A profețit Charles Spurgeon despre Israel?

A profețit Charles Spurgeon despre Israel?

Într-o predică puternică ținută de Jonathan Cahn, autorul bestsellerului New York Times The Dragon's Prophecy: Israel, the Dark Resurrection, and the End of Days (Profeția dragonului: Israel, învierea întunecată și sfârșitul zilelor), Cahn a dezvăluit misterul din spatele unui mesaj profetic dat de Charles Spurgeon despre națiunea Israel.


"Vreau să vă duc înapoi în secolul dinaintea secolului 20, în secolul 19, la un predicator de care mulți dintre voi ați auzit", spune Cahn. "Charles Spurgeon; un predicator din Anglia, secolul al 19-lea, de mare influență, care a luat Biblia în serios ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu. El a vorbit împotriva preoților din vremea sa care începeau să îl dilueze."


Cahn spune că în acea perioadă, 1864, mulți predicau teologia înlocuirii și că Dumnezeu a terminat-o cu națiunea lui Israel.


"Țara lui Israel era un pustiu arid", spune Cahn. "Deșert, abandonat, părăsit. Puteai să mergi kilometri întregi în unele locuri și să nu vezi nicio buruiană, niciun lucru verde. Era unul dintre cele mai pustii locuri de pe această planetă, așa cum a spus Dumnezeu că va fi."


Știm cu toții, însă, că Dumnezeu avea alte planuri și că într-o bună zi va aduce națiunea Israel în existență în 1948, când a declarat că va fi momentul potrivit.


Cahn a citit apoi cuvintele lui Spurgeon referitoare la Israel, cu ani înainte ca acesta să devină din nou o națiune.


"Israelul este acum șters de pe harta națiunilor. Fiii ei sunt împrăștiați în lung și în lat. Fiicele ei plâng lângă râurile pământului. Cântecul ei sacru este înăbușit. Niciun rege nu domnește în Sion, în Ierusalim. Ea nu aduce niciun guvernator printre triburile ei, niciun conducător. Dar ea va fi restaurată. Ea va fi restaurată ca din morți", citește Cahn.



"Când propriii ei fii au renunțat la orice speranță față de ea, atunci Dumnezeu i se va arăta, ea va fi reorganizată. Oasele ei împrăștiate vor fi adunate. Va exista din nou un guvern autohton. Va exista din nou o formă de corp politic. Un stat va fi încorporat", continuă el.


Profeția dragonului: Israel, învierea întunecată și sfârșitul zilelorProfeția lui Spurgeon a continuat să discute despre modul în care Israelul, deși în prezent este doborât și abandonat, nu va fi așa pentru totdeauna. El a văzut că poporul Israel se va reuni din nou într-o zi și va trăi într-o țară roditoare, o țară în care curge lapte și miere.


Cahn subliniază cum au apărut aceste cuvinte ale lui Spurgeon în 1864, când nu mai existase o națiune a Israelului de 2.000 de ani.


"Toate aceste promisiuni implică cu siguranță faptul că poporul Israel va fi convertit la Dumnezeu și că această convertire va fi permanentă, deoarece Cortul lui Dumnezeu va fi cu ei", spune Cahn.


Această profeție fantastică și neașteptată rostită cu un secol înainte de existența națiunii Israel nu face decât să demonstreze că ceea ce spune Dumnezeu în Cuvântul Său este adevărat, iar Duhul Său Sfânt este viu și activ în lumea noastră de astăzi.


Material scris de Abby Trivet pe 20 septembrie 2024 în Publicația CharismaNews (de unde a fost preluat și adaptat). Abby Trivett este editor de dezvoltare a conținutului pentru Charisma Media.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.