Televanghelistul Keith Moore primește al treilea avion cu un preț de 17,5 milioane de dolari; noul avion al lui Creflo Dollar este listat la 18,6 milioane de dolari

Captură de ecran dintr-o redifuzare din 21 aprilie 2024 a predicii teleevanghelistului Keith Moore intitulată Eliberați de idolatrie pe YouTube. | Fundația Trinity

Tele-evanghelistul din cadrul organizației Faith Life International, Keith Moore, a achiziționat un al treilea avion, în urma unei campanii de strângere de fonduri pentru 10 milioane de dolari.

Avionul Dassault Falcon 7X folosit, achiziționat de misiunea lui Moore, a fost scos la vânzare pe site-ul AircraftVx pentru 17,5 milioane de dolari, în timp ce un model nou ar fi costat 60 de milioane de dolari.


Administrația Federală a Aviației a dezvăluit achiziția atunci când a certificat avionul în luna mai.

Numărul inițial al cozii avionului a fost N1902C, dar a fost schimbat în N37KM.

Numerele de coadă sunt echivalentul pentru avioane al plăcuțelor de înmatriculare pentru mașini. Atunci când organizațiile bisericești achiziționează un avion, inițialele fondatorului acelei organizații sunt frecvent utilizate în numărul de coadă.

În plus față de Falcon 7X, Faith Life International mai deține un avion Dassault Falcon 900 EX (număr de coadă N7KM) și un avion Raytheon 390 (număr de coadă N8PJ). Moore este pilot licențiat și certificat pentru a pilota toate cele trei modele de avioane cu reacție; cu toate acestea, ambele avioane Falcon necesită un pilot suplimentar în cabina de pilotaj.

Compararea aeronavelor private cu liniile aeriene comerciale
Moore este pastor al bisericilor din Sarasota, Florida, și Branson, Missouri. Majoritatea zborurilor sale sunt între aceste orașe. Site-ul de comparare a biletelor de avion Kayak găsește zboruri de la doar 268 de dolari de la Sarasota la Springfield-Branson National Airport, majoritatea biletelor costând între 424 și 449 de dolari.

Potrivit Biroului de Statistică a Transporturilor, biletul de avion american mediu pentru 2023 a fost de 382 de dolari. Cu cele 10 milioane de dolari strânse de organizația lui Moore, s-ar fi putut cumpăra 26.178 de bilete de avion.

Noul Gulfstream G550 al lui Creflo Dollar
După ce tele-evanghelistul Creflo Dollar a cerut în 2015 ca 200.000 de persoane să doneze câte 300 de dolari fiecare pentru a finanța achiziționarea unui nou avion Gulfstream G650 în valoare de 65 de milioane de dolari, acesta s-a confruntat cu o reacție imediată din cauza relatărilor critice din presa internațională.

În loc să cumpere Gulfstream G650, holdingul imobiliar al lui Dollar, World Heir, a achiziționat două avioane de ocazie: un Gulfstream G-IV (număr de coadă N878SM) și un Learjet 60 (număr de coadă N978SM), care a fost vândut recent.

Trinity Foundation a căutat, dar nu a găsit niciun exemplu în care Dollar să fi dezvăluit congregației sale World Changers Church International și audienței sale TV achiziția recentă a unui Gulfstream GV-SP (cunoscut și sub numele de G550) din 2010, cu numărul de coadă N600JD.

Aircraft Shopper Online raportează că Gulfstream G550 a fost listat pentru vânzare la prețul de 18.650.000 de dolari. FAA a certificat avionul pe 17 iunie 2024.

Dollar nu este pilot autorizat.

Publicat inițial de Fundația Trinity - republicat pe 14 august 2024 în site-ul Christian Post (de unde a fost preluat și adaptat).


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.