evanghelicilor. Cu toate acestea, avortul nu este la fel de simplu. Aproximativ 42% dintre evanghelici spun că este o problemă religioasă, în timp ce 36% au numit-o o problemă socială.


Evanghelicii sunt, de asemenea, împărțiți în mod similar atunci când vine vorba de antisemitism, 43% numindu-l o problemă socială, în timp ce 38% îl văd ca o problemă religioasă. Confidențialitatea donatorilor este văzută ca o problemă socială de 49% dintre evanghelici, în timp ce 37% o văd ca o problemă politică.


Studiul a constatat, de asemenea, că, în timp ce majoritatea protestanților evanghelici, 63%, se descriu ca fiind conservatori din punct de vedere politic, 24% s-au identificat ca moderați și 12% au spus că sunt liberali din punct de vedere politic. Albii, cei cu venituri mari și evanghelicii cu vârsta peste 55 de ani s-au dovedit a fi mai predispuși să se identifice drept conservatori.


Indiferent de modul în care evanghelicii s-au descris pe ei înșiși, studiul a constatat că toți se roagă, merg la biserică, participă la grupuri mici, studiază Biblia și consumă mass-media creștină cu o frecvență similară.


Majoritatea evanghelicilor liberali cred, de asemenea, că avortul este păcat (62%) și că sexul înainte de căsătorie (70%), activitatea homosexuală sau sexul (70%) și pornografia (80%) sunt păcătoase.


În general, evanghelicii conservatori îi văd pe oamenii foarte liberali într-o lumină mult mai negativă decât evanghelicii liberali văd oamenii foarte conservatori. Conservatorii sunt mai predispuși să folosească termeni precum imoral, radical, rău și dușman pentru a-i descrie pe liberali", au remarcat cercetătorii.


Cu toate acestea, există dovezi că cei foarte liberali și cei foarte conservatori pot fi la fel de negativi față de oponenții lor politici. Provocarea este că nu există suficienți oameni foarte liberali în populația evanghelică pentru a ne oferi un eșantion robust al acelor indivizi din acest studiu", au adăugat ei. "Cei care au dreptate la mijloc din punct de vedere politic rareori au opinii puternic negative despre cei foarte conservatori sau foarte liberali".


NOTE: Acest material a fost publicat pe 17 martie 2024 în site-ul Christian Post (de unde a fost preluat) și a fost scris de Leonardo Blair, reporter senior. Întregul raport al acestui studiu se poate descărca în format PDF de aici (disponibil în limba engleză). Acest studiu a fost efectuat pe evanghelici din cadrul Statelor Unite ale Americii.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.