Liderul megabisericii plânge după ce pastorul lor de închinare a fost surprins înregistrând cu o cameră ascunsă într-o baie a bisericii

Tony Johnson este pastorul principal al Bisericii Comunitare 2|42 din Michigan. | YouTube/ 2|42 Biserica comunitară

Tony Johnson, pastorul principal al Bisericii Comunitare 2|42 din Michigan, a spus că el și personalul său au plâns zile întregi după ce au aflat că fostul lor pastor de închinare le-a încălcat încrederea prin instalarea unei camere ascunse într-o baie “unisex” într-unul dintre cele șapte campusuri ale lor.


“Aceasta a fost o încălcare a încrederii noastre. Este o încălcare a chemării pe care Dumnezeu o are asupra noastră de a-i ajuta pe oameni să facă următorii pași cu Dumnezeu. Acesta este un atac asupra întregii biserici. Este o trădare a încrederii pe care am pus-o în el. Și este o trădare a încrederii pe care ne-ați acordat-o”, a spus Johnson într-un mesaj adresat congregației sale duminică. “În ultimele 20 sau 48 de ore. Eu, împreună cu personalul nostru, am vărsat mai multe lacrimi decât credeam că este posibil. Ne-am rugat mai mult și mai fervent decât am făcut-o vreodată, pentru că meriți mai mult.”


Will Johnson, în vârstă de 37 de ani, fostul pastor director al campusului din Brighton al Bisericii Comunitare 2|42, a fost arestat vineri după ce ar fi plasat camera în baia neutră din zona de culisele a bisericii.


Johnson a fost trimis în judecată duminică la Tribunalul Districtual 53 sub acuzația de supraveghere a unei persoane dezbrăcate, distrugerea probelor și utilizarea unui computer pentru a comite o infracțiune. El este reținut pe o cauțiune de 250.000 de dolari în așteptarea următoarei audieri în instanță din 24 septembrie.


Will Johnson. | Fotografie

Ancheta rămâne în desfășurare, dar Craig Ryan, președintele echipei consultative de conducere a Bisericii Comunității 2|42, cunoscută și sub numele de consiliul lor de bătrâni, le-a spus membrilor că, după ce camera video ascunsă a fost găsită în baia “unisex”, Johnson a mărturisit că această cameră îi aparținea și a fost concediat “imediat”.


“Cu inima cea mai grea trebuie să vă împărtășim o veste foarte tulburătoare. Vineri, 13 septembrie, conducerea Bisericii a fost informată că un membru al personalului de aici de la 2|42 Community Church a descoperit o cameră video ascunsă situată într-o baie unisex în zona din spatele campusului nostru din Brighton”, a dezvăluit Ryan.


“Will Johnson, fostul nostru director și pastor de închinare, a mărturisit conducerii bisericii că a plasat camera în acea locație și a fost imediat concediat. Conducerea bisericii a anunțat rapid biroul șerifului din comitatul Livingston, care l-a arestat pe Johnson vineri seara. În acest moment, nu suntem conștienți de amploarea completă a acestei infracțiuni, dar cooperăm pe deplin cu ancheta în curs”.


Ryan a spus că biserica a căutat alte dispozitive de înregistrare ascunse după mărturisirea lui Johnson și intenționează să folosească un serviciu profesionist pentru a continua să facă verificări, dar nu există niciun indiciu că Johnson a înregistrat în altă parte, în afară de baia unisex.


“La fel ca voi toți, suntem șocați și suntem profund întristați de această situație, deoarece protecția, siguranța și intimitatea fiecărei persoane care intră în biserica noastră este prioritatea noastră. Angajamentul nostru față de voi este să fim pe deplin transparenți și să avem grijă de toate victimele acestei infracțiuni”, a spus Ryan.


Nu era clar miercuri dacă biserica are o singură baie neutră din punct de vedere al genului și de ce au una, deoarece, potrivit Kaempf Law Firm PC, bisericile “au dreptul Primului Amendament” de a nu avea o baie neutră din punct de vedere al genului.


Oficialii bisericii nu au răspuns imediat la The Christian Post când au fost rugați să comenteze politica lor de baie miercuri.


Pastorul Tony Johnson și-a cerut scuze congregației sale duminică pentru “răul” care a vizitat biserica și l-a descris ca pe un atac din partea “inamicului”.


“Am inima frântă. Sunt întristat. Și sunt înfuriat. Iubesc această biserică. Este treaba mea și a personalului nostru să protejez nu doar biserica, ci pe fiecare individ care trece prin aceste uși”, a spus el.


“Familiile voastre merită mai mult. Comunitatea voastră merită mai mult. Am văzut direct cum Duhul Sfânt a fost în mișcare la 2|42, cum s-au schimbat și transformat viețile, cum s-au întâmplat lucrurile, am stat deoparte și ne-am uitat și am spus că asta nu are nimic de-a face cu personalul. A fost din cauza prezenței Duhului Sfânt”, a spus el.


“Pentru că Dumnezeu este în mișcare la 2|42 și când Dumnezeu este în mișcare, inamicul atacă. Știam asta. Eram pregătiți pentru asta. Pur și simplu nu știam că atacul va fi așa.”


Acest material a fost scris dee Leonardo Blair, reporter senior în cadrul Christian Post (de unde a fost preluat), publicat miercuri, 18 septembrie 2024


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.