7 motive pentru care doar liderii transformați pot schimba cultura

7 motive pentru care doar liderii transformați pot schimba cultura

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care liderii implicați în transformările societale ar trebui să se concentreze este transformarea lor personală. Din cauza stării noastre decăzute, toți liderii ar trebui să se afle într-un proces continuu de transformare interioară care să se ocupe de problemele fundamentale ale inimii, minții și emoțiilor. Acesta este motivul pentru care Isus a vorbit despre atitudinile corecte ale inimii în Matei 5:1-12 înainte de a ne chema să funcționăm ca sarea pământului și lumina lumii în Matei 5:13-16! Numai liderii transformați pot schimba cu adevărat cultura! Prin "lideri transformați", mă refer la cei care Îi permit lui Dumnezeu să le atingă continuu inimile, mințile și emoțiile, astfel încât să reflecte mai bine asemănarea cu Hristos. Liderii netransformați sunt cei care, în general, nu sunt atinși de Domnul în această viață interioară.


Următoarele sunt motivele pentru care cred acest lucru:


1. Liderii nezdrobiți vor conduce din ego-ul lor
Cu toții am văzut lideri motivați care conduc din ambiție trupească în loc să conducă pentru slava lui Dumnezeu. Dumnezeu a spus că nu Își va împărtăși slava cu nimeni altcineva. Prin urmare, dacă suntem nezdrobiți, atunci lucrăm pentru propria noastră glorie, chiar dacă este în numele împărăției Sale! Isus a spus că doar cei blânzi vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. În Împărăție, Dumnezeu se opune celor mândri, dar dă har celor smeriți.


2. Liderii nesiguri vor opri avansarea liderilor emergenți
Cei care nu sunt înrădăcinați în Dumnezeu ca Tată au identitatea lor atașată de realizările lor. Acești lideri vor încerca întotdeauna să fie cei mai buni și vor stopa avansarea altor lideri de care se tem că îi vor înlocui!


Cheia transformării societății este crearea unei mișcări care depinde de distribuirea muncii. Liderii nesiguri sunt cei care au cele mai puține șanse de a cataliza o mișcare, deoarece devin un blocaj, ținându-se de titluri și refuzând să delege liderilor mai talentați!


3. Liderii prezumtivi vor face lucruri pe care Dumnezeu nu le-a spus niciodată să le facă
Prea adesea, în numele Domnului, liderii se implică în proiecte masive de construcție sau în alte campanii cu mult entuziasm emoțional, dar fără rezultate de durată. Acest eșec se datorează faptului că liderul este atât de determinat să aibă succes încât crede că dorințele sale sunt vocea lui Dumnezeu și face lucruri pe care Dumnezeu nu i-a spus niciodată să le facă! Dumnezeu nu este obligat să binecuvânteze ceea ce El nu poruncește. Cu toate acestea, acești lideri devin adesea supărați în ceea ce privește biserica și cu Dumnezeu atunci când planurile lor eșuează. Cel puțin, activitățile lor carnale aduc adesea naufragii în biserici și în mișcări întregi, ceea ce provoacă deziluzie în rândul multor credincioși tineri.


4. Cum putem schimba Cetatea oamenilor dacă nu modelăm mai întâi Cetatea lui Dumnezeu în contextul nostru?
Liderii reproduc esența a ceea ce sunt ei în societate: motivele lor, puterea spirituală, obiectivele, etc. În consecință, cum vor manifesta liderii netransformați Împărăția lui Dumnezeu în comunitățile lor dacă nu o modelează în propriile vieți personale, biserici, afaceri și familii? Orice disfuncție pe care o avem în sufletul nostru interior, o vom reproduce într-o anumită măsură în viața altor oameni și în organizațiile pe care le conducem. În consecință, dacă congregațiile noastre sunt disfuncționale și stricate spiritual, atunci liderii pe care biserica îi trimite să slujească în politică și cultură vor reproduce probabil aceeași disfuncție în sfera lor de influență.


5. Doar cei apropiați de Domnul vor primi strategia divină
Pentru a influența pozitiv națiunile, trebuie să discutăm despre călăuzirea Domnului cu privire la lucrarea Sa de schimbare a culturilor. Comunitățile și culturile sunt atât de complexe încât numai Domnul ar ști ce ar trebui să vizeze un lider pentru a vedea cele mai bune rezultate. În consecință, este de datoria tuturor liderilor să fie aproape de Domnul și să petreacă mult timp cu El pentru a cunoaște căile Sale, astfel încât să facem doar ceea ce Tatăl face și binecuvântează (Ioan 5:19).


6. Doar asemănarea cu Hristos poate învinge sistemul lumii căzute
Scopul nostru poate fi împlinit pe deplin numai dacă suntem conformați chipului lui Hristos (Romani 8:29-30).


Deoarece numai Isus a biruit lumea (Ioan 16:30), singura șansă pe care o avem de a înfrunta și de a înlătura puterile întunericului inerente sistemului mondial este să fim plini de puterea și tăria Domnului (Efeseni 6:10-13)!


Apostolul Ioan a spus: "Fiindcă, în lumea aceasta, cum este El, așa suntem și noi." (1 Ioan 4:17, NTR).


Putem memora tot jargonul creștin, toată revelația și toate versetele din Biblie, dar la sfârșitul zilei, dacă nu suntem ca Hristos în cuvânt, faptă și caracter și nu depindem de puterea Duhului Său pentru a realiza lucrarea de transformare, nu vom fi niciodată un adversar pentru forțele întunericului!


7. Păcatul sistemic poate fi schimbat doar prin sfințenie sistemică
Păcatul sistemic a apărut deoarece păcatul unei persoane a fost contagios și a devenit normă pentru mulți alți oameni, care apoi l-au transformat în normă pentru comunitățile, orașele și națiunile lor.


Răul sistemic poate fi înlăturat doar de către credincioșii individuali care umblă în sfințenie și îi influențează pe mulți alții să facă la fel. În cele din urmă, aceștia creează o mișcare prin care înlătură o normă socială păcătoasă.


În trecut, trezirile spirituale au schimbat temporar moralitatea unui oraș, sat sau municipiu. Totuși, trebuie să facem un pas mai departe și să le dăm oamenilor transformați puterea de a deveni gardienii societății. Aceștia vor ajuta apoi la schimbarea sistemelor de la vârf care pot crea o nouă normă (evlavioasă) care să dureze generații întregi.


În consecință, este nevoie de o abordare de jos în sus și de sus în jos pentru a aduce o schimbare durabilă.


Fie ca Domnul să ne deschidă ochii astfel încât să avem o mișcare puternică de transformare personală, care operează concomitent cu un accent puternic pe transformarea societății. Orice așa-zisă mișcare creștină de schimbare societală care apare din scheme trupești nemântuite nu va face decât să afecteze reputația adevăratei biserici, perpetuând și întărind și mai mult sistemele păcătoase neevlavioase pe care încercăm să le schimbăm!


Acest material a fost publicat pe date de 30 iulie 2024 și a fost scris de Dr. Joseph Mattera în site-ul Christian Post (de unde a fost preluat și adaptat). El este un autor, consultant și teolog cunoscut la nivel internațional, a cărui misiune este să influențeze liderii care influențează cultura. El este pastorul fondator al Bisericii Resurrection și conduce mai multe organizații, printre care Coaliția liderilor apostolici din SUA și Coaliția Pactului cu Hristos.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.