Emisiunea antisemită oportună a lui Tucker Carlson scade înainte de Paște

Tucker Carlson vorbind cu participanții la Conferința de acțiune Turning Point 2023 la Palm Beach County Convention Center din West Palm Beach, Florida. – foto de Gage Skidmore – sursa: commons.wikimedia.org

Dacă a existat vreodată vreo îndoială că Tucker Carlson este antisemit, nu mai este. Este clar că este un membru purtător de cărți al unui club care întruchipează și propagă cea mai veche ură. Diatriba sa recentă de 43 de minute cu reverendul Munther Isaac nu este altceva decât o calomnie antisemită modernă. Cât de potrivit este faptul că a difuzat acest program plin de ură și minciună chiar înainte de Paște, în jurul căruia antisemiții au propagat calomnii sângeroase împotriva evreilor timp de milenii, acuzându-i pe evrei că ucid creștini pentru a-și folosi sângele pentru a coace matza. Tucker nu a ratat niciun indiciu, iar minciunile sale erau la fel de goale ca și calomnia sângeroasă în sine.


Există prea multe minciuni în festivalul urii lui Tucker pentru a fi demontate una câte una. (Acestea vor fi abordate într-un articol ulterior.) Ceea ce este clar este că Tucker era în floarea vârstei, invitând pe cineva care nu este doar un membru pe viață al clubului antisemit, ci care și-a făcut cariera în el. Reverendul Isaac se ascunde în spatele unui guler pretinzând că este teolog, dar nu este altceva decât un creștin palestinian arab care înlocuiește teologia a cărei teologie nu are credibilitate biblică.


De-a lungul celei mai mari părți a conversației, Tucker stă tăcut, uitându-se, absorbind replicile lui Isaac și planificându-le pe următoarele. Este aproape ca și cum ar fi repetat, cu Tucker aruncându-i încet lui Isaac o întrebare încărcată, iar Isaac scoțând-o din parc cu minciuni nefondate în spatele fiecărui leagăn. În unele cazuri, Tucker îl întrerupe pe Isaac pentru a-și perfecționa un punct, dar niciodată nu contestă nici măcar cele mai flagrante încălcări ale lui Isaac.


Invitarea lui Isaac pentru această platformă este suficient de rea. Tucker și producătorii săi ar trebui să știe mai bine. Se pare că faptele nu contează. Întrebarea cu care rămânem este în ce măsură Tucker este motivat de ignoranță crasă sau de ură răuvoitoare. Dar, oricum ar fi, îl înghiontește pe Isaac în mod repetat.


Un exemplu care a fost evident, Tucker afirmă că liderilor evanghelici le pasă mai mult de guvernul “extrem de secular” al Israelului decât le pasă de creștinii din Orientul Mijlociu. Acest lucru, desigur, îl determină pe Isaac să excorieze sionismul creștin, bazat pe o credință (falsă) că creștinii trebuie să sprijine Israelul pentru că Biblia spune acest lucru, citând motive teologice cu care el nu este de acord de ce este așa. Ca și cum ar fi o autoritate, Isaac respinge adevărul biblic că Dumnezeu a ales într-adevăr poporul evreu și l-a făcut Țara lui Israel. Legământul lui Dumnezeu nu este condiționat, așa cum echipa anti-biblică Tucker-Munther ar vrea să credeți.


Tucker continuă să-l pregătească pe Isaac pentru monologul său fără fapte, spunând că SUA “plătește pentru multe dintre aceste operațiuni militare” despre care pretind că vizează și persecută creștinii. Isaac dublează afirmația lui Tucker, trăgând concluzii din cele mai cuprinzătoare (și nefondate) generalizări.


Prin delegitimizarea repetată a Israelului ca fiind secular, Tucker și Isaac sugerează că Israelul nu are dreptul să existe și că legământul lui Dumnezeu este condiționat de faptul dacă poporul evreu este secular sau religios sau chiar manipulează și calcă în picioare întreaga realitate biblică ca Tucker-Munther. Dacă acest lucru nu este antisemit prin negarea realității biblice și folosirea ei pentru a menține Israelul la un standard diferit, nu știu ce este.


Nu era nevoie să urmărești întregul program istovitor / pogrom pentru a înțelege ce se spunea. La începutul diatribei, era clar încotro se îndreaptă. Isaac confundă acuzațiile de abuz al drepturilor omului și genocid împotriva tuturor arabilor palestinieni în general cu statutul arabilor creștini. El îl lasă pe Tucker (și pe adepții vulnerabili ai lui Tucker) să creadă că un război împotriva unei organizații teroriste într-o cultură palestiniană care permite, sărbătorește și susține teroarea și răpirea este de facto același lucru cu situația creștinilor arabi palestinieni. Isaac dă vina pe Israel și numai pe Israel pentru problemele cu care se confruntă creștinii, mai degrabă decât pe vecinii noștri islamici extremiști – evrei și creștini.


Aceasta este o minciună bine documentată. Știind că populația creștină din Betleem, orașul natal al lui Isaac, era de 80% înainte ca Autoritatea Palestiniană să preia controlul în anii 1990 și că astăzi este de aproximativ 10%, singura vină adevărată este de la musulmanii arabi palestinieni.


Am experimentat asta personal. Acum câțiva ani, am decis să cumpăr căni de cafea personalizate de la un creștin arab palestinian, simțind că primesc un produs și un serviciu de calitate pentru valoare și că ajut un creștin din Betleem să-și câștige existența. Pentru că el nu poate intra în comunitatea mea și eu nu pot intra în comunitatea lui, de teama propriei mele siguranțe, ne-am întâlnit pe marginea drumului în ceea ce trebuie să fi părut o afacere ilicită. Totul a fost prietenos și cordial până când am sugerat să facem un selfie împreună. “De ce”, a intrat el în panică în timp ce comportamentul său trecea de la cald la rece la frică la rândul său. “Ce ai de gând să faci cu ea?”, a întrebat el.


Când i-am spus că vreau să împărtășesc cu prietenii mei creștini din străinătate care ar fi încântați să știe că sprijinim afacerile creștine din Betleem, el mi-a spus că nu, nu poate face o fotografie cu mine pentru că ar fi periculos pentru el dacă acea fotografie ar ieși vreodată că face afaceri cu mine, un “colonist” evreu.


Nu l-am amenințat câtuși de puțin, dar a fost amenințat că are o poză cu mine.


Dacă aș fi fost eu în emisiune, Tucker m-ar fi interogat de ce un creștin arab palestinian nu a putut veni în comunitatea mea. Uitați că Tucker știe foarte bine despre comunitățile închise în care oamenii care nu locuiesc acolo, au afaceri acolo sau sunt oaspeți nu au voie să intre; Tucker a întrebat de fapt de ce creștinilor din Gaza nu li se permite să vină în Israel, afirmând că, evident, nu amenință pe nimeni. Faptul că o abundență de lideri teroriști arabi palestinieni sunt creștini deoparte, împreună cu mulți care, la fel ca Isaac, sunt într-adevăr dușmani care caută să facă rău Israelului, există un alt standard dublu care face ca discursul lui Tucker să fie antisemit


În timp ce sugerează că locuitorii creștini din Gaza ar trebui să poată intra liber în Israel pentru că sunt creștini, Tucker cu siguranță nu pledează pentru acest lucru la granița dintre SUA și Mexic. Așa cum Tucker se opune pe bună dreptate ca granița SUA să fie deschisă oricui o poate traversa, de ce ține Israelul la un standard diferit în ceea ce privește cui îi permite să treacă granița sau să devină cetățean? De ce dreptul universal și obligația oricărei țări de a face acest lucru este șters brusc de Tucker Carlson? Un singur cuvânt: antisemitism.


Haideți să-mi testez teoria și să-i ducem cu autobuzul pe toți arabii sau creștinii trecând granița mexicană până la casa lui Tucker. Sunt sigur că îi va primi cu brațele deschise, lăsând instrucțiuni la poarta porții să-i lase pe toți să intre.


Pe lângă calomnierea Israelului ca fiind “secular”, nu o dată, ci de patru ori, Tucker literalmente nu clipește în timp ce Isaac acuză Israelul de “ocupație” de șase ori și menționează “Nakba / catastrofa”, “coloniile”, “asediul”, “soluția celor două state” fiecare de două ori și “genocidul”, “crimele de război”, “abuzul drepturilor omului”, “dreptul internațional”, “pedeapsa colectivă” și “apartheidul”, toate pentru a calomnia Israelul o dată fiecare. Delegitimizarea Israelului se scurge din porii lui Isaac, folosindu-i pentru a da vina pe Israel pentru situația dificilă a arabilor palestinieni. Tucker-Munther nu a menționat niciodată Hamas sau masacrul și răpirea care au avut loc pe 7 octombrie 2023. Tucker nu respinge nici măcar o dată barajul de atacuri al lui Isaac, sugerând chiar că Hamas și Autoritatea Palestiniană ar putea fi doar puțin responsabile.


Material publicat pe 26 aprilie 2024 în site-ul Christian Headlines (de unde a fost preluat) și a fost scris de Jonathan Feldstein, care s-a născut și a fost educat în SUA și a emigrat în Israel în 2004. Este căsătorit și tatăl a șase copii. De-a lungul vieții și carierei sale, el a fost binecuvântat de chemarea de a avea părtășie cu susținătorii creștini ai Israelului și împărtășește experiențe de viață ca evreu ortodox în Israel. El scrie în mod regulat pentru o varietate de site-uri creștine și conservatoare proeminente și este gazda Inspiration from Zion, o serie populară de webinarii și podcast.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.