STUDIU: Tot mai mulți tineri adulți spun că Biblia le-a schimbat viața

Un nou sondaj realizat de Societatea Biblică Americană a constatat că tot mai mulți tineri adulți cred că Cuvântul lui Dumnezeu le-a transformat viața. Potrivit primei tranșe a raportului "State of the Bible USA 2024", 58% dintre respondenți au fost "oarecum" sau "puternic" de acord că Biblia le-a transformat viața, în comparație cu 2023 (57%).


Primul capitol al raportului, "Biblia în America de azi", a constatat, de asemenea, că procentele de adulți din Generația X născuți între 1965 și 1980 care au fost "oarecum" sau "puternic" de acord cu privire la efectul transformator al Bibliei asupra vieții lor, atât în 2023, cât și în 2024, au fost identice cu cifrele pentru întreaga populație.


O constatare notabilă este aceea că 54% din Generația Z, cel mai tânăr grup de adulți americani născuți în 1997 sau mai târziu, au afirmat că Biblia le-a transformat viața, o creștere față de 50% în 2023.


"Cei mai tineri adulți ai noștri arată semne de interes față de Biblie, curiozitate în legătură cu ea și interacțiune transformatoare cu ea", a declarat John Farquhar Plake, director de programe al Societății Biblice Americane și redactor-șef al seriei State of the Bible.


"Dacă această tendință continuă, avem motive bune de speranță", a adăugat el.


Cea mai semnificativă creștere a procentului de respondenți a fost observată în rândul Baby Boomers, adulți născuți între 1946 și 1964, care au fost "oarecum" sau "puternic" de acord cu efectul transformator al Bibliei asupra vieții lor în 2024, un salt de 5 procente față de cei 64% care au spus același lucru în 2023.


Pe de altă parte, milenialii, adulții născuți între 1981 și 1996, au fost generația care a înregistrat o scădere a procentului atunci când au fost întrebați despre efectele transformatoare ale Bibliei (50% în 2023 la 48% în acest an). După cum a raportat The Christian Post, milenialii au fost, de asemenea, singura generație care a citit Biblia mai rar în 2024 (12%)


Milenialii au fost, de asemenea, singura generație în care mai multe persoane (12%) au declarat că au citit Biblia mai puțin frecvent în 2024, comparativ cu 2023; 11% au declarat că citirea Bibliei a crescut.


În general, 15% dintre respondenți și-au sporit lectura Bibliei în trecut, în timp ce 10% au făcut contrariul. În ceea ce privește Generația Z, 21% au spus că lectura Bibliei a crescut în ultimul an, în timp ce 9% au spus că a scăzut. Boomerii și cei născuți înainte de 1946 (16%) au avut o creștere a citirii Bibliei, împreună cu 15% dintre adulții din Generația X. Cu toate acestea, s-a înregistrat o scădere a citirii Bibliei în rândul a 10% dintre cei mai în vârstă și a 9% dintre adulții din Generația X.


Raportul, care a intervievat 2.506 adulți din SUA, a fost realizat între 4 și 23 ianuarie 2024, cu o marjă de eroare de +/-2,73 puncte procentuale.


Acest material a fost publicat pe 15 aprilie 2024 de Milton Quintanilla în Christian Headlines (de unde a fost preluat).


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.