Atacul Iranului asupra Israelului nu i-a descurajat pe creștini să viziteze locurile sfinte din Israel

Atacul Iranului asupra Israelului nu i-a descurajat pe creștini să viziteze locurile sfinte din Israel

Pelerinii și turiștii creștini au continuat să viziteze locurile sfinte în acest weekend, în ciuda atacului aerian al regimului iranian împotriva Israelului, un atac care a sporit temerile legate de tensiunile regionale existente.


În weekend, Iranul a lansat aproximativ 300 de rachete și drone, inclusiv rachete balistice și rachete de croazieră. Potrivit Gardienilor Revoluției Iraniene, atacul a fost o răzbunare pentru că Israelul ar fi lovit consulatul său din Damasc, Siria, la începutul acestei luni, atac care s-a soldat cu moartea a doi ofițeri de rang înalt.


Sistemul de apărare al Israelului a interceptat cu succes amenințările, cu aliați precum Statele Unite, Iordania și Regatul Unit venind în ajutorul său.


După cum a remarcat duminică reporterul Joel B. Pollack de la Breitbart, cozile au fost ceva mai scurte în acest weekend, dar încă lungi la Biserica Sfântului Mormânt din cartierul creștin din Orașul Vechi al Ierusalimului, despre care se crede că este locul crucificării și al mormântului lui Isus.


Pelerinii creștini au vizitat, de asemenea, Biserica Nașterii din Betleem, aflată sub controlul Autorității Palestiniene.


"Creștinii au fost supuși la presiuni sociale și politice în Betleem, deoarece au devenit o minoritate, în raport cu musulmanii, și au avut de suferit și din cauza politicilor Autorității Palestiniene", a scris Pollack. "Cu toate acestea, nici această istorie și nici amenințarea continuă a terorii nu au împiedicat pelerinii și turiștii să viziteze acest weekend".


Unii turiști musulmani din locuri precum Turcia sau din zonele palestiniene învecinate au vizitat, de asemenea, Betleemul și locurile sale sfinte, potrivit lui Pollack.


Potrivit Catholic Answers, musulmanii o venerează și ei pe Fecioara Maria, deoarece Coranul laudă puritatea ei și faptul că Dumnezeu a ales-o mai presus de toate femeile.


Biblioteca Virtuală Evreiască subliniază, de asemenea, că Betleemul este "important din punct de vedere biblic" pentru toate cele trei religii avraamice.


Duminică, șeful Statului Major al forțelor armate iraniene, generalul-maior Mohammad Bagheri, a declarat la televiziunea de stat iraniană că Iranul va efectua un atac mai mare dacă Israelul va riposta și a amenințat că va ataca bazele americane dacă SUA vor sprijini orice atac israelian, relatează The Times of Israel.


Oficiali americani familiarizați cu această chestiune au declarat pentru CNN că președintele Joe Biden și echipa sa de securitate națională au declarat că SUA nu va întreprinde acțiuni ofensive împotriva Iranului.


Biden i-ar fi spus premierului israelian Netanyahu, în timpul unei convorbiri telefonice sâmbătă, că ar trebui să considere o "victorie" faptul că Israelul a interceptat atacul Iranului. Potrivit unui oficial militar american de rang înalt, SUA a stabilit că nu a existat "nicio pagubă semnificativă în interiorul Israelului însuși".


Sâmbătă, Casa Albă a publicat o declarație în care președintele a numit atacul Iranului "fără precedent". De asemenea, Biden a "condamnat aceste atacuri în cei mai puternici termeni posibili".


"Mâine, îi voi convoca pe colegii mei lideri din G7 pentru a coordona un răspuns diplomatic unitar la atacul nerușinat al Iranului", a declarat președintele. "Echipa mea se va angaja cu omologii lor din întreaga regiune. Și vom rămâne în strânsă legătură cu liderii Israelului. Și, deși astăzi nu am văzut atacuri asupra forțelor sau instalațiilor noastre, vom rămâne vigilenți la toate amenințările și nu vom ezita să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja poporul."


A doua zi, liderii G7 au emis o declarație prin care au condamnat atacul Iranului împotriva Israelului, exprimându-și totodată angajamentul de a apăra securitatea statului evreu. De asemenea, forumul interguvernamental a avertizat că acțiunile Iranului riscă să "provoace o escaladare regională incontrolabilă", un rezultat pe care liderii G7 și-au exprimat dorința de a-l evita.


"Vom continua să lucrăm pentru a stabiliza situația și a evita o nouă escaladare. În acest spirit, cerem Iranului și reprezentanților săi să înceteze atacurile și suntem pregătiți să luăm măsuri suplimentare acum și ca răspuns la alte inițiative destabilizatoare", au declarat liderii.


De asemenea, în declarație s-a promis că se va continua să se lucreze în vederea unei "încetări imediate și durabile a focului" și a eliberării persoanelor încă ținute ostatice de Hamas. Declarația a făcut apel la furnizarea de "asistență umanitară sporită pentru palestinienii care au nevoie".


Israelul se află în război cu Hamas după ce gruparea teroristă a ucis cel puțin 1.200 de persoane și a răpit peste 240 în timpul unui atac surpriză din 7 octombrie 2023 asupra unor comunități civile israeliene.


Acest material a fost scris de Samantha Kamman, reporter la Publicația Christian Post (de unde a fost preluat) și a fost publicat pe 16 aprilie 2024.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.