Trump spune că se gândește mai mult la Dumnezeu după recentele tentative de asasinat asupra sa

Fostul președinte Donald Trump a sugerat în timpul unei apariții la emisiunea “Gutfeld!” de la Fox News pe 18 septembrie 2024, că Dumnezeu l-a salvat de la două tentative de asasinat. | YouTube/Fox News

Fostul președinte Donald Trump a sugerat în timpul unei apariții de miercuri la emisiunea “Gutfeld!” de la Fox News că Dumnezeu i-a permis să scape de cele două tentative recente de asasinat împotriva sa.


Făcând prima sa apariție într-o emisiune de noapte într-un ciclu electoral din 2016, Trump a făcut la început remarci ușoare cu gazda Greg Gutfeld despre cel mai recent atentat împotriva vieții sale pe un teren de golf din Palm Beach, Florida.


“Ei bine, domnule P, cum este jocul tău de golf?” a întrebat Gutfeld.


“Ei bine, nu m-am gândit prea mult la asta în ultima vreme”, a spus Trump. “Întotdeauna am spus că golful este un joc foarte periculos.”



Discuția a căpătat un ton mai serios, deoarece Trump a reflectat că a fi președinte este periculos, mai ales dacă președinția cuiva este văzută ca fiind “consecventă”.


“Singurul lucru bun este că întotdeauna un președinte important este împușcat și, din fericire, până acum, am fost foarte norocos”, a spus Trump, adăugând: “Sau [există] ceva mai mare decât noi toți”.


“Ceva este acolo sus; cineva este acolo sus, poate veghează asupra noastră”, a spus Trump.


Gutfeld l-a întrebat apoi pe Trump dacă problemele sale repetate cu moartea l-au determinat să reflecteze mai mult asupra lui Dumnezeu, a mortalității și a vieții de apoi.


“Îl aduci în discuție pe Dumnezeu și aproape că ai fost ucis de două ori”, a spus Gutfeld. “Te gândești mai mult la propria ta mortalitate și la ce se întâmplă după ce mergi mai departe?”


Trump a recunoscut că s-a gândit mai mult la Dumnezeu, mai ales având în vedere circumstanțele neobișnuite care i-au permis să evite glonțul unui asasin pe 13 iulie în Butler, Pennsylvania.


“Nu despre mortalitate, dar mă gândesc mai mult la Dumnezeu. Butler a fost într-adevăr cel mai mare dintre toate miracolele.”


Trump a reflectat la cât de puțin a scăpat de a fi împușcat mortal în cap în acea zi, amintindu-și că dacă nu și-ar fi întors ușor fața pentru a consulta un grafic mare despre imigrația ilegală pe care nu îl are de obicei la mitingurile sale, ar fi mort.


“Nu aș fi aici acum, iar ratingurile voastre ar fi puțin mai mici, poate”, a glumit el cu Gutfeld.


Trump a evitat un alt atentat la viața sa duminica trecută, după ce un agent al Serviciului Secret a văzut o țeavă de armă ieșind din tufișuri la doar câțiva metri de locul în care Trump juca golf la a șasea gaură de la Trump International Golf Club West Palm Beach.


După ce un agent l-a împușcat, presupusul asasin Ryan Wesley Routh a fugit într-un Nissan negru, dar a fost reținut ulterior de poliție și rămâne în închisoare. În timpul primei sale înfățișări în instanță luni, el a fost acuzat de posesie de armă de foc în timp ce era un infractor condamnat și de posesie a unei arme de foc cu un număr de serie șters.


În timpul unui interviu acordat luna trecută podcasterului ruso-american Lex Fridman, Trump a remarcat rolul religiei în găsirea păcii cu inevitabilitatea morții și și-a exprimat dorința ca Statele Unite să devină mai religioase ca odată.


Material scris de Jon Brown pe 19 septembrie 2024 în publicația Christian Post (de unde a fost preluat).


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.