Femeia care a pierdut totul în inundațiile din Brazilia are o singură cerere: o Biblie

Inundație, oameni în apă - foto de Jonathan Ford - unsplash.com

Printre mărturiile pe care Alianța Evanghelică Braziliană (Aliança Evangélica Brasileira, AEB) le-a adunat în timpul urgenței de ploaie în curs de desfășurare în statul Rio Grande do Sul, o femeie l-a abordat pe pastorul Cassiano Luz, directorul executiv al alianței. "Pot să-ți cer ceva?" a spus ea, iar când el a răspuns afirmativ, ea a șoptit: "Vreau doar o Biblie".


Pastorul Luz și-a împărtășit reflecția asupra momentului foarte emoționant pe contul său de Instagram, spunând: "Am trecut pe lângă un adăpost, sunt șase în [municipalitatea] Cruzeiro do Sul. În timp ce vorbeam cu oamenii, au început să ceară unele lucruri, cum ar fi șervețele umede, scutece, haine mari etc. Și apoi am spus: "O vom aduce mâine. Mâine voi veni mai devreme și voi aduce mâncare."


"În timp ce plecam, m-a sunat o doamnă, o doamnă în vârstă, care mi-a spus încet la ureche: «Pot să-ți cer ceva?». Și am spus: "Sigur, nu știu dacă pot ajuta, dar da". Apoi lacrimile au început să-i curgă pe ochi și a spus: "«Poți să-mi aduci o Biblie? Pentru că ai mei au fost luați de ape în timpul potopului.»"


"Este unul dintre acele momente când cedezi, nu-i așa?" a spus pastorul. "Deja se întunecă aici, dar i-am spus: "Mă voi întoarce astăzi să-ți dau Biblia".


Într-o vreme când oamenii pierdeau totul, singurul lucru pe care îl cerea era o Biblie. Deși trebuie să fi avut multe alte nevoi pentru că apa i-a distrus bunurile materiale, ea a avut doar acea singură cerere pentru ceea ce este cel mai important în viața ei: Cuvântul lui Dumnezeu.


Voluntarii în prima linie a muncii de ajutorare
AEB continuă să lucreze cu voluntari care provin din diferite părți ale țării. Ei au trebuit să creeze o listă de așteptare cu oameni pe care îi cer să fie "pregătiți pentru că în orice moment li se va atribui un loc", a spus pastorul Luz. El se află în zonele afectate de zile întregi, sprijinind populația locală.


"Continuăm să primim mai mulți voluntari și un volum mai mare de donații. Camioanele sosesc în fiecare zi", a spus el. El a cerut autorităților municipale să "vă rugăm să preluați gestionarea situațiilor de urgență în municipiu", a declarat AEB într-o postare pe Instagram.


În prezent, marea majoritate a muncii de salvare și îngrijire este gestionată de civili voluntari care au venit pur și simplu în solidaritate, aducând orice instrumente și materiale au avut pentru a da o mână de ajutor, potrivit CNN.


În timp ce plouă din nou, departamentul de apărare civilă a ordonat ca nimeni să nu meargă în orașul Porto Alegre. Cu toate acestea, asistența voluntară pentru persoanele salvate nu a încetat. Ei îi hrănesc, le oferă truse de igienă personală, haine de schimbat, îi ascultă, îi îmbrățișează și plâng cu ei, potrivit rapoartelor. Voluntarii au părăsit confortul și siguranța caselor lor pentru a veni în ajutorul celor nevoiași. Iar cererile de ajutor continuă să vină.


"Astăzi, echipa noastră de voluntari a fost chemată să ajute la "salvarea" unei școli care a fost inundată și risca să piardă tot ce a rămas, inclusiv donațiile pe care le-au primit deja", a spus AEB.


Îngrijorare crescândă pe măsură ce râurile cresc din nou
În ultimele zile, ploile au fost din nou torențiale, iar puțina apă care s-a retras a început să crească din nou debitul râurilor. Într-o regiune deja devastată de inundațiile care au lăsat peste 140 de morți și sute de mii de persoane strămutate din casele lor, râurile în creștere sunt foarte îngrijorătoare.


"Practic, toate râurile mari din stat arată o tendință de creștere", a raportat agenția de apărare civilă a statului Rio Grande do Sul, care se confruntă cu cel mai grav dezastru climatic din istoria sa. Inundațiile istorice cauzate de ploile abundente de la sfârșitul lunii aprilie au afectat peste 2 milioane de persoane. Agenția Națională de Apă și Sanitație de Bază (ANA) a raportat că nivelul râului Guaíba din Porto Alegre a ajuns acum la 4,78 metri. Autoritățile se așteaptă ca acesta să continue să crească și ar putea ajunge la 5,5 metri.


Pe rețelele de socializare, Ronaldo Lidório, teolog și scriitor brazilian, se numără printre cei care solicită rugăciune și sprijin continuu. "Rugați-vă pentru oamenii din Rio Grande do Sul în această perioadă dificilă pe care au adus-o ploile. Să sprijinim, de asemenea, Biserica lui Cristos, care se află în fruntea mai multor organizații de caritate din acea regiune", a spus el.


Acest material a fost publicat pe 18 mai 2024 în publicația Christian Post (de unde a fost preluată), publicată inițial de Christian Daily International.  Christian Daily International oferă știri biblice, faptice și personale, povești și perspective din fiecare regiune, concentrându-se pe libertatea religioasă, misiunea holistică și alte probleme relevante pentru Biserica globală de astăzi.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.