Pastorul întemnițat în Coreea de Nord spune că predicile sale i-au transformat pe temnicerii săi

Pastorul Hyeon Soo Lim vorbește în timpul convocării la Universitatea Liberty pe 6 septembrie 2024. | YouTube/Liberty University

Un pastor canadian, care a fost condamnat pe viață la muncă silnică în Coreea de Nord, a declarat că a văzut cum inimile temnicerilor săi s-au înmuiat după ce i-au ascultat predicile, un miracol care i-a dat speranța că țara îl va îmbrățișa într-o zi pe Domnul.


Pastorul canadian Hyeon Soo Lim, născut în Coreea de Sud, a vorbit vinerea trecută în timpul convocării Universității Liberty din Lynchburg, Virginia, deoarece se afla în oraș pentru summitul Unify Korea.


Summitul de două zile a fost găzduit de Școala de Divinitate John W. Rawlings din Liberty, de Departamentul de Studii Globale și de clubul studențesc Unify Korea.

"Nu mă puteam mișca liber nici măcar un singur pas", a spus Lim despre captivitatea sa în Coreea de Nord, clasată în mod constant drept cel mai rău guvern persecutor al creștinilor din lume. "Am fost un sclav complet. Ei au răsplătit binele cu rău până la sfârșit, totul din cauza unui singur dictator."


În 2015, Lim a fost condamnat la muncă silnică pe viață după ce Coreea de Nord l-a acuzat că a încercat să răstoarne regimul. A fost eliberat în 2017 pe motive umanitare. El continuă să împărtășească Evanghelia.


Înainte de a fi încarcerat, Biserica Presbiteriană Coreeană Light a lui Lim din Ontario a vizitat Coreea de Nord de 100 de ori din 1997 și a ajutat la înființarea unui orfelinat și a unui azil de bătrâni.


"Apoi, într-o zi din 2013, în timpul unei predici în Statele Unite, am predicat că motivul pentru care Coreea de Nord este blestemată este pentru că au ridicat multe statui ale lui Kim Il-sung și am declarat că Coreea de Nord va fi salvată doar dacă acele statui vor fi dărâmate", a spus pastorul. "De asemenea, am predicat că Coreea de Nord se implică continuu în politici violente".


În timpul detenției sale, lui Lim i s-a permis puțină mâncare și a fost supus abuzurilor verbale, ceea ce i-a provocat atât de mult stres încât a suferit de diaree. El a declarat că mesele sale constau în principal în varză sărată și orez cu pietre.


De asemenea, degetele de la mâini și de la picioare ale lui Lim au suferit leziuni deoarece a fost nevoit să spargă cărbune înghețat ca parte a pedepsei sale cu muncă silnică pe timp de iarnă.


Deși gardienii i-au interzis să se uite la televizor, să asculte radioul sau să citească cărți, i-au permis lui Lim să aibă o Biblie, ceea ce pastorul a comparat cu "bucuria de a găsi apă vie în deșert". Lim și-a petrecut zilele rugându-se și citind Scriptura, în timp ce răpitorii săi încercau să găsească informații despre el; cu toate acestea, tot ce au putut găsi a fost conținutul predicilor pastorului.


După ce gardienii închisorii au auzit predicile, Lim a declarat că a observat o schimbare notabilă în comportamentul lor față de el, inclusiv faptul că au început să îi aducă mai multă mâncare. Schimbarea a continuat timp de încă trei ani de detenție a pastorului, iar unii dintre gardieni au început chiar să-l caute pe pastor pentru consiliere familială.


De la ofițerii de rang înalt până la cei de rang inferior, acesta a spus că a observat schimbarea la aproape "toată lumea".


"Văzând această schimbare, mi-am dat seama mai clar că credința vine prin auz, iar auzul prin Cuvântul lui Hristos", a spus Lim.


"Văzând o astfel de transformare în liderii de bază ai Partidului Comunist, am devenit sigur că într-o zi, Coreea de Nord se va deschide și Evanghelia va fi răspândită", a continuat el. "Coreea de Nord va fi transformată în curând în armata Domnului. Când oamenii care vor răspândi Evanghelia în Coreea de Nord vor fi pregătiți, Dumnezeu va deschide ușile Coreei de Nord. Dacă Coreea este capătul pământului pentru evanghelizarea lumii, trebuie să mergem până la capătul pământului pentru a propovădui Evanghelia."


Dumnezeu l-a binecuvântat pe liderul spiritual cu ceea ce el a descris drept "viziuni uimitoare". Cu trei luni înainte de eliberarea sa, în timp ce lucra în captivitate, Lim a avut o viziune despre evanghelizarea Coreei de Nord.


Una dintre viziuni îl includea pe Lim ridicând o mișcare de 1 milion de misionari care să intre în țară. O altă viziune arăta înființarea a 10.000 de școli care să permită familiilor și bisericilor să îi învețe pe copii Biblia. Pastorul canadian a făcut apel la oricine este inspirat să ajute biserica nord-coreeană să i se alăture în eforturile sale.


"Oricine este pregătit să îi iubească și să îi slujească pe alții este binevenit", a spus el. "Evanghelizarea Coreei de Nord este o scurtătură către evanghelizarea mondială. Coreea de Nord este cel mai fertil teren pentru răspândirea Evangheliei. Avem nevoie de forța Americii. Cine va merge? Când El va întreba, fie ca noi doi să fim capabili să răspundem: "Iată-mă.""

Acest material a fost publicat pe 10 septembrie 2024 în site-ul Christian Post (de unde a fost preluat) și a fost scris de Samantha Kamman, reporter în cadrul acestei publicații. 


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.