Chuck Swindoll demisionează din funcția de pastor senior al Bisericii Comunității Stonebriar - ca să dea loc la altcineva, desigur

Pastorul senior al Bisericii Comunității Stonebriar, Chuck Swindoll, discută despre decizia sa de a-și asuma un rol diferit, deoarece Jonathan Murphy se va alătura personalului nostru ca pastor senior începând cu 1 mai 2024. | YouTube/Biserica comunitară StonebriarPastorul evanghelic notabil, autorul și personalitatea radio Chuck Swindoll demisionează din funcția de pastor senior al Stonebriar Community Church, o megabiserică din Texas cu sediul în Frisco, dar va continua să predice duminica.

Pastorul în vârstă de 89 de ani, care deține funcția din 1998, va prelua rolul de pastor fondator începând cu 1 mai (2024), potrivit unei declarații a liderilor din Stonebriar. Jonathan Murphy, președintele și profesorul de slujire pastorală la Seminarul Teologic din Dallas, va deveni noul pastor senior al bisericii.

"Pastorul Chuck va continua să predice Cuvântul lui Dumnezeu la amvon duminica, în timp ce Jonathan va păstori slujirea noastră de zi cu zi și va completa la amvon atunci când i se va cere", a declarat biserica.

"Pastorul Chuck va continua să slujească ca mentor și consilier al lui Jonathan și, la momentul potrivit în viitor, Jonathan își va asuma îndatoririle principale de amvon."

Potrivit bisericii, decizia ca Murphy să se alăture personalului ca pastor senior a fost produsul a doi ani de discernământ, Swindoll crezând că "Jonathan ar fi potrivit pentru această poziție".

"Suntem încântați să-l primim pe Jonathan ca pastor senior și suntem recunoscători că Dumnezeu a oferit acest lider cu inimă de slujitor care se aliniază angajamentului nostru de a învăța adevărul biblic", au adăugat liderii bisericii.

Originar din El Campo, Texas, Swindoll a absolvit magna cum laude Seminarul Teologic din Dallas în 1963, câștigând onoruri precum Premiul Harry A. Ironside pentru predicare expozitivă.

A slujit în mai multe biserici ca pastor, inclusiv Biserica Biblică Grace din Dallas, Texas, Biserica Evanghelică Liberă Waltham din Waltham, Massachusetts și Biserica Biblică Irving din Irving, Texas, în anii 1960 și Prima Biserică Evanghelică Liberă din Fullerton, California, din 1971-1994. El a fondat Stonebriar în octombrie 1998.

În iulie 1979, Swindoll, împreună cu soția sa Cynthia, au început Insight for Living Ministries, un program radio de studiu biblic care s-a răspândit în cele din urmă în toate cele 50 de state și peste 2.100 de puncte de vânzare din întreaga lume până în aprilie 2020.

Swindoll a fost onorat de National Religious Broadcasters prin includerea în Hall of Fame al organizației media creștine în 2000.

Swindoll este autorul mai multor cărți și devoționale, printre care Abraham: One Nomad's Amazing Journey of Faith, Clinging to Hope, Day by Day with Charles Swindoll, Encourage Me: Caring Words for Heavy Hearts, The Grace Awakening, A Healthy Body: Characteristics of a Contagious Church, What If ... God Has Other Plans?, și Hand Me Another Brick: Timeless Lessons on Leadership.

Murphy, originar din Irlanda de Nord, care slujește în consiliul de administrație al Insight for Living Ministries, a fost un predicator frecvent invitat pentru Swindoll la Biserica Comunității Stonebriar.

Potrivit unei pagini de biografie, Murphy este un copil al părinților misionari crescuți în Insulele Canare și Spania. Înainte de a se alătura seminarului, Murphy a slujit ca pastor în Irlanda de Nord.

Într-o discuție video, Swindoll și Murphy au spus că prietenia și mentoratul lor datează de ani de zile, chiar înainte ca Murphy să fie luat în considerare pentru a prelua funcția de pastor senior.

"Este o binecuvântare pentru mine să pot sluji alături de voi", a declarat Murphy pentru Swindoll. ”Dumnezeu a lucrat cu mult înainte ca noi să știm că El lucra în relația noastră și avea planuri în minte care nu ne-au fost revelate când mergeam împreună. ... Ceea ce am ajuns să aflăm a fost că și ceea ce făcea Dumnezeu în inimile liderilor din biserică, fără știrea mea și a ta. Dumnezeu lucra cu ei. Apoi au venit să te anunțe despre interesul lor, fără să știe că tu și cu mine mergeam atât de intim."

Acest material a fost scris de Michael Grybosky, editor principal la Christian Post (de unde a fost preluat), publicat pe 12 aprilie 2024

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.