Pastor care îşi ţine cuvântul

Terry Jones, pastorul unei mici congregaţii din Florida. Foto by AP.Am lăsat dinadins să treacă cel puţin 1 an de la momentul când pastorul Terry Jones şi-a manifestat dorinţa de a arde public un Coran în data de 9/11 (11 septembrie, dată care o pot defini cel mai bine cei din New York). În acea zi am şi scris un articol care îl puteţi găsi aici, şi care a fost mai mult sau mai puţin apreciat de unii din cititorii acestui blog. Ceea ce am urmărit eu de fapt nu era să instig pe cineva la ură, ci să trezim pe oameni la realitate: Isus Hristos este singura cale către mântuire şi nu este nici un alt nume dat sub cer în care să fim mântuiţi. Faptul că Terry Jones a spus ce a spus şi a şi împlinit ceea ce a spus denotă faptul că el nu este un ipocrit. E de urmat exemplul său în această acţiune şi felul cum caracterul său nu a fost pângărit de orgolismul religios din jur. Îl apreciez pe Terry ca om. Îl stimez ca pastor, măcar la el nu se poate spune că "fă ce zice popa, nu ce face el". Mai jos vă redau ştirea de acum 1 an şi 10 zile. Evident că video-ul cu această împlinire a vorbelor sale a fost ştearsă de pe internet. Am văzut-o, e adevărată, nu s-a trucat nimic. Faptul că unii au muşamalizat asta nu înseamnă nimic decât că ei sunt nişte creştini ipocriţi.


SUA: Pastorul Terry Jones a "judecat" Coranul, l-a declarat "vinovat" si l-a ars

de R.M. HotNews.ro

Luni, 21 martie 2011, 13:48 Actualitate | Internaţional

Pastorul integrist american Terry Jones a ars duminica o copie a Coranului, in urma unui "proces" in care cartea sfanta a musulmanilor a fost declarata "vinovata" si "executata". Proiectul sau a starnit in urma cu sase luni un scandal international, atat in lumea musulmana cat si crestina, relateaza AFP.

In urma condamnarilor din partea a zeci de sefi de stat si a Papei Benedict al XVI-lea, dar si a Organizatiei Conferintei Islamice, care a calificat acest proiect drept o "provocare grosiera", pastorul renuntase la proiectul sau definitiv, dupa cum spunea atunci.

Dar duminica, dupa ce a declarat ca a "incercat sa dea lumii musulmane ocazia de a-si apara cartea" si neprimind niciun raspuns, el a ars un exemplar al Coranului in cadrul unei ceremonii deschise publicului, la Gainesville (Florida), in prezenta a circa 30 de persoane.

In septembrie, au existat mai multe proteste publice in incercarea de a-l impiedica pe pastor sa distruga 200 de exemplare din Coran, cu ocazia comemorarii atentatelor din 11 septembrie 2001. Intentia sa a provocat inclusiv demonstratii violente in lumea musulmana.

Duminica, in urma unui "proces" si a circa opt minute de deliberare organizate de acest grupuscul crestin "Dove World Outreach Center", Coranul a fost declarat "vinovat" si "executat".

Un exemplar al cartii sfinte a musulmanilor a fost inmuiat timp de o ora in kerosen dupa care a fost plasat pe o urna din metal amplasata in centrul bisericii si un pastor, Wayne Sapp, i-a dat foc.

O participanta, Jadwiga Schatz, a spus ca a venit la acest "proces" pentru a-l sustine pe pastorul Jones din cauza ingrijorarilor provocate de ascensiunea islamului in Europa. "Acei oameni, pentru mine, sunt niste monstri, ii detest", a spus ea.

Pastorul Jones crede ca procesul a fost un succes: "Este o experienta unica pe care nu o vedem decat o data", a declarat el. (sursa aici)





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.