Pastorul Jack Graham spune că antisemitismul este o dovadă a "războiului spiritual": "Satana urăște ceea ce iubește Dumnezeu" (partea 1)

Jack Graham, pastorul Bisericii Baptiste Prestonwood din Plano, Texas - foto christianpost.com

Jack Graham, pastorul Bisericii Baptiste Prestonwood din Plano, Texas, a avertizat că ura față de Israel văzută în Statele Unite este o dovadă a "războiului spiritual", deoarece Dumnezeu iubește poporul evreu – "iar Satana urăște totul și pe toți cei pe care Dumnezeu îi iubește".


"Sistemul geopolitic al lumii depinde de Orientul Mijlociu și de mica națiune Israel", a declarat pastorul în vârstă de 73 de ani pentru The Christian Post.


"Gândiți-vă la asta, la toate popoarele din lume, la această țară mică, cam de mărimea New Jersey-ului aici în Statele Unite, și totuși la atâta ură. De ce ură? Cred că ura se datorează faptului că Dumnezeu iubește poporul evreu. Și Satana urăște totul și pe toți cei pe care Dumnezeu îi iubește. În cele din urmă, acesta este un război spiritual. Prin urmare, trebuie să continuăm să luptăm cu Cuvântul lui Dumnezeu și cu mărturia lui Isus și să-i iubim pe vecinii noștri evrei, nu numai acolo, ci și aici, pentru că în America sunt mulți evrei care sunt înspăimântați de acest lucru.


În ultimele săptămâni, Universitatea Columbia și alte campusuri de elită au lansat o serie de proteste împotriva sprijinului diplomatic și militar al Statelor Unite pentru războiul Israelului împotriva Hamas, determinate de atacurile grupului terorist din 7 octombrie 2023, în care au fost măcelărite aproximativ 1.163 de persoane, inclusiv cel puțin 31 de americani. Hamas a lăudat protestele în creștere din campusurile universitare, un oficial fiind citat declarând: "Studenții de astăzi sunt liderii viitorului".


Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a susținut că peste 33.000 de palestinieni au fost uciși de când Israelul s-a angajat în lovituri de represalii. Cu toate acestea, aceste cifre au fost contestate, deoarece Hamas nu face distincție între civili și luptători teroriști și a fost acuzată că și-a falsificat numărul victimelor.


Un sondaj publicat zilele trecute de Summit Ministries în parteneriat cu RMG Research pe 1.497 de alegători înregistrați la nivel național a constatat că, în timp ce majoritatea americanilor încă susțin Israelul, aproape jumătate dintre alegătorii Gen Z spun că campania împotriva Hamas este "nedreaptă". În plus, o treime din generația Z consideră că Israelul nu are dreptul să existe ca țară.


Dar, potrivit lui Graham, creștinii au datoria de a sprijini Israelul, înrădăcinată atât în credință, cât și în convingerea morală.


"Pentru creștini, avem obligația biblică de a iubi Israelul", a spus el, arătând legătura adânc înrădăcinată dintre Creștinism și Iudaism.


"Dumnezeu iubește Israelul", a subliniat Graham. El i-a ales potrivit Cuvântului Său ca popor al Său. El i-a întemeiat ca națiune, le-a dat un pământ, o viață și o moștenire pentru generații. În calitate de creștini, suntem veșnic recunoscători pentru moștenirea pe care o avem în Vechiul Testament și în poporul evreu. Mesia nostru, Biblia noastră, a venit de la poporul evreu ... deci avem această legătură extraordinară cu poporul evreu."


Graham a clarificat, de asemenea, distincția dintre sprijinul spiritual și politic al Israelului. "Biserica, în înțelegerea mea a Bibliei, nu înlocuiește Israelul", a remarcat el, risipind noțiunile că Biserica a înlocuit Israelul în planul lui Dumnezeu.


"Dumnezeu are încă un plan și un scop pentru Israel", a spus el. "De aici începem. Dacă iubim pe cineva, suntem alături de el și îl susținem. Nu înseamnă că sprijinim, în calitate de creștini, tot ceea ce poate face Israelul politic, guvernul. Dar [susținem] oamenii și dreptul lor de a exista. Ceea ce avem acum este această mișcare de genocid și antisemitism care este în creștere, nu numai în Orientul Mijlociu, ci și în Europa și America. Și astfel, trebuie să ne opunem acestei uri din biserica noastră."


Evenimentele recente, cum ar fi atacurile Hamas din 7 octombrie 2023, a spus Graham, au adus această luptă în centrul atenției.


"Tocmai am avut membri ai familiilor unora dintre ostaticii luați de Hamas pe 7 octombrie și i-am intervievat", a spus el. "I-am întrebat... "Ce putem face, în calitate de creștini americani, pentru a vă sprijini?" Și, fără ezitare, au spus: "Nu uitați de noi. Nu uitați de ostatici. Pentru noi, oriunde ați sta de partea politică a arabilor și evreilor, toată lumea poate sta împotriva terorismului și a acestui rău care a venit. Ar trebui ca toți să fie în măsură să cadă de acord asupra acestui lucru".


"Și apoi, să nu uităm. Pentru că trecem la următorul lucru și următoarea știre, și totul se mișcă atât de repede, și dacă nu suntem atenți, am putea merge mai departe și să uităm de asta. Dar trebuie să rămânem concentrați în rugăciune pentru ostatici până când ultimul se întoarce acasă și apoi să-i sprijinim în mișcarea lor de eliminare a terorismului."


Graham a avertizat că amenințarea nu se limitează la Israel; teroriștii ar putea viza pe oricine li se opune, chiar și SUA.


"Teroriștii, odată ce termină cu Israelul, dacă pot, vin după noi. Vin pentru oricine li se opune. Nu se termină în Israel ... sistemul geopolitic al lumii depinde de Orientul Mijlociu și de mica națiune Israel. Mulți evrei de aici sunt speriați", a adăugat el, menționând teama insuflată de evenimentele recente. "Am avut conversații cu vecini și prieteni evrei din Dallas, care apreciază că creștinii sunt alături de ei."


În ciuda tensiunilor istorice dintre creștini și evrei, Graham a spus că este încrezător că acest sprijin ajută la depășirea diviziunilor. "Mulți oameni din Israel știu acum că cei mai buni prieteni ai lor din America sunt creștini evanghelici care cred în Biblie", a spus el.


În ultimele luni, numeroși lideri creștini au cerut Bisericii Americane să fie alături de Israel pe fondul antisemitismului în creștere.


Robert Jeffress, pastor senior al First Baptist Dallas, crede că creștinii au o obligație "morală și spirituală" de a sprijini Israelul – iar cei care nu reușesc să facă acest lucru sunt de "partea greșită a lui Dumnezeu".


"Avem o responsabilitate morală și spirituală de a sprijini Israelul", a declarat pastorul mega-bisericii, în vârstă de 68 de ani, pentru CP. A fi de partea greșită a Israelului nu înseamnă doar a fi de partea greșită a istoriei, este mai important să fii de partea greșită a lui Dumnezeu", a avertizat el.


Jeffress și-a amintit că a condus rugăciunea de deschidere la dedicarea Ambasadei SUA din Ierusalim în 2018, un eveniment care a fost simbolic pentru sprijinul robust al administrației Trump pentru Israel. La acea vreme, Jeffress a invocat cuvintele pe care Dumnezeu i le-a spus lui Avraam în Geneza 12: "Voi binecuvânta pe cei care te binecuvântează pe tine și pe urmașii tăi și voi blestema pe cei care te blestemă pe tine și pe urmașii tăi".


El a numit evenimentul "o ocazie importantă în viața poporului tău și în istoria lumii noastre", adăugând: "Acum patru mii de ani, i-ai spus slujitorului tău Avraam că îl vei face tatăl unei mari națiuni, o națiune prin care întreaga lume va fi binecuvântată".


"Mai presus de toate, Israel a binecuvântat această lume arătându-ne către Tine, singurul Dumnezeu adevărat, prin mesajul profeților săi, al scripturilor și al lui Mesia."

Acest material este partea 1 a unui interviu cu Pastorul Jack Graham efectuat de Leah MarieAnn Klett, publicat pe 29 aprilie 2024 în Christian Post (de unde a fost preluat). Partea 2 a acestui material va fi publicată pe acest blog pe 8 mai 2024.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.