Continuarea filmului "God's Not Dead" explorează credința și politica în anul electoral 2024

Coperta filmului - Fanthom Events - preluată de pe christianpost.com

God's Not Dead” se pregătește pentru lansarea celei de-a cincea părți a francizei cinematografice, la aproximativ un deceniu după ce primul film a devenit un blockbuster surpriză, explorând “relația complexă” dintre credință și politică în timpul unui an electoral.


God's Not Dead: In God We Trust”, care va ajunge în cinematografele din întreaga Americă pe 12 septembrie 2024, examinează modul în care un creștin devotat speră să influențeze politica națională candidând pentru Congres.


“Plasat într-o perioadă de tulburări politice și spirituale, 'God's Not Dead: In God We Trust' îl urmărește pe reverendul David Hill în timp ce candidează pentru Congres în urma morții subite a unui titular de post”, se arată într-un sinopsis împărtășit de Fathom Events.


“Confruntându-se cu un adversar puternic care intenționează să elimine religia de la guvernare, filmul subliniază semnificația valorilor religioase în modelarea politicii și a guvernării.”


Filmul a fost produs de Pinnacle Peak Pictures în asociere cu Great American Pure Flix. În rolurile principale joacă actorii David A.R. White, Isaiah Washington, Dean Cain și Scott Baio. White își reia rolul lui Hill, care candidează acum pentru o funcție publică.


“Acum, mai mult ca niciodată, creștinii trebuie să realizeze că suntem chemați să oferim speranță unei țări care se simte fără speranță”, proclamă Hill de la amvon în trailerul filmului. “Credința începe acolo unde se termină zona ta de confort. Trebuie să pășim în această credință.”


White a declarat pentru The Christian Post în 2022 că credința sa în Hristos îl susține indiferent de obstacolele cu care se confruntă, spunând că “Viața nu merge întotdeauna așa cum planifici lucrurile”.


“Aceste vremuri vin în viața noastră în moduri diferite. Nu ne-am imaginat niciodată că vor face asta”, a adăugat el. “În primul rând, [Dumnezeu] ne iubește necondiționat... Indiferent prin ce ai trecut, suntem demni. Nu trebuie să câștigi dragostea lui Dumnezeu. Același lucru ca și copiii noștri - ne iubim copiii mai mult decât orice altceva pe lume.”


“Nu renunța. Continuă lupta și mergi mai departe.”


Primul film “God's Not Dead” a fost lansat în 2014, devenind un hit neașteptat, cu un buget de aproximativ 2 milioane de dolari. A câștigat peste 60 de milioane de dolari la box office.


Seria de filme a avut partea sa de critici. O recenzie din 2021 a filmelor regizorului și criticului cultural Joseph Holmes, publicată de Religion Unplugged, a numit-o “băiatul afiș pentru modul în care creștinii conservatori albi exagerează realitatea persecuției creștine din America și, intenționat sau neintenționat, caricaturizează și demonizează opoziția lor”.



Acest material a fost scris de Nicole VanDyke pe 10 iulie 2024 în Publicația Christian Post (de unde a fost preluat). Ea este reporter pentru The Christian Post.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.