8 întrebări care te vor ajuta să descoperi scopul lui Dumnezeu pentru viața ta

8 întrebări care te vor ajuta să descoperi scopul lui Dumnezeu pentru viața ta

Dumnezeu folosește cu măiestrie toate modurile în care ne-a creat pentru ca noi să putem sluji, ajuta și revărsa în alții. Dumnezeu nu te-a creat întâmplător. Ai fost porționat în mod creativ, imaginativ și intenționat - proiectat și destinat de Dumnezeu pentru a reflecta bunătatea Sa în lumea din jurul tău. Și ești invitat de Dumnezeu să-ți excavezi chemarea din narațiunea vieții tale, din mixul de daruri și din pasiunile tale.


Iată câteva întrebări pe care să ți le pui ție însuți și comunității tale – familia din biserică, prietenii și cercul tău interior – pentru a te ajuta să îți dezgropi menirea:


1. La ce sunt bun?
Dumnezeu nu te va chema să fii un atlet profesionist dacă, la fel ca mine, nu reușești să ții o minge în mână și să mergi simultan. Cu toții trebuie să ieșim uneori din zonele noastre de confort, dar Dumnezeu va folosi punctele tale forte ca parte a chemării tale. Cereți lămuriri comunității dumneavoastră dacă vă luptați să recunoașteți aceste puncte forte și daruri.


2. De ce sunt pasionat?
Dacă “pasiunea” este o presiune prea mare, ce vă stârnește curiozitatea? Ce vă interesează? Ce vă ține treaz noaptea - pentru că vă place să vă gândiți la asta? În ce ți-ar plăcea să-ți torni mai multă energie dacă timpul și banii nu ar fi un obstacol? Dumnezeu ți-a dat pasiunile tale în mod intenționat - cu un scop.


3. De ce are nevoie orașul, cartierul, școala locală, comunitatea sau zona mea?
Ce nedreptăți poți ajuta să lucrezi pentru a le îndrepta? Ce nedreptăți sau dezavantaje te înfurie și pe care vrei să le repari? Poate că asta te preocupă în minte și în inimă pentru că tu și comunitatea ta puteți concepe soluții demne.


4. Ce uși se deschid?
Cum ți se pare că Dumnezeu este o binecuvântare în viața ta? Nu-ți irosi viața bătând la uși închise. Cere-i lui Dumnezeu să-ți arate ce căi și scopuri are pentru tine. Și nu te îngrijora de ușile pe care Dumnezeu le deschide pentru alții. El îi are pe aceștia în propria lor călătorie, așa cum te are pe tine în a ta.


5. În ce anotimp al vieții mă aflu?
Un student la facultate, o mamă care stă acasă, un angajator de pe piață și un pensionar se află în etape și anotimpuri ale vieții complet diferite. Asta nu este o greșeală. Dumnezeu folosește fiecare sezon pentru a ne modela și a ne pregăti pentru următoarea fază a chemărilor noastre. Nu disprețui niciun anotimp al vieții, ci întreabă-L pe Dumnezeu la ce te invită în această fază actuală a vieții.


6. Care este tipul meu de personalitate?
Dumnezeu se folosește de modul în care te-a făcut pentru a te ajuta să înțelegi pentru ce ai fost pus pe pământ. Instrumentele de autoevaluare(Enneagrama, Myers Briggs, APEST, Strength Finders, etc.) sunt o modalitate valoroasă de a te ajuta să te cunoști pe tine și chemarea ta.


7. Ce simte comunitatea mea că Dumnezeu ne cheamă să facem?
Credem în mod eronat că chemarea sau scopul este întotdeauna o căutare individuală, când, uneori, Dumnezeu cheamă grupul, echipa sau poporul tău să slujească împreună. Faceți o lucrare de discernământ cu comunitatea voastră pentru a vedea unde v-ar putea trimite Dumnezeu.


8. Ce dezvăluie o cronologie a vieții mele?
Desenați o cronologie a vieții dumneavoastră, cu experiențele de viață semnificative în ordine cronologică. Fă un pas înapoi pentru a observa orice teme, modele sau procese pe care Dumnezeu le-a folosit în viața ta. Ce a definit traiectoria ta? Întreabă-L pe Dumnezeu ce ar putea însemna povestea vieții tale pentru ceea ce Dumnezeu te cheamă să faci.


Profetul Ieremia a chemat poporul lui Dumnezeu să se roage și să lucreze pentru pacea și prosperitatea orașului, să “construiască case” și să planifice să rămână. Să planteze grădini și să mănânce alimentele pe care le produc. Să se căsătorească și să aibă copii, etc. Oriunde te-a așezat Dumnezeu, ești invitat să participi împreună cu Dumnezeu la transformarea lumii tale într-un loc în care ceilalți să fie împuterniciți și să prospere. Aceasta este chemarea și scopul tău.


Cum se întâmplă acest lucru? Răspunzând la unele dintre întrebările de mai sus, vei începe să descoperi planurile și scopurile perfecte ale lui Dumnezeu pentru tine.


Known: How Believing Who God Says You Are Changes Everything - amazon.comAcest material a fost scris pe 19 martie 2024 de Aubrey Samson în site-ul Christianity.com (de unde a fost preluat și adaptat). Pentru mai multe informații despre acest subiect, consultați cartea lui Aubrey, Known: How Believing Who God Says You Are Changes Everything (Cunoscut: Cum să crezi cine spune Dumnezeu că ești), care se poate comanda făcând click pe coperta alăturată sau pe titlul ei de mai sus. Aubrey Sampson este pastor, autor, vorbitor și coprezentator de podcast.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.