De ce Israelul este încă o destinație populară pentru creștini

Grup de pelerini aflați în Țara Sfântă - foto allisrael.comOricât de remarcabil ar părea, cu rachete care plouă asupra Israelului și zboruri anulate pe toate liniile aeriene, cu excepția companiei aeriene israeliene, El-Al, pelerinii continuă să vină, creștinii din toate națiunile continuă să călătorească în Israel, în fața unor provocări și a unor pericole considerabile, pentru a se ruga, a vedea locurile și a sluji.

Într-un interviu recent cu Chris Mitchell pe CBN, ghidul turistic Hanna Ben Haim a împărtășit informații despre experiențele sale în timp ce ghida grupuri și despre ceea ce a văzut.

„Sunt atât de serios de vigilenți să se roage. Am fost cu adevărat dezamăgită de rugăciunile fervente pe care unele dintre aceste grupuri le aduc când vin aici. Știți, inimile lor vibrează de dorința de a fi în acest ținut. Și astfel, când ajung aici, este aproape ca o clipă, știți, un început; și sunt gata să înceapă să se roage într-o clipă, într-o clipă.”

Este greu pentru cei aflați la distanță geografică de Orientul Mijlociu să aibă o idee bună despre ceea ce se întâmplă, să afle cu ce se confruntă israelienii și ce face Dumnezeu în această țară. Hanna crede că vizitarea Israelului în persoană îi ajută pe oameni să înțeleagă singuri ce se întâmplă, într-un mod în care niciun mijloc de informare nu o poate face.

„Știți, țara însăși îi evanghelizează. Pământul le vorbește. Oamenii le vorbesc. Deci, ce oportunitate incredibilă de a veni aici și de a ne ruga, la fața locului. Și cred că pentru majoritatea acestor grupuri, ei nu o iau în mod ușor. Sunt foarte, foarte, privilegiați, și știu asta. Și vor pleca acasă cu marfa, dacă înțelegeți ce vreau să spun. O să zici, am văzut, știu. Trebuie să continuăm, știi?”

Nu există nicio îndoială că turiștii aduc o binecuvântare Israelului, nu numai în ceea ce privește contribuția la o economie puternic dependentă de industria turismului, ci și prin alegerea pe care o fac vizitatorii în a-și arăta solidaritatea atunci când Israelul este atacat. Ben Haim a subliniat: „Este foarte încurajator”.

Când a fost întrebat: „Credeți că există o intensitate pe care nu ați văzut-o, după 7 octombrie, când vin aceste grupuri?” Ben Haim a răspuns afirmativ.

„Cu siguranță în rugăciune... Un grup obișnuit de turiști se va ruga. Adică, noi ne rugăm. Vizităm locuri, ne rugăm în diferite locuri... Acesta este momentul să ne rugăm și să stăm în spărtură și să credem în Dumnezeu pentru fiecare cuvânt pe care l-a promis acestui pământ și acestui popor... acesta este locul unde merg. Și acesta este, știți voi, acesta este combustibil pentru avioane. Pentru cineva care vrea cu adevărat să se roage, a fi aici în acest ținut este mai mult decât viața din morți, știți, este pur și simplu emoționant. Și astfel, chiar dacă nu pot face turul, în sine, este un tip foarte diferit de tur, o mare parte din el este trunchiat, ei nu sunt dezamăgiți deloc.”

„Ei se roagă, desigur, pentru protecție. Se roagă pentru forțele noastre armate. Se roagă pentru guvernul nostru. Dar mai presus de toate, concluzia este ca voia lui Dumnezeu să fie făcută pe pământ așa cum este în ceruri. Așa că se roagă pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Se roagă Cuvântul lui Dumnezeu și cred în el. Și acestea sunt națiunile care mijlocesc pentru Israel și pentru oamenii care sunt încă orbiți. Este minunat”.

Într-un interviu acordat ALL ISRAEL NEWS, Ben Haim a împărtășit versete pertinente pentru această perioadă, inclusiv Luca 12:35-36: „Mijlocul să vă fie încins și făcliile , aprinse. Și să fiți ca niște oameni care așteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, ca să-i deschidă îndată, când va veni și va bate la ușă.”.

De asemenea, ea i-a îndemnat pe credincioși să ia la inimă scripturile, spunând: „Pregătiți-vă pentru venirea Regelui și ardeți cu putere”.

Reflectând asupra imperativului din Isaia 62 de a nu tăcea de dragul Sionului, Ben Haim a spus: „Acesta este mandatul bisericii de astăzi. Și acesta este un mandat foarte puternic. Nu mai există vacanțe, nu mai există timp liber. Știți, nu puteți ignora mandatul pe care Dumnezeu l-a încredințat bisericii de a interveni, de a sta în gol și de a crede că El va face din acest oraș o laudă și din tot pământul. Nu trebuie să fiți fizic pe zidurile Ierusalimului pentru a vă ruga pentru Ierusalim, deoarece Ierusalimul este punctul zero al Noii Împărății care va veni”.

Ea a declarat pentru CBN că ochii lumii sunt ațintiți asupra Israelului cu un motiv.

„Dumnezeu vrea ca ei să vadă acest lucru. Cu cât mai mult biserica ar trebui să stea în acel loc de cunoaștere a revenirii Sale în curând, și să se roage conform cuvântului Său, să se bazeze pe el și să-l creadă”, adăugând un îndemn puternic la rugăciune în acest moment critic.

„Aș spune să vă puneți cu fața la pământ și să începeți să strigați, pentru că nu este momentul să vă lăsați armele de luptă. Acesta este un moment în care să le ascuțiți”.


Publicat inițial la 6 octombrie 2024 pe site-ul 
All Israel News (de unde a fost preluat și adaptat), scris de Jo Elizabeth. Tradus și folosit cu permisiunea în scris din partea allisrael.com

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.