5 moduri de a discerne ce vrea Dumnezeu pentru familia ta

5 moduri de a discerne ce vrea Dumnezeu pentru familia ta

Cauți modalități de a discerne ce vrea Dumnezeu cu adevărat pentru familia ta? Ei bine, suntem pe aceiași lungime de unde acum. Nu scriu aceste cuvinte cu nonșalanță, deoarece știu cât de dificil poate fi să discern ce vrea Dumnezeu pentru propria mea viață, cu atât mai puțin pentru viețile celor care locuiesc sub acoperișul meu.


Adevărul este că, oricât de mult ne-am dori ce este mai bun pentru familiile noastre, putem trece prin anotimpuri care se simt ca un vârtej în care ajungem să ne întrebăm: “Cum am ajuns aici?” sau “Este cu adevărat ceea ce vrea Dumnezeu pentru noi?”. Și voi fi prima persoană care va mărturisi că uneori nu sunt atât de sigur că ascult “vocea din capul meu” sau că discern spiritul lui Dumnezeu.


Cu toate acestea, ceea ce pot spune este că, atunci când ajungem într-un punct care ne trage de mânecă și vrem să ascultăm de voia lui Dumnezeu pentru familia noastră, în calitate de credincioși, parcurgem de obicei cinci etape înainte de a ne decide pe deplin. Apoi, din nou, acest lucru se aplică și în acele momente de zi cu zi în care ne întrebăm dacă practicăm slujirea în casa noastră și dacă Îl onorăm cu adevărat pe Dumnezeu prin cuvintele și acțiunile noastre sau doar trecem prin mișcări (ca și când am urma un script de la o piesă de teatru), ca să spunem așa. Asta pentru că pentru a discerne ce vrea Dumnezeu cu adevărat de la noi și de la familia noastră este nevoie de un act zilnic de ascultare, nu-i așa?


Așa că, dacă te afli într-un loc în care încerci să distingi diferența dintre vocea interioară și vocea lui Dumnezeu, hai să trecem în revistă cinci moduri în care poți păși cu credință și să descoperi ce vrea Dumnezeu cu adevărat pentru tine și pentru prețioasa ta familie.


1. Începe cu rugăciune

Rugăciunea este ultima noastră linie de viață către Tatăl, creând un mod atât de personal și special prin care ne conectăm cu El. Există multiple referințe în întreaga Scriptură care proclamă că, dacă ne mărturisim lui Dumnezeu din adâncul inimii noastre, căutând cu sinceritate voia Lui, orice cerem, vom primi (1 Ioan 5:14, Ioan 14:13, Marcu 11:24). Așadar, în timp ce ne aducem inima la El, rugându-ne ca El să ne conducă familiile, putem face trei lucruri: să-L lăudăm, să-L prezentăm și să procedăm.


Laude: Începeți prin a-L lăuda pe Dumnezeu pentru toate binecuvântările pe care vi le-a dăruit vouă și familiei voastre. Acesta este locul în care putem fi cu adevărat atenți la detalii și putem fi intenționați în a-L copleși cu adevărat pe Dumnezeu cu mulțumirile, recunoștința și lauda noastră.


Prezintă: După ce I-ai adus laudele inimii tale, prezintă-I familia ta și cere-i îndrumarea Lui. Împărtășește-I cele mai profunde dorințe și cereri pentru fiecare dintre membrii familiei tale și deschide-te cu privire la luptele și provocările cu care se confruntă familia ta. Expuneți totul aici pentru El. Deși El știe deja, El vrea să audă de la tine, deoarece Îi permite să se miște și să-ți alinieze inima la a Lui.


Continuă: În cele din urmă, în liniștea rugăciunii tale, invită-L pe Dumnezeu să-ți dezvăluie pașii pe care trebuie să-i faci pentru a te încrede în El și a-L asculta. Există domenii în viața ta în care trebuie să te oprești sau să renunți la control? Poate că trebuie să stabilești limite mai bune în jurul timpului tău sau să lași loc pentru ca mai multe oportunități de creștere să apară. Cercetează-ți inima și vezi ce simți că Dumnezeu apasă asupra ei. Apoi, umblă în ascultare și pășește cu credință, îndeplinind ceea ce El îți poruncește.


Începe prin a-ți duce inima la Dumnezeu singur, într-un spațiu liniștit și tăcut, apoi roagă-te împreună cu soțul/soția și, în cele din urmă, ca familie. Pe măsură ce începeți să vă rugați cu toții, Dumnezeu va începe să vă dezvăluie planul Său pentru familia voastră.


2. Intră în Cuvânt

ÃŽn timp ce rugăciunea este esenÈ›ială pentru viaÈ›a noastră, dacă nu ne adâncim în Cuvântul Său, nu avem cu adevărat o imagine completă a Dumnezeului nostru. ÃŽn timp ce rugăciunea are rolul de a ne conecta cu El, citirea Cuvântului Său ne ajută să ÃŽl “cunoaÈ™tem” cu adevărat. AÈ™a cum vă rugaÈ›i singuri È™i apoi în familie, puteÈ›i, de asemenea, să aveÈ›i timp singuri cu Dumnezeu în Cuvântul Său, apoi să vă adunaÈ›i echipa È™i să vă scufundaÈ›i împreună. FrumuseÈ›ea citirii Cuvântului cu voce tare în familie este că duÈ™manul nu are unde să se ascundă. Simplul fapt de a-L auzi pe Isus rostit în casa voastră va face ca tot ceea ce nu este de la Dumnezeu să se micÈ™oreze È™i să se retragă.


Poate că ideea de a citi Biblia în familie sună bine, dar înțeleg că poate fi și un pic intimidantă și copleșitoare. Așadar, începeți cu un devoțional de familie sau pur și simplu deschideți cărțile Efeseni sau Proverbe, deoarece ele împărtășesc cuvinte atât de înțelepte de înțelepciune și încurajare. Simpla citire a unui verset sau două pe zi deschide o linie de comunicare care îți va permite ție și familiei tale să explorați minunile Dumnezeului nostru și să experimentați natura Sa iubitoare.


3. Organizați o întâlnire de familie

Atunci când trebuie să faceți schimbări sau să luați decizii importante și v-ați rugat, ați cercetat Cuvântul Său, iar viitorul pare încă puțin tulbure, adunați-vă ca o familie și împărtășiți-vă deschis inima. Desigur, veți dori să vă asigurați că acest lucru este adecvat vârstei, dar atunci când vă adunați în familie, începeți prin a pune deoparte toate sursele de distragere a atenției, inclusiv telefoanele mobile și opriți televizorul. Deși pare destul de simplu și ușor, prezentarea unor subiecte importante copiilor noștri îi poate prinde adesea cu garda jos, îi poate face să se închidă sau să se întoarcă la ceva pentru a devia subiectul.


Așadar, înainte de a merge la o întâlnire de familie, rugați-vă ca Dumnezeu să conducă conversația și ca inimile copiilor dumneavoastră să rămână blânde. De asemenea, rugați-vă să vă folosiți cuvintele cu înțelepciune și ca ele să se exprime într-o manieră iubitoare și blândă. Trei lucruri de care să țineți cont atunci când aveți o întâlnire de familie:

  1. Întâlniți-vă într-un loc confortabil, fără distrageri.
  2. Mențineți subiectul simplu și comunicarea directă.
  3. Fiți blânzi și înțelegători atunci când apar întrebări sau preocupări.

Nu uitați că copiii sunt adaptabili și se pot plia și se pot clinti mai ușor la schimbări atunci când există un mediu calm și au sprijinul părinților lor.


4. Căutați un sfat înțelept

Proverbe 15:22 afirmă că planurile eșuează în lipsa unui sfat înțelept. Ai înțeles asta? Poate trebuie să-l citești din nou, pentru că acest verset profund are foarte multă semnificație. De asemenea, Biblia ne spune că inima unui om își va plănui calea, dar Domnul îi va îndrepta calea (Proverbe 16:9). Dumnezeu ne spune în aceste versete că, fără El, propriile noastre planuri vor divaga și, în cele din urmă, se vor prăbuși. Concluzia este că propria noastră inimă este înclinată în mod natural să fie egoistă și nesăbuită (Ieremia 17:9), așa că avem tendința de a căuta ceea ce îi face plăcere inimii noastre, ceea ce poate fi în detrimentul familiilor noastre.


Cu toate acestea, atunci când Îl căutăm pe Dumnezeu în rugăciune, intrăm în Cuvântul Său și căutăm sfatul înțelept al unui prieten de încredere și credincios sau al unei comunități de credincioși cu frică de Dumnezeu, descoperim că responsabilitatea este un dar de la Dumnezeu. Dumnezeu ne-a creat pentru părtășie pentru a ne ajuta să ne găsim calea și să creștem mai aproape de El. Alți credincioși ne vin alături și își întind brațele peste noi în rugăciune, oferindu-ne în același timp încurajarea de care avem nevoie pentru a continua pe calea pe care Dumnezeu o trasează pentru noi.


5. Lăudați-L pe Dumnezeu în așteptare

În timp ce Îl așteptăm pe Domnul să intervină în favoarea familiei noastre și să ne conducă și să ne îndrume, trebuie să-L lăudăm între timp. Acest lucru vine în tot felul de forme și ar putea fi să punem muzică de laudă și închinare în mașină, să participăm la un eveniment bisericesc care ne înalță vocea către Domnul sau să ne adunăm cu câțiva prieteni, să împărtășim modul în care Dumnezeu a fost atât de bun cu voi și să-I mulțumim. Ar putea fi, de asemenea, la fel de simplu ca și ridicarea laudelor în rugăciune. Dar, făcând un efort conștient de a-L lăuda pe Dumnezeu, zilnic, ne pozează inima pentru a fi răbdători în timp ce așteptăm ca Domnul să ne dezvăluie planul Său pentru familiile noastre.


Începeți astăzi prin a face un act de predare a inimii voastre lui Dumnezeu și prin a-L lăsa să știe că sunteți atât de bucuroși că El este Regele vieții voastre prin lauda voastră sinceră. Această acțiune de a-L lăuda pe Dumnezeu în așteptare este, de asemenea, un model pentru copiii tăi exact cum ne încredem în Dumnezeu în fiecare anotimp al vieții noastre.


Iată alte câteva moduri de a-L lăuda pe Dumnezeu în așteptare.

  • ÃŽncepeÈ›i un jurnal de recunoÈ™tință.
  • MergeÈ›i la plimbare È™i bucuraÈ›i-vă de prezenÈ›a Lui.
  • AscultaÈ›i un podcast bazat pe credință.
  • CitiÈ›i un devoÈ›ional înălțător.
  • CântaÈ›i cântecul vostru preferat de închinare în timp ce vă continuaÈ›i ziua.


Dacă lăudarea lui Dumnezeu este dificilă, fii sincer cu inima ta și mărturisește-I luptele tale. Fii real și sincer cu Dumnezeu și lasă-L să facă o lucrare în tine, astfel încât să poți trece peste barierele care te împiedică să-L lauzi.


O rugăciune de încheiere

Tată credincios, suntem atât de recunoscători că Tu ești un Dumnezeu intim și personal care ne vede și ne cunoaște inimile, precum și inimile prețioase ale copiilor noștri. Doamne, te rugăm să ne conduci și să ne ghidezi ca familie și să ne îndrepți căile. Arată-ne calea pe care vrei să mergem și dă-ne puterea de a Te asculta și de a ne supune voinței Tale. În timp ce pășim cu credință și Te căutăm cu toată inima în rugăciune, ajută-ne să ne rezervăm timp pentru a citi Cuvântul Tău și a discuta despre natura Ta în familie. Dă-ne ocazii de a obține sfaturi înțelepte și modalități de a Te onora prin laudele noastre în timp ce Te așteptăm. Avem încredere și știm că sincronizarea Ta este perfectă și știm că planul Tău pentru familia noastră este bun. Te iubim și Îți cerem toate acestea în numele Tău sfânt. Amin.


Acest material a fost publicat iniÈ›ial pe 25 aprilie 2024 în site-ul CrossWalk.com (de unde a fost preluat È™i adaptat) È™i a fost scris de Alicia Searl, care esteo autoare de devoÈ›ionale, blogger È™i vorbitoare pasionată de revărsarea inimii sale È™i de îndreptarea doamnelor de toate vârstele înapoi la Isus. Ea are o pregătire în domeniul educaÈ›iei È™i un master în alfabetizare.  Oamenii ei preferaÈ›i îi spun mama, motiv pentru care o mare parte din timpul ei este petrecut încurajându-i la un meci de softball sau la o clasă de dans. Este căsătorită cu iubitul ei (un blond înalt, cu părul È›epos) care poate pregăti o cafea cu lapte foarte bună. Ea absoarbe acea bunătate în timp ce își scrie inima pe o pagină, în timp ce cățelul ei îi linge picioarele. O puteÈ›i găsi pe site-ul ei web la aliciasearl.com.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.