Primiți oaspeți? 1 din 7 americani plănuiesc să se mute dacă favoritul lor candidat la președinție pierde – arată un nou sondaj

Cutii pentru mutat - foto de cottonbro studio - pexels.com

O parte substanțială a americanilor spun că intenționează să plece din statul lor sau chiar din țară dacă al lor candidat prezidențial căruia se opun câștigă alegerile, potrivit unui nou sondaj.


Un sondaj publicat săptămâna trecută de StorageUnits.com a eșantionat opiniile a 1.968 de americani care intenționează să-l susțină fie pe fostul președinte Donald Trump, fie pe vicepreședintele Kamala Harris la alegerile prezidențiale din 2024. Sondajul a fost efectuat pe 22 iulie 2024, a doua zi după ce președintele Joe Biden și-a încheiat candidatura pentru nominalizarea democrată la președinte și a susținut-o pe Harris.


În general, 15% dintre respondenți au spus că plănuiesc să-și părăsească statul și/sau SUA în cazul în care candidatul cărora li se opun la alegerile prezidențiale din 2024 câștigă. Nouăsprezece la sută dintre susținătorii lui Harris au plănuit să se mute, la fel și 12% dintre susținătorii lui Trump.


„Din alegătorii Harris care se gândesc să se mute, 62% se gândesc să se mute într-un stat și 74% într-o țară care se aliniază mai bine cu opiniile lor politice”, a constatat sondajul. „Din alegătorii lui Trump care se gândesc să se mute, 67% se gândesc să se mute într-un stat și 60% într-o țară care se aliniază mai bine cu opiniile lor politice.”


Cele mai frecvent citate preocupări cu privire la președinția lui Trump care i-ar determina pe alegătorii lui Harris să se mute includ creșterea inegalității sociale (62%), interzicerea federală a avortului (60%), răsturnarea drepturilor progresiste (58%) și lipsa reglementării armelor (53%). Între timp, 62% dintre alegătorii lui Trump care se gândesc să se mute au enumerat atât costul mai ridicat al vieții, cât și taxele ca fiind cele mai mari preocupări ale lor cu privire la președinția Harris.


În ceea ce privește statele la care alegătorii Harris ar dori să se mute dacă Trump câștigă alegerile, 13% au spus că vor să se mute în New Jersey, urmați de 8% care au preferat California și 7% care și-au exprimat interesul să se mute la New York. Între timp, 38% dintre alegătorii lui Harris care plănuiesc să părăsească țara dacă Trump câștigă alegerile ar face din Canada noua lor casă, urmați de 16% care au ales Regatul Unit și 7% care au favorizat mutarea în Mexic.


Cincisprezece la sută dintre alegătorii lui Trump, care se gândesc să se mute într-un loc care să reflecte mai bine valorile lor, dacă Harris va câștiga alegerile, ar alege Florida ca stat de destinație. Treisprezece la sută au spus același lucru despre California, în timp ce 9% ar prefera să se mute în Texas.


Țările pe care alegătorii lui Trump le văd drept destinații dacă Harris câștigă sunt exact aceleași alese de alegătorii lui Harris. Douăzeci și patru la sută dintre alegătorii lui Trump care vor să se mute ar merge în Canada dacă Harris va câștiga, în timp ce 13% ar alege Regatul Unit și 11% ar alege Mexic.


Comentând rezultatele sondajului, expertul imobiliar James Heartquist a afirmat: „Diviziunea din cadrul Statelor Unite a devenit din ce în ce mai pronunțată în ultimii ani. Această polarizare este evidentă în modul în care oamenii se aliniază la ideologiile politice, adesea până la punctul de a lua în considerare relocarea. Motivele acestei diviziuni sunt multiple, inclusiv opinii diferite asupra problemelor sociale, politicilor economice și stilurilor de guvernare.”


„Această polarizare nu este doar un fenomen politic, ci și unul social, care afectează modul în care comunitățile interacționează și modul în care indivizii își percep locul în țară”, a adăugat el. „Miza alegerilor din 2024 este incredibil de mare. Rezultatul va modela direcția țării pe probleme critice, cum ar fi schimbările climatice, asistența medicală, imigrația și inegalitatea economică. Polarizarea este atât de intensă încât unii americani sunt dispuși să-și dezrădăcineze viețile pentru a trăi într-un loc care se aliniază mai strâns cu convingerile lor politice.”


Heartquist a mai prezis că „piața imobiliară este probabil să fie afectată în mod semnificativ de această migrație politică”, prognozând „creșterea cererii în anumite zone și scăderea cererii în altele” care ar putea ajunge „să crească prețurile proprietăților în regiunile favorabile din punct de vedere politic”.


El a susținut, de asemenea, că „modificările de politică propuse de candidații la președinție pot influența sentimentul pieței”, propunând „modificări ale legilor fiscale sau ale reglementărilor privind locuințele”.


Chiar dacă Harris l-a înlocuit pe Biden în calitate de candidat prezumtiv al democraților la președinte, polarizarea în jurul candidaților majori ai partidului continuă. Ambii candidați se găsesc sub apă când vine vorba de cotele de favorabilitate în rândul publicului american.


Media RealClearPolitics a sondajelor care măsoară cotele de favorabilitate ale candidaților constată că 50,9% dintre americani au o viziune nefavorabilă despre Harris, comparativ cu 41,7% care au o părere favorabilă asupra ei, indicând un rating net de dezaprobare de 9,2 puncte procentuale.


Între timp, 43,8% dintre americani îl privesc favorabil pe Trump, în timp ce 52,5% au o părere nefavorabilă despre el. La 8,7 puncte procentuale, cota netă de dezaprobare a lui Trump este puțin mai mică decât a lui Harris.


Atât Trump, cât și Harris au cote de favorabilitate mult mai mari decât Biden, care are un rating net de dezaprobare de 16,1% puncte procentuale. Doar 39,8% dintre americani au o opinie favorabilă despre Biden, comparativ cu 55,9% care au părerea opusă a președintelui.


Potrivit mediei RealClearPolitics a sondajelor efectuate în ultimele trei săptămâni, 47,9% dintre americani plănuiesc să-l susțină pe Trump în alegeri, în timp ce 46,2% o preferă pe Harris, o diferență de 1,7 puncte procentuale.


Într-o cursă în cinci partide în care apar Trump și Harris, precum și candidații independenți Robert F. Kennedy Jr. și Cornel West și candidata Partidului Verzilor Jill Stein, 44,5% dintre alegători intenționează să-l susțină pe Trump, în timp ce 42,7% ar susține-o pe Harris. Sprijinul lui Kennedy este măsurat la 5,8%, urmat de Stein cu 1,1% și West cu 0,8%.


RealClearPolitics „No Toss Ups Map”, care prezice rezultatul alegerilor prezidențiale din 2024 pe baza mediilor sondajelor la nivel de stat, arată că Trump a câștigat 312 voturi electorale față de 226 ale lui Harris. Acest lucru îl face pe fostul președinte un ușor favorit pentru a câștiga Casa Albă.


Acest material a fost scris de Ryan Foley pe 30 iulie 2024 în site-ul Christian Post (de unde a fost preluat). El este reporter pentru The Christian Post.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.