Max Lucado împărtășește ultimele știri și actualizări despre Biserica Gateway

Max Lucado - speranță după criză - foto charismanews.com

Într-un interviu exclusiv cu Charisma Media, autorul și pastorul Max Lucado a oferit informații actualizate despre Biserica Gateway, după ce a preluat un rol pastoral interimar la mega-biserică, în timp ce aceasta caută un pastor nou, permanent, după demisia lui Robert Morris la începutul acestei veri.


Lucado a fost un vorbitor invitat la Gateway de-a lungul anilor și a făcut cunoștință cu unii dintre liderii și membrii personalului bisericii.



„Inima mea a fost zdrobită, așa cum au fost zdrobite inimile tuturor celorlalți la dezvăluirea scandalului care a ieșit la iveală”, spune Lucado. „Am contactat imediat oamenii pe care îi cunosc la Gateway și care sunt membri și mi-am exprimat dragostea și rugăciunile pentru ei.”


Lucado spune că se afla în vacanță în momentul în care au apărut știrile despre Morris, iar după ce s-a întors a luat legătura cu el pentru a vedea dacă ar putea vorbi timp de un weekend. În acest timp, Lucado s-a întâlnit cu unii dintre liderii care l-au întrebat dacă ar fi dispus să ajute la slujirea bisericească timp de aproximativ șase luni.


„Am fost invitat, la fel și pastorul Joakim Lundqvist din Suedia, un om încântător, iar el și cu mine împărțim privilegiile de predare la Gateway”, spune Lucado.


Lucado a precizat, de asemenea, că nu și-a părăsit biserica din San Antonio, dar că este fericit să zboare dus-întors acum pentru a ajuta o biserică care are nevoie.


„Biserica arată niște semne frumoase de sănătate. Iată-ne aici, la aproape două luni și jumătate, poate trei luni, iar inițial, bineînțeles, de înțeles, au fost șocați. Dar de fiecare dată când merg, simt că există mai multă energie, mai multă bucurie, o închinare sinceră și li se amintește, așa cum i se amintește oricărui creștin, la un moment dat în viața sa, că nu ne punem încrederea într-o persoană, într-un lider sau într-un pastor. Ne punem încrederea în Domnul Isus Hristos, iar ei asta fac. Se încred în Hristos”, spune Lucado.


Lucado spune că reînnoirea va dura ceva timp, dar că există deja primele semne ale acesteia la Gateway. Unul dintre lucrurile pe care Lucado le-a făcut a fost să ceară sfatul liderilor de la Gateway în pregătirea mesajelor sale. Una dintre aspectele cheie pe care au decis să se concentreze în această etapă în Gateway este mesajul de bază al Evangheliei și viața lui Isus.


Lucado subliniază, de asemenea, că, chiar și în mijlocul celor mai grele încercări și necazuri ale vieții, singurul lucru care nu se va schimba niciodată este Hristos Însuși. Este acest nucleu al Evangheliei pe care poporul din Gateway trebuie să îl aibă în vedere în acest moment.


„Deși multe s-au schimbat, ceea ce nu s-a schimbat este că Dumnezeu încă îi iubește. Dumnezeu încă îi cunoaște. Dumnezeu îi va călăuzi, iar în cele din urmă, Dumnezeu este păstorul. Domnul nostru Isus este păstorul”, spune Lucado.


Continuați să vă rugați pentru speranța și restaurarea Bisericii Gateway pe măsură ce trece prin această perioadă dificilă. Susțineți-i în rugăciune pe cei din conducere care caută înțelepciune și sfat cu privire la modul de alegere a viitorului lor pastor senior.


Acest material a apărut inițial în site-ul Charisma News (de unde a fost preluat și adaptat) pe 23 septembrie 2024 și a fost scris de Abby Trivett, care este editor de dezvoltare a conținutului pentru Charisma Media.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.