A apărut manualul de apologetică ”Pilonii Apologeticii: Îndrumări prin complexitatea apărării Creștinismului”

Un nou manual de apologetică - Pilonii Apologeticii: Îndrumări prin complexitatea apărării Creștinismului, de Dr. Octavian Caius Obeada

Pe 4 iulie 2024, chiar de Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii am primit vestea importantă a lansării manualului de apologetică sub titlul ”Pilonii Apologeticii: Îndrumări prin prin complexitatea apărării Creștinismului”, o carte scrisă de apologetul creștin, Dr. Octavian Caius Obeada. 

Această lucrare oferă o abordare cuprinzătoare asupra apologeticii creștine, explorând atât fundamentele istorice și culturale cât și metodele și ramurile acestei discipline. Începând cu contextul istoric al societății greco-romane și al Creștinismului timpuriu, cartea examinează impactul și moștenirea apologiei creștine, relevanța sa continuă și principiile apologetice ale apostolului Petru. De asemenea, sunt discutate scopurile apologeticii, uneltele folosite și nevoia persistentă de apărare a credinței creștine.Continuând cu problemele și metodele în apologetică, cartea analizează ramurile diverse, de la apologetica biblică și teologică la cea filozofică și științifică, fiecare abordare fiind detaliată și contextualizată. Strategiile în apărarea credinței, inclusiv modele precum apologetica clasică, evidențialismul și presupoziționalismul, sunt explorate pentru a oferi cititorilor instrumente practice. În final, sunt abordate obiecțiile comune și clarificări esențiale despre apologetică, încheind cu concluzii care subliniază importanța continuă a acestei discipline în viața creștină.

Oficial, cartea va fi lansată în luna octombrie 2024 în cadrul unui eveniment (care urmează să fie anunțat punctual) în București, cel mai probabil în cadrul Institutului Teologic Baptist. Însă până atunci, pentru cei care sunt doritori să pună mâna pe un exemplar cald, vă las mai jos detaliile de care aveți nevoie: 

ISBN: 978-973-53-3223-5
An apariție: 2024
Număr pagini: 512
Format: B5, copertă lucioasă
Editura: Risoprint, Cluj Napoca
TARIF: 60 RON


Cartea se poate comanda folosind acest link.


Pentru cei care doresc un exemplar semnat de autor, vă invit să urmăriți pagina mea de Facebook, unde voi anunța data și locul lansării oficiale a cărții. Sau puteți urmări pagina de Facebook a Institutului de Apologetică Vox Dei - fondat de Dr. Octavian Caius Obeada, unde vor fi postate și alte evenimente la care puteți participa.

Dr. Octavian Caius ObeadaDr. Octavian Caius Obeada este absolvent al Universității Binghamton (Universitatea de Stat din New York la Binghamton este o universitate publică de cercetare cu campusuri în Binghamton), cu masterat și doctorat în Nursing Practice, specialitatea “medicină de urgență”. Fondator al Misiunii Vox Dei, apologet creștin, editor al Publicației de Apologetică, fondatorul Biblioteci Online Vox Dei, autor și cercetător independent în domeniile teologiei și apologeticii precum și Director pentru Misiunea Reasonable Faith / Romanian Chapter. Este apologet creștin român, fiind implicat în acest domeniu de peste 24 de ani. De asemenea, este și fondatorul Institutului de Apologetică Vox Dei din anul 2021 (www.voxdeiinstitute.com), pe care îl conduce alături de o echipă de alte persoane din diferite confesiuni creștine din România, coordonând programe de studiu apologetic, de la începători, mediu la avansați. Predă la Institutul Teologic Baptist din București cursuri de apologetică creștină din 2023.

Pentru cei interesați de cursuri GRATUITE de apologetică, accesați site-ul Institutului Vox Dei - înscrierile au loc pe tot parcursul anului și nu sunt legate de un calendar sau de o anumită perioadă. 

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.