Un predicator stradal împușcat în mod misterios în creier reflectă asupra recuperării "miraculoase": "Ar fi trebuit să fiu mort

Hans Schmidt este intervievat de ABC15 Arizona în septembrie 2024 despre împușcătura și recuperarea sa din 15 noiembrie 2023. | YouTube/ABC15 Arizona

Un predicator care a fost împușcat în cap în noiembrie anul trecut este aproape de a reveni la slujire, după ce medicii au crezut anterior că nu va putea supraviețui misterioasei răni provocate de o împușcătură.


Hans Schmidt, în vârstă de 26 de ani, director de misiune al Victory Chapel First Phoenix din Arizona, a discutat într-un interviu acordat Phoenix ABC15 despre progresele pe care le-a făcut de când a fost împușcat la colțul dintre 51st Avenue și Peoria Avenue, în timp ce predica înaintea unei slujbe de miercuri seara.


"Este un miracol, absolut un miracol", a spus tatăl a doi copii, referindu-se la progresele sale. "Nu ar trebui să fiu în viață. În mod realist, ar trebui să fiu mort, și datorită [harului] și iubirii Sale, sunt încă aici."

În seara zilei de 15 noiembrie 2023, Schmidt a declarat că își amintește cum a căzut în genunchi în timp ce se afla pe colțul de stradă. La început nu și-a dat seama că a fost împușcat, dar a ajuns la concluzia că "ceva nu este în regulă". El și-a încheiat predica pe stradă mai devreme decât de obicei, hotărând să se întoarcă cu mașina la biserica Victory Chapel First Phoenix din apropiere.


Schmidt a ajuns la slujba bisericii, dar s-a trezit incapabil să vorbească, ceea ce i-a determinat pe soția și cumnatul său să îl ducă la spital.


"A venit la mașină și îmi amintesc că am văzut sânge și l-am întrebat: "Ce s-a întâmplat?"" a spus soția sa, Zulya.

Hans și Zulya Schmidt | GoFundMe/Brad Currell în numele Zulya Schmidt
Hans și Zulya Schmidt | GoFundMe/Brad Currell în numele Zulya Schmidt

"În mintea mea, spuneam că nu sunt bine, dar nu vorbeam. Nu-mi ieșea niciun cuvânt", a adăugat Schmidt.


Pe drum, a început să sufere de convulsii, iar când a ajuns, nu mai răspundea. Nu și-au dat seama că Schmidt fusese împușcat decât după ce o tomografie computerizată a scos la iveală glonțul din capul său.


Atât forțele de ordine, cât și cadrele medicale i-au spus soției lui Schmidt că șansele sale de supraviețuire nu sunt bune, un medic spunându-i soției că nu poate face nimic, iar un ofițer de poliție spunându-i că se vor afla mai multe "după autopsie".


Zulya Schmidt a spus că medicii îi făceau teste soțului ei pentru a vedea dacă răspunde și că acesta nu răspundea. Schmidt a fost plasat într-o comă indusă medical și s-a trezit o lună mai târziu.


La trezire, Schmidt i-a spus soției sale: "Este bine", fiind prima dată când a vorbit de când a fost rănit. În ianuarie 2024, la două luni după împușcături, Schmidt s-a întors acasă pentru prima dată.

Hans Schmidt stă la intersecția unde a fost împușcat pe 15 noiembrie 2023, în Glendale, Arizona, în timp ce este intervievat de ABC15 Arizona. | YouTube/ABC15 Arizona
Hans Schmidt stă la intersecția unde a fost împușcat pe 15 noiembrie 2023, în Glendale, Arizona, în timp ce este intervievat de ABC15 Arizona. | YouTube/ABC15 Arizona

Schmidt a explicat în detaliu cum glonțul i-a trecut direct prin creier, iar fragmentele de plumb sunt încă în capul său, medicii considerând că îndepărtarea este prea periculoasă. Deși predicatorul de stradă și-a revenit în mare parte după împușcături, revenirea la normal a vieții sale rămâne un proces continuu.


El încă urmează zilnic cursuri de logopedie și terapie ocupațională și a trebuit să învețe din nou să meargă.


Între timp, bărbatul care l-a împușcat pe Schmidt rămâne în libertate aproape un an mai târziu. Predicatorul străzii a spus că l-a iertat.


"Nu cred că păstrarea ranchiunei față de el va schimba ceva", a spus Schmidt.  "Cred că este important să ierți oamenii. ... Eu îl iert".


"Fiecare zi este o binecuvântare pentru că sunt încă aici", a continuat el.


Zulya Schmidt, care a spus că "l-a implorat pe Dumnezeu" în mod repetat în timpul calvarului, a fost de acord. "Sunt atât de recunoscătoare", a spus ea. Ea și-a amintit cum s-a rugat: "Doamne, dacă poți ridica oase uscate, atunci de ce să nu-l ridici și pe el?"


"Sunt atât de mulți oameni care sunt minuni, iar eu mă întreb, de ce să nu fie și el printre ei?", a întrebat ea.


ABC15 raportează că Schmidt este "nerăbdător să se întoarcă la muncă", menționând că "medicii spun că ar trebui să se poată întoarce la o viață oarecum normală".


O pagină GoFundMe creată pentru a acoperi cheltuielile medicale ale lui Schmidt a strâns peste 93.000 de dolari.

Acest material a fost scris de Ryan Foley pe 10 septembrie 2024 în cadrul Publicației Christian Post (de unde a fost preluat și adaptat). El este reporter în cadrul acestei publicații. 


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.