Viziunea companiei Gloo pentru viitorul credinței și al tehnologiei AI în biserică

Oameni și inteligența artificială - foto de Maxim Hopman - unsplash.com

Inteligența artificială (AI) poate însemna lucruri diferite pentru oameni diferiți. Această gamă de perspective este unul dintre motivele pentru care Gloo, o companie de tehnologie dedicată servirii bisericilor, se angajează să ajute comunitățile religioase nu numai să înțeleagă inteligența artificială (AI), ci și să o folosească pentru a răspunde nevoilor în continuă evoluție ale societății.


La sediul Gloo din Boulder, Colorado, entuziasmul era palpabil când 200 de tehnologi și lideri religioși s-au adunat pentru un hackathon de un weekend. Competiția, care a oferit un premiu maxim de 275.000 de dolari, a avut ca scop crearea de soluții bazate pe inteligența artificială care ar putea ajuta bisericile să promoveze ceea ce fondatorul Gloo, Scott Beck, numește „înflorirea umană”. Sponsorizat de cele mai importante companii de tehnologie pentru slujire, evenimentul a atras participanți din întreaga lume, cu scopul de a dezvolta instrumente AI pentru a aborda provocările cu care se confruntă comunitatea religioasă de astăzi.


Un juriu distins, format din Scott Beck, CEO Gloo, James Chung, CTO YouVersion, Eric Célérier, CEO HelloBible, Scott Mosley, vicepreședinte software RightNow Media și Yvonne Carlson, CTO Global Media Outreach, a evaluat inovațiile AI.


Ed Stetzer, o figură respectată în comunitatea religioasă și un futurist, crede că AI va fi un perturbator cultural major. „Din anii 1960 nu am mai văzut o perturbare de o asemenea amploare”, a spus el, «dar nu este nevoie de teamă, ci doar de un optimism precaut». Stetzer și alți lideri prezenți la eveniment și-au exprimat speranța, mai ales atunci când au văzut tineri inovatori din întreaga lume pregătindu-se să facă față provocărilor bisericii cu ajutorul AI.


Brad Hill, ofițer principal de soluții al Gloo, preconizează că AI va transforma modul în care funcționează bisericile. „Pentru prima dată în istorie, AI poate răspunde nevoilor oamenilor și poate ajuta biserica locală să slujească mai eficient”, a declarat Hill. „Biserica are ocazia să își regândească întregul model”.


Biserica locală a fost o temă centrală pe tot parcursul conferinței, mulți participanți și susținători concentrându-se pe modul în care AI ar putea fi integrată în slujirile lor. CEO-ul și fondatorul Gloo, Scott Beck, a reflectat asupra călătoriei sale în crearea companiei. „Tot ceea ce am făcut în cariera mea m-a condus în acest punct”, a explicat Beck. De la lansarea Gloo în urmă cu 15 ani, misiunea sa a fost să sprijine și să unească bisericile locale. Deși recunoaște că inteligența artificială prezintă propriile provocări, Beck o vede ca pe un instrument valoros pentru a ajuta bisericile să își instruiască mai bine comunitățile.


Un exemplu al potențialului AI este un chatbot pe care Gloo l-a dezvoltat în parteneriat cu alte organizații. Acest chatbot poate răspunde la întrebarea „Cine este Dumnezeu?” dintr-o perspectivă biblică, oferind o cale pentru necredincioși de a explora credința. Beck crede că hackathon-ul anual va continua, văzându-l ca pe un mijloc de răspândire a Evangheliei. „Evenimente ca acesta eliberează puterea colectivă a Bisericii globale”, a spus el.


Nick Skytland, co-fondator al Quite Uncommon, împărtășește acest optimism. El crede că AI ar putea duce la una dintre cele mai semnificative mișcări pe care biserica le-a văzut vreodată. „AI ar putea duce la mișcările de evanghelizare ale timpului nostru”, a spus Skytland.


Pentru misionarul Josh Muller, unul dintre participanții la hackathon, potențialul AI de a răspândi Evanghelia este deja evident. Muller, care a călătorit din afara SUA pentru a participa, a fost martor direct la modul în care AI revoluționează munca misionară, în special în țările cu populație musulmană numeroasă, cum ar fi Turcia. „Înainte era nevoie de până la zece ani pentru a traduce Biblia”, a explicat Muller. „Acum, cu ajutorul inteligenței artificiale, este nevoie de doar un an.”


Pe măsură ce weekendul se apropia de sfârșit, Brad Hill reflecta asupra misiunii Gloo. „Dacă concurenții pleacă de aici investind și împuternicind biserica locală, atunci am reușit”, a spus el. „Scopul nostru este să convergem, să investim în biserica locală și să o împuternicim”.


Acest material a fost inițial publicat pe 24 septembrie 2024 în site-ul CrossWalk.com (de unde a fost preluat) și a fost scris de Maina Mwaura, care este un scriitor și jurnalist independent care a intervievat peste 800 de lideri influenți, inclusiv doi președinți ai SUA, trei vicepreședinți și o serie de alții. Maina, este, de asemenea, autorul cărții Influential Mentor, How the life and legacy of Howard Hendricks Equipped and Inspired a Generation of Leaders. Maina și familia sa locuiesc în zona Kennesaw, Georgia.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.