Astrofizician israelian de la Harvard Mesia va veni din spațiul cosmic

Astrofizician israelian de la Harvard Mesia va veni din spațiul cosmic

În timp ce evreii sărbătoresc Paștele, Prof. Avi Loeb prezice "exodul cosmic"


Astrofizicianul israelian de la Harvard, Avi Loeb, a prezis că Mesia va fi o entitate extraterestră, supraumană. Săptămâna trecută, el a sugerat că o astfel de cifră ne-ar putea conduce într-un “exod cosmic” dincolo de Pământ.


Loeb este în prezent profesor de științe la Universitatea Harvard, a fost președintele Departamentului de Astronomie de la Harvard timp de nouă ani, iar în 2020, a făcut parte din Consiliul de consilieri al președintelui SUA pentru știință și tehnologie.


El este cel mai bine cunoscut pentru argumentul său că obiectul interstelar ‘Oumuamua – primul obiect interstelar cunoscut care a trecut prin sistemul nostru solar – este probabil un artefact al tehnologiei extraterestre. Loeb argumentează acest lucru pe baza dovezilor științifice ale mai multor caracteristici anormale, cum ar fi “accelerația ciudată” și lipsa cozii cometare. Aceste anomalii, susține el, sunt cel mai bine explicate prin teoria că ‘Oumuamua este un obiect artificial, mai degrabă decât natural.


Loeb și-a împărtășit viziunea despre Mesia anul trecut în timpul unei cine private organizate de o organizație numită WORLD. MINDS, care se descrie ca o “comunitate doar pe bază de invitație” de “1500 de persoane care aduc contribuții dovedite în știință, arte, afaceri și guvern”.


În timpul cinei, la care Loeb și fostul director al CIA, David Petraeus, au fost invitați speciali, Loeb a spus: “Credința mea personală este că Mesia va sosi, nu neapărat din Brooklyn, așa cum cred unii evrei ortodocși, ci mai degrabă din spațiul cosmic”, potrivit unui raport al New York Magazine.


Loeb a continuat să spună că acest Mesia extraterestru va ajuta la încheierea conflictului teritorial pe pământ, “deoarece există mult mai multe proprietăți imobiliare disponibile în univers”.


Loeb și-a extins ideea despre un Mesia extraterestru într-o postare recentă pe blog. Când au început sărbătorile de Paște din acest an, Loeb a susținut că omenirea se îndreaptă spre un “exod cosmic” condus de o “entitate extraterestră, supraumană”.


“Exodul tradițional a eliberat câteva mii de oameni din sclavie, le-a creat sentimentul unei comunități și le-a stabilit legătura cu Dumnezeu”, a scris Loeb. Ce ar presupune momentul Exodului cosmic pentru omenire? Viziunea mea ca astrofizician este simplă: exodul nostru cosmic ar însemna eliberarea unei comunități spațiale de oameni din limitele gravitației Pământului.


Un astfel de “exod cosmic”, susține el, nu ar fi în cele din urmă condus de om.


“Ce l-ar înlocui pe «Dumnezeu» în această poveste? O civilizație extraterestră avansată.”


“Tehnologiile extraterestre”, scria Loeb, “ar putea duce la miracole aparente pe Pământ ale personajului care a declanșat Exodul tradițional”.


Făcând o paralelă între cei 40 de ani petrecuți de Israel în sălbăticie și o potențială călătorie către un alt sistem solar, Loeb a susținut că o astfel de călătorie ar putea “permite unei noi comunități spațiale să se elibereze de mentalitatea terestră”, la fel cum în deșert israeliții au dobândit “o nouă mentalitate, liberă de sclavie și închinare care a caracterizat mentalitatea lor în Egipt”.


“Cine ar servi ca Moise pentru noua comunitate spațială?” A scris Loeb. “Este posibil ca acest copil să se fi născut deja până acum.”


Loeb susține că, similar cu relatarea Bibliei despre revelația specială a lui Dumnezeu către Moise prin rugul aprins, ființele extraterestre ar putea contacta omenirea prin UAP (termenul oficial al guvernului SUA pentru ceea ce se numesc popular “OZN-uri”).


Moise a fost convins să creadă într-o entitate supraumană, “Dumnezeu”, după ce a fost martor la un rug aprins care nu a fost niciodată mistuit. Ar servi un fenomen anormal neidentificat (UAP) ca moment de rug aprins pentru noul nostru Moise?”


Loeb a concluzionat argumentând că în curând am putea fi “salvați” de o “entitate supraumană” extraterestră.


“Tot ce trebuie să facem este să ne deschidem camerele și telescoapele, precum și mintea, la posibilitatea că am putea fi salvați de mizeriile noastre terestre de către o entitate supraumană”, a scris el.


“Religiile noastre tradiționale sărbătoresc trecutul. În această sărbătoare de Paște, ar trebui să reflectăm cu toții la viitorul nostru printre stele și să sperăm că un mesaj de pace și prosperitate va fi livrat în curând în cutia noastră poștală sub forma unui pachet tehnologic extraterestru.


Munca lui Loeb cu guvernul și comunitatea științifică privind cercetarea UAP
Loeb este unul dintr-un număr tot mai mare de oameni de știință proeminenți și oficiali guvernamentali care investesc acum o cantitate semnificativă de timp și resurse în investigarea UAP.


În martie anul trecut, Loeb a fost co-autor al unei lucrări împreună cu Sean Kirkpatrick, pe atunci director al Biroului de soluționare a anomaliilor din toate domeniile (AARO) al Departamentului Apărării.


AARO, care a fost înființată în 2022, spune că “conduce eforturile guvernului SUA de a aborda fenomenele anormale neidentificate (UAP) folosind un cadru științific riguros și o abordare bazată pe date”.


Lucrarea lui Loeb și Kirkpatrick a susținut că UAP ar putea fi “sonde tehnologice extraterestre”.


În plus față de munca sa cu programul UAP al Pentagonului, Loeb este implicat în mai multe alte proiecte care fac o muncă similară în afara guvernului.


Loeb face parte din consiliul consultativ al Fundației Sol, o organizație recent înființată care a organizat prima sa conferință la Universitatea Stanford din Palo Alto, California, în noiembrie anul trecut.


“Fundația Sol se stabilește ca un centru premier pentru cercetarea UAP”, se arată pe site-ul său. “Sub conducerea experților academici și guvernamentali deja angajați profesional în studiul UAP, Fundația reunește echipe de specialiști renumiți în științele naturii, științele sociale, științele umaniste și ingineria, știința informației și alte discipline axate pe tehnologie. În mod colectiv, aceste echipe vor întreprinde o anchetă riguroasă, metodică și de ultimă oră asupra UAP și a implicațiilor acestora, precum și vor ajuta la stabilirea agendei pentru studiile UAP.


Loeb a fondat, de asemenea, Proiectul Galileo de la Harvard, care își propune “să aducă căutarea semnăturilor tehnologice extraterestre ale civilizațiilor tehnologice extraterestre (ETC) de la observații și legende accidentale sau anecdotice la fluxul principal al cercetării științifice transparente, validate și sistematice”.


Printre cei cu care Loeb a lucrat la Proiectul Galileo se numără Luis Elizondo, fostul șef al Programului avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale (AATIP).


Lansat în cadrul Agenției de Informații pentru Apărare, AATIP a fost un program care a cercetat UAP ca o potențială amenințare la adresa guvernului SUA, funcționând în perioada 2007-2012.


Existența AATIP a fost dezvăluită public în articolul din 2017 din New York Times, “Aurele strălucitoare și banii” negri “: Programul misterios al OZN-urilor al Pentagonului”.


Vorbind despre timpul petrecut în program, Elizondo a declarat public că “au existat elemente în cadrul Departamentului [Apărării] care s-au opus riguros” cercetării AATIP din cauza “perspectivei lor teologice”.


Mai exact, cel puțin un oficial de rang înalt l-a avertizat pe Elizondo că “aceste lucruri sunt demonice și nu ar trebui să le urmărim”.


Material publicat pe 30 aprilie 2024 în site-ul All Israel News (de unde a fost preluat și adatptat), scris de Joel Rosenberg. Jacob Leonard Rosenberg este un americano-israelian, creștin evanghelic și fiul fondatorului ALL ISRAEL NEWS. El scrie despre intersecția dintre știință, tehnologie, libertate individuală și libertate religioasă.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.