Papa Francisc primește reacții negative din partea liderilor religioși din SUA după ce a declarat: “Toate religiile sunt o cale către Dumnezeu”

Papa Francisc cu ferula papală folosită de Ioan Paul al II-lea - foto de Long Thiên - wikimedia.org

Liderii religioși din SUA și-au exprimat indignarea după ce Papa Francisc a declarat că “toate religiile sunt o cale către Dumnezeu” în timpul unei vizite de trei zile în Singapore. În timpul unei întâlniri interreligioase cu tineri lideri la un colegiu catolic, Francisc a ținut remarci pregătite înainte de a afirma că diferitele religii sunt ca “limbi diferite” pentru a-L atinge pe Dumnezeu.


“Dacă începi să te lupți, 'religia mea este mai importantă decât a ta, a mea este adevărată și a ta nu', unde ne va duce asta?”, a întrebat el, potrivit Crux Now. “Există un singur Dumnezeu și fiecare dintre noi are un limbaj pentru a ajunge la Dumnezeu. Unii sunt șeici, musulmani, hinduși, creștini și sunt căi diferite [către Dumnezeu]”.


Ca răspuns la comentariile pontifului, episcopul Joseph Strickland, care a supravegheat Dieceza Romano-Catolică din Tyler, Texas, până la demiterea sa de către Vatican anul trecut, a scris pe X: “Vă rugăm să vă rugați ca Papa Francisc să afirme clar că Isus Hristos este singura cale. A nega acest lucru înseamnă a-L nega pe El. Dacă Îl tăgăduim pe Hristos, El ne va nega pe noi, nu se poate lepăda de Sine.”


Vă rugăm să vă rugați ca Papa Francisc să afirme clar că Isus Hristos este singura Cale. A nega acest lucru înseamnă a-L nega pe El. Dacă Îl tăgăduim pe Hristos, El ne va nega pe noi, nu se poate nega de Sine.
Papa Francisc: “Fiecare religie este o cale de a ajunge la Dumnezeu” - LifeSite https://t.co/yloUY59a6z

— Episcopul J. Strickland (@BishStrickland) 13 septembrie 2024


Potrivit The Christian Post, Strickland a fost demis pentru că nu a fost de acord cu Francisc în ceea ce privește interzicerea politicienilor catolici pro-avort de a primi împărtășania și cu privire la ce fel de comunicare cu comunitatea LGBT este acceptabilă în Biserica Catolică. Drept urmare, o petiție a fost lansată în apărarea lui Strickland anul trecut, spunând că a fost înlăturat pentru că “a corectat public mai multe declarații heterodoxe ale Papei Francisc”.


Papa, făcând aluzie la natura universală a lui Dumnezeu, a susținut: “Din moment ce Dumnezeu este Dumnezeu pentru toți, atunci suntem cu toții copii ai lui Dumnezeu”.


În Singapore, catolicii alcătuiesc aproximativ 3,5% din populație, cu creștini 19%, budiști 31%, musulmani 15% și minorități hinduse și sikh.


În timpul discursului său, Francisc i-a încurajat pe tineri să participe și să mențină dialogul interconfesional. “Pentru dialogul interreligios între tineri, este nevoie de curaj, deoarece tinerețea este timpul curajului în viața noastră”, a spus el.


Calvin Robinson, care s-a mutat recent din Anglia pentru a conduce o biserică în vestul Michigan, nu a fost de acord cu declarația pontifului.


“Aceasta este o declarație contra-scripturală a Papei Francisc. Scripturile ne învață contrariul. Poarta spre Ceruri este îngustă”, a spus el într-o postare pe X. “În cuvintele lui Hristos: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”


“Fiecare religie este o cale de a ajunge la Dumnezeu.”
“Toate religiile sunt căi pentru a ajunge la Dumnezeu.”
Aceasta este o declarație contra-scripturală a Papei Francisc.
Scripturile ne învață contrariul. Poarta cerului este îngustă.
În cuvintele lui Hristos: “Eu sunt calea, adevărul și viața. Nu... https://t.co/9FirCq6f6A

— Pr. Calvin Robinson (@calvinrobinson) 13 septembrie 2024


În luna mai, Francisc s-a confruntat cu reacții negative și acuzații de erezie pe rețelele de socializare după ce a susținut că inima umană este “fundamental bună” în timpul unui interviu pentru “60 de minute”.


“Vezi tragedii, dar vezi și atât de multe lucruri frumoase”, i-a spus el lui Norah O'Donell la acea vreme. “Vezi mame eroice, bărbați eroici, bărbați care au speranțe și vise, femei care privesc spre viitor. Asta îmi dă multă speranță. Oamenii vor să trăiască. Oamenii merg înainte. Și oamenii sunt fundamental buni. Suntem cu toții fundamental buni. Da, sunt niște ticăloși și păcătoși, dar inima însăși este bună.”


Acest material a fost publicat inițial în secțiunea de știri din site-ul CrossWalk.com (de unde a fost preluat și adaptat), publicat pe 16 septembrie 2024, scris de Milton Quintanilla, care este scriitor independent și creator de conținut. El este scriitor colaborator pentru CrosswalkHeadlines și gazda podcastului For Your Soul, un podcast dedicat doctrinei sănătoase și adevărului biblic. Deține un master în teologie de la Alliance Theological Seminary.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.