10 tipuri de bărbați cu care femeile creștine nu ar trebui să se căsătorească niciodată

10 tipuri de bărbați cu care femeile creștine nu ar trebui să se căsătorească niciodată

Adesea, în căutarea spre căsătorie și găsirea “alesului”, se întâmplă ceva. Este ușor să trecem cu vederea lucruri care nu par atât de importante în timp ce ne întâlnim, dar aceste lucruri ar putea fi modele distructive odată căsătoriți. Dar dragostea nu trebuie să fie oarbă. Nu există niciun motiv să te mulțumești cu relații nesănătoase sau dăunătoare, doar pentru a urmări să fii căsătorit(ă).


Cu toții avem probleme legate de păcat cu care ne confruntăm zilnic. Cu toții am făcut greșeli pe care deseori ne dorim să le putem reface. Cu toții avem nevoie de harul și de libertatea pe care numai Hristos Însuși le poate oferi. Dar căsniciile noastre sunt mai sănătoase atunci când recunoaștem semnalele de alarmă în relațiile noastre de întâlnire, în loc să alegem să nu vedem deloc problemele.


Lui Dumnezeu Îi pasă de deciziile pe care le luăm. Îi pasă cu cine ne căsătorim. Și putem avea încredere că El ne va oferi îndrumare și ne va ajuta să vedem unele semnale de alarmă de care să fim atenți pe parcurs.


1. NEBUNUL
Căsătoria poate fi destul de grea uneori, adăugați la aceasta presiunea unei deconectări spirituale mai profunde și s-ar putea să aveți mari probleme atunci când apar factorii de stres normali ai vieții. Întâlnirea și căsătoria misionară (adică, intri în acea relație” sperând că vei mântui pe persoana cealaltă, sau să o aduci la credința ta) vor fi un drum de luptă suplimentară. Dacă aveți credințe spirituale foarte diferite acum, nu presupuneți în mod fals că îl veți face să se “întoarcă” sau să își schimbe calea mai târziu. S-ar putea să se întâmple, dar s-ar putea să nu se întâmple. Aveți grijă să nu vă mulțumiți cu mai puțin decât ar vrea Dumnezeu pentru sănătatea și îngrijirea spirituală a căsniciei voastre.


Nu vă prindeți la jug cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între dreptate și fărădelege? Sau ce părtășie are lumina cu întunericul? - 2 Corinteni 6:14, NTR

2. ABUZIVUL
Valorezi mult prea mult pentru a fi abuzat de cineva. Niciodată. Îndepărtează-te rapid de oricine îți aduce un rău fizic, verbal sau emoțional profund. Nu merită să te atașezi de cineva care are nevoie disperată de ajutor și de libertate el însuși. Nu ești harul lui salvator. Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu. Căsătoria este construită pe iubire și respect profund, iar acesta nu este cu siguranță un mod de a începe. Vedeți semnele de avertizare pentru ceea ce sunt. Credeți că sunteți valoroși și prețioși pentru Dumnezeu. Spuneți “gata” și mergeți mai departe.


Domnul îl cercetează pe cel drept, dar sufletul Lui îi urăște pe cel rău și pe cel ce iubește violența. - Psalmul 11:5, NTR

3. DEPENDENTUL
Acest om are nevoie de libertate, care poate veni numai dacă recunoaște că există o problemă și caută consiliere, ajutor profesional și puterea pe care o poate aduce Dumnezeu. Dependența de alcool, droguri sau pornografie va duce la distrugere. Și, deși relația voastră poate părea să-l provoace în direcția cea bună, nu vă lăsați păcălită că va “renunța atât de repede la tot pentru tine”, fără ajutorul și responsabilitatea unui ajutor profesional. Nu tu ești cea care îl va elibera și rolul tău nu este să încerci să îl schimbi. Numai Dumnezeu poate face acest lucru.


„Toate îmi sunt îngăduite” – dar nu toate îmi sunt de folos. „Toate îmi sunt îngăduite” – dar nu voi fi stăpânit de nimic! - 1 Corinteni 6:12, NTR

4. NARCISTISTUL
Dacă prietenului tău îi pasă mai mult de cum arată în oglindă într-o anumită zi, decât de ceea ce faci tu, sau se pare că nu se poate sătura de “măreția” lui, s-ar putea să ai probleme în față. Indiferent cât de chipeș, talentat și fermecător ar putea părea cineva, căsătoria este construită pe cuvântul “împreună”. Dacă relația dinaintea căsătoriei pare a fi unilaterală, cu accent pe “partea lui”, s-ar putea să fie destinată luptei. Viața ta ar trebui să fie foarte prețuită de bărbatul care te numește soția lui. Umilința, compasiunea, dragostea și respectul față de ceilalți sunt caracteristici mult mai admirabile decât simplele aspecte exterioare.


Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, aroganți, blasfemiatori, neascultători de părinți, nemulțumitori, lipsiți de sfințenie, fără afecțiune, neînduplecați, calomniatori, neînfrânați, sălbatici, neiubitori de bine, trădători, nesăbuiți, încrezuți, iubitori mai degrabă de plăceri, decât de Dumnezeu, având o formă de evlavie, dar negându-i puterea. Ferește-te de aceștia! - 2 Timotei 3:2-5, NTR

5. CONTROLUL
Ceea ce pare să fie deghizat la început sub forma “încerc doar să ajut”, poate fi de fapt o nevoie profundă de control și o inimă geloasă. Acest om va domina și se va strădui să ia orice decizie în locul tău, să decidă pe cine trebuie să petreci timpul sau pe cine nu trebuie să mai vezi. Cel condus de nevoia de control va avea probleme continue cu privire la faptul dacă poate avea “încredere în tine”. Adesea, sub stăpânirea celui care controlează, poți începe să simți că abia mai poți respira. Este sufocant. Așa ar trebui să fie, așa te ține în strânsoarea lui. Fiți liberi. Nu este problema ta de rezolvat. Este a lui Dumnezeu.


Căci acolo unde este invidie și ambiție egoistă, acolo va fi dezordine și răutate de orice fel.- Iacov 3:16, NTR

6. OMUL FURIOS ȘI IRASCIBIL
Un bărbat care nu-și poate controla temperamentul înainte de a vă căsători, va fi cu siguranță un bărbat care nu-și va putea controla temperamentul după ce vă veți căsători. În cele mai multe cazuri, se va înrăutăți. Indiferent de tipul nostru de personalitate, tot nu ne lasă loc să arătăm pe oricine ne iese în cale cu vorbe grele și vociferări. Ia-ți timp în diferite scenarii pentru a vedea cum răspunde, mai ales sub presiune. Cum se comportă pe terenul de fotbal? În trafic? Când chelnerul încurcă comanda? Când presiunile cresc la serviciu? Când întârziați? Cheia este - își dă el seama că este o zonă de slăbiciune pe care dorește ca Dumnezeu să-l ajute să o schimbe? Dacă răspunsul este “nu”, îndepărtează-te.


Nu te împrieteni cu omul mânios și nu te asocia cu omul iute la mânie - Proverbe 22:24, NTR

7. BĂRBATUL ÎNCĂ LEGAT DE MAMA
Cu toții iubim un bărbat care își iubește mama. Există un respect profund pentru cei care au grijă și arată dragoste față de părinții lor. Cu toate acestea, uneori, liniile de demarcație se estompează. Atunci când tipul cu care te întâlnești încă are fiecare factură plătită de părinții săi, aceștia controlează fiecare decizie pe care o ia și îi pasă mai mult de ceea ce crede mama decât de ceea ce crezi tu - știre de ultimă oră - lupta este înainte. Una dintre cauzele numărul unu ale divorțului este dificultatea relației cu socrii. Nicio familie nu este perfectă, dar asigurați-vă că sunteți amândoi pe aceeași lungime de undă când vine vorba de plecare, despărțire și unire ca unul singur. Dacă există probleme cu trasarea unor limite sănătoase înainte de a vă căsători, mai mult ca sigur că vor exista probleme mai târziu.


Și apoi a zis: „De aceea bărbatul își va lăsa tatăl și mama și se va alipi de soția lui, iar cei doi vor fi un singur trup.” - Matei 19:5, NTR

8. FLIRTUL, ÎNȘELĂCIUNEA, ISPITA
Comportamentele stabilite înainte de căsătorie nu vor dispărea ca prin minune odată ce spui “Da”. Păcatul sexual poate fi o capcană adâncă a vrăjmașului și, odată prinși în aceste tipare distructive, este greu să te desprinzi de ele. Greșelile trecutului nu ar trebui să dețină controlul asupra prezentului și viitorului nostru. Fiți atenți la comportamentele care semnalează probleme. Este respectuos față de femei? Flirtează cu cea mai bună prietenă a ta sau cu chelnerița la cină? Te imploră să te culci cu el? Semnal de alarmă. Aveți grijă să aveți înțelepciunea de a vedea adevărata inimă înainte de a intra într-o relație de legământ cu cineva înrădăcinat în păcat sexual. Ești demnă de respect, cel care te iubește, te va aștepta.


Fugiți de curvie! Toate celelalte păcate pe care le face omul sunt în afara trupului, dar cine curvește, păcătuiește împotriva propriului său trup. - 1 Corinteni 6:18, NTR

9. MINCINOSUL
Orice căsnicie trebuie să fie clădită pe încredere. Fără ca aceasta să fie o fundație solidă, vei avea probleme de la început. Cum rămâne cu acele “mici minciuni albe” pe care ai început să le observi pe parcurs? În realitate, nu există mici minciuni albe. Orice minciună este menită să ascundă, să înșele sau să manipuleze adevărul. Nu există loc pentru necinste într-o relație sănătoasă și iubitoare. Este o capcană periculoasă, iar tu vei rămâne mereu întrebată ce ascunde.


Martorul mincinos nu va rămâne nepedepsit și cel ce spune minciuni va pieri. - Proverbe 19:9, NTR

10. CEL CARE ARE OBICEIURI DISTRUCTIVE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE BANII SAU MUNCA
Dacă îl întreții pe iubitul tău și plătești totul acum - este posibil ca acest lucru să nu se schimbe prea mult mai târziu. Este un muncitor harnic? Are un loc de muncă? Este un dependent de muncă? Are obiceiuri de cheltuieli secrete? Dependență de jocurile de noroc? Datorii insurmontabile? Odată căsătorit, aceste tipare se pot înrăutăți atunci când stresul vieții de familie și responsabilitățile cresc foarte mult. Problemele legate de bani și luptele financiare sunt una dintre principalele cauze ale divorțului. Purtați discuții înainte de a vă căsători. Decideți de la bun început dacă voi doi puteți fi de acord cu privire la problemele importante.


Cine umblă cu înțelepții va deveni înțelept, dar cine se asociază cu nesăbuiții va avea de suferit. - Proverbe 13:20, NTR

ÎN TIMP CE AȘTEPTAȚI DUPĂ ALESUL INIMII (un mesaj pentru fetele creștine necăsătorite)
Rugați-vă ca Dumnezeu să vă călăuzească și să vă dea înțelepciune. Cereți protecția și ajutorul Său pentru a face cele mai bune alegeri cu privire la orice relație.


- Credeți ce este mai bun despre voi înșivă. Ești valoroasă, ești prețuită de Dumnezeu. Nu credeți minciunile că trebuie să vă mulțumiți cu cineva în care nu puteți avea încredere deplină sau care s-ar putea să nu vă trateze cu respect sau cu dragoste.


- Încredințează-I Lui viitorul tău. S-ar putea să nu ne dăm seama de toate sau să nu putem vedea ce sau cine ne așteaptă. Dar El știe. Sincronizarea Lui este perfectă. Căile Lui sunt bune. El lucrează adesea în spatele scenei, acolo unde noi nu putem vedea. Să nu crezi nici măcar o clipă că El te-a uitat. Lui îi pasă. Și El are puterea de a face lucruri mărețe.


Acest material a fost publicat pe 1 aprilie 2024 în site-ul Christian Headlines (de unde a fost preluat și adaptat) și a fost scris de Debbie McDaniel. Ea este soție de pastor, mamă a trei copii minunați, dramaturg și scriitor. Ea are o inimă de a comunica speranța lui Dumnezeu prin intermediul momentelor de zi cu zi ale vieții - cele bune, rele, urâte și cele care îți taie respirația. Iubitoare a fiecărui răsărit de soare, veșnic nevoiașă de harul Său, această fată din Texas găsește bucurie în darul simplu al fiecărei noi zile. Debbie te invită să i te alături la www.freshdayahead.com.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.