Mărturisirea “păcatului” pastorului Tony Evans uimește comunitatea creștină, stârnește întrebări și rugăciuni

Tony Evans, pastor principal al Oak Cliff Bible Fellowship din Dallas, Texas și fondator al The Urban Alternative. | Prin amabilitatea MM Public Relations

Oak Cliff Bible Fellowship a refuzat să dea detalii cu privire la decizia uluitoare a influentului său lider, pastorul Tony Evans, de a se retrage temporar din îndatoririle sale pastorale “din cauza păcatului”, în timp ce adepții masivei sale lucrări publice au oferit rugăciuni, întrebându-se în același timp despre natura păcatului nenumit pe care l-a mărturisit.


Nu va fi nimeni cu care să vorbească despre această declarație. Este adevărat; a anunțat-o la ambele slujbe [de duminică] și atât”, a declarat marți (11 iunie 2024) un reprezentant al bisericii pentru The Christian Post.


Persoana care îi va lua locul este menționată în acel mic paragraf și cam atât. Nimeni altcineva nu va putea să vă spună nimic altceva. S-a terminat.


Evans, în vârstă de 74 de ani, a mărturisit duminică, într-o declarație scrisă, că, deși nu a comis nicio crimă, nu a respectat standardele biblice susținute de slujirea sa “cu câțiva ani în urmă”, sugerând că acest lucru s-a datorat “păcatului”.


Fundamentul slujbei noastre a fost întotdeauna angajamentul nostru față de Cuvântul lui Dumnezeu ca fiind standardul suprem absolut al adevărului la care trebuie să ne conformăm viețile noastre. Atunci când nu atingem acest standard din cauza păcatului, ni se cere să ne pocăim și să ne restabilim relația cu Dumnezeu”, a declarat Evans.


Cu câțiva ani în urmă, nu am reușit să ating acest standard. Prin urmare, mi se cere să îmi aplic mie însumi același standard biblic de pocăință și restaurare pe care l-am aplicat altora. Am împărtășit acest lucru cu soția mea, cu copiii mei și cu bătrânii bisericii noastre, iar ei și-au așezat cu dragoste brațele lor de har în jurul meu”, a adăugat el. “Deși nu am comis nicio crimă, nu am folosit o judecată dreaptă în acțiunile mele. Având în vedere acest lucru, mă retrag din îndatoririle mele pastorale și mă supun unui proces de vindecare și restaurare stabilit de către bătrânii bisericii”.


În timp ce mulți oameni s-au rugat pentru Evans, alții, precum Roy E. Ciampa, președintele catedrei Armstrong de religie și al Departamentului de Studii Biblice și Religioase de la Universitatea Samford din Alabama, sunt dezamăgiți de declarația sa și cred că decizia de a mărturisi ar fi fost forțată.


Acest lucru este foarte dezamăgitor. Dacă acest lucru a avut loc cu ani în urmă. Se retrage (temporar) acum, pentru că a fost expus recent? În orice caz, el a ascuns-o ani de zile & se presupune că este pregătit pentru vindecare și restaurare? Considerați-mă sceptic”, a scris Ciampa pe X.


Michelle Lesley, o bloggeriță creștină și co-prezentatoare a podcastuluiA Word Fitly Spoken“, (Un cuvânt potrivit spus) a acuzat declarația Bisericii Biblice Oak Cliff de a eschiva păcatul.


Când eufemizează în toate modurile posibile fără să numească păcatul, de obicei este vorba de o formă de imoralitate sexuală. Dacă ești cu adevărat pocăit de păcatul tău, îl vei mărturisi, nu îl vei tăinui”, a scris ea pe X. “Urăsc că s-a întâmplat asta, dar el deja nu era o persoană pe care să o urmezi”.


Evans, autor a peste 100 de cărți, broșuri și studii biblice, a fost pastorul principal al Oak Cliff Bible Fellowship timp de peste 40 de ani.


El “este unul dintre cei mai respectați lideri din țară în cercurile evanghelice”, potrivit biografiei sale de pe site-ul bisericii.


Emisiunea sa radiofonică “The Alternative” este difuzată în aproximativ 130 de țări prin intermediul a peste 1.400 de posturi de radio. Este primul afro-american care a scris și publicat un comentariu biblic complet și o Biblie de studiu. De asemenea, este primul american de culoare care a obținut un doctorat în teologie la Seminarul Teologic din Dallas.


Evans, care a fost capelan al echipei Dallas Cowboys, a fost, de asemenea, membru al Consiliului de administrație al Seminarului Teologic din Dallas.


Oficialii Seminarului nu au confirmat imediat dacă Evans este încă membru al consiliului de administrație atunci când au fost contactați de CP marți.


JC Groves, plantator de biserici și pastor principal al Bisericii Hope din Georgia, a declarat că vestea i-a frânt inima și a transmis un mesaj pentru liderii bisericii.


Tu. Indiferent cine ești. Nu contează de cât timp ești în slujire. Nu contează cât de mare sau de mic este slujirea ta, tu ești la o distanță de o decizie față de prostie”, a scris Groves pe Twitter. “La o decizie distanță de a strica totul. Nu fi o statistică. Vestea lui Tony Evans îmi frânge absolut inima”.


Deși a recunoscut că s-a “hrănit” cândva cu predicile lui Evans și nu crede că acesta este un “lup în haine de oaie”, creștinul Nick Jones și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Evans a continuat să profeseze în slujire timp de mai mulți ani, știind că era “inapt din cauza păcatului”.


Pentru unii oameni nu contează. Unii oameni spun că știți ce, în tot acest timp el a predicat știind că era nepotrivit din cauza păcatului, din cauza fărădelegii pe care a comis-o. Atunci de ce a fost pe scenă? Aceasta este perspectiva unora”, a spus el într-o înregistrare video de luni.


Nu vreau să bârfesc fără motiv, dar sunt curioas dacă nu cumva a încercat să o facă înainte ca ceva să se scurgă..., așa că a făcut mai întâi o declarație pentru că, potențial, urma să iasă ceva la iveală. Nu știu ce să zic. ... Dar este interesant că a trecut [atât] de mult timp, iar acum spune în sfârșit că trebuie să se îndepărteze”, a susținut Jones.


Croaziera pe Riviera mexicană a pastorului Tony Evans, planificată pentru 9-16 noiembrie 2024, este încă în desfășurare. | Captură de ecran/Inspiration Travel


Deși Evans se retrage temporar, el va rămâne activ în cadrul slujirii sale de învățătură biblică creștină și de resurse, The Urban Alternative. În parteneriat cu compania creștină de management al călătoriilor Inspiration Travel, Evans și The Urban Alternative vor organiza o croazieră pe Riviera mexicană, planificată pentru perioada 9-16 noiembrie, cu bilete începând de la 1.198 de dolari de persoană.


Un agent de la Inspiration Travel a declarat marți pentru CP că croaziera este încă în desfășurare deoarece The Urban Alternative este o entitate separată de Oak Cliff Bible Fellowship. Agentul a precizat că The Urban Alternative are, de asemenea, o obligație contractuală de a continua croaziera.


Material publicat inițial pe 11 iunie 2024 pe Christian Post (de unde a fost preluat), scris de Leonardo Blair.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.