Opriţi plagiatul. Mi-e rău.

Opriţi plagiatul! Poza e făcută de mine  pe 30 iunie 2012,  nu e plagiatăOra 12:00. Aflăm că cineva a plagiat.

Ora 13:00. Aflăm că nu recunoaşte că a plagiat.

Ora 14:00. Aflăm că ne face pe toţi de râs că a plagiat.

Ora 15:00. Deja mi se face rău, am ajuns să fim cu toţi numiţi nişte plagiatori şi oameni de doi bani - valoarea iniţială a unui om.

Am ajuns în ţara aceasta să ne facem de râs din cauza la nişte oameni care nu ştiu să îşi folosească mintea... apropo de articolul care l-am scris anterior. Cred că trebuie să luăm măsură şi să stopăm prostia şi idioţenia în această ţară.

Un pastor îşi ia predicile de pe internet şi le predică duminica la biserică. E tipic lui să facă aşa ceva pentru că e prea "incomod" pentru el să fie original, să mai stea 2-3 ceasuri pe genunchi, 2-3 ceasuri cu Scriptura în braţe, 2-3 ceasuri în meditaţie, 2-3 ceasuri în ascultarea vocii lui Dumnezeu. Dacă ei, cei care ne conduc pe noi - fie că vorbim la nivel de biserică, la nivel de oraş, la nivel de judeţ, la nivel de ţară şi aşa mai departe - nu ştiu ce înseamnă să pui "burta pe carte" şi să studiezi pentru a ajunge să ai propriile idei, opinii, păreri, cu certitudine că am ajuns o ţară de constipaţi mintali. Mi-e rău deja.

Unii, de ce să mai dăm cu numele acum, că sunt aşa de mulţi care au făcut-o şi care ne-au pătat nu doar ţara, dar şi numele de naţiune pe care îl detestăm pe zi ce trece tot mai mult, nu doar că au făcut actul ruşinos, dar mai se şi bat în piept că nu au nici o vină, nu îşi asumă responsabilitatea, nu mai îşi dau demisia din poziţiile care le ocupă pe nedrept şi iar mergem mai departe... Iar mi se face rău.

Recent auzisem cum un mare şef de la Yahoo ar fi fost demis... pentru că a pus pe CV-ul său ceva neadevărat, a avut un post bun pentru multă vreme... şi ulterior cineva a descoperit că nu era adevărat. Într-un final a fost demis, nici măcar obraz nu a avut să recunoască adevărul. Imaginaţi-vă că suntem conduşi de oameni care sunt ca acest om. Ei se bat în piept că sunt mari şi tari, nu fac nimic pentru cei din jur decât pentru buzunarele şi intereselor lor, şi mai au şi pretenţia să fie aleşi, realeşi şi să ocupe şi să păstreze până la "Răpire" scaunele de conducere care le deţin acum. Vai, ce rău mi se face!

Dacă stau să mă mai gândesc, cred că aş mai găsi alte cazuri similare. De pe acum sunt cu degetul pe telefon sa apelez la urgenţe, daca aş mai continua. Sper să nu se transmită şi la voi starea mea de greaţă faţă de cei inculţi din mijlocul nostru care ne fac de râs, ne fac de doi bani şi îşi bat joc de noi, în loc ca noi să ne ridicăm unul pe celălalt, să ne înţelegem reciproc şi să facem din lumea aceasta un loc mai bun. Păcat că unii îşi irosesc resursele pe nimicuri. Păcat că unii pun valoare pe nimicurile lor. Păcat că unii sunt creduli şi le e greu să îşi pună mintea la contribuţie. Păcat va fi de ei când vor vedea unde vor ajunge. Atunci nu vom mai putea nici râde şi nici plânge pentru ei... îşi vor primi "scaunele" pe care le vor merita, fie că au plagiat sau nu. Halal să le fie!




2 comentarii:

  1. Cristian Butnaru3 iulie 2012 la 21:09

    Pana la urma, e totul despre putere si bani - adica orgoliu si ego, nu? Pe de o parte, Corneliu Coposu - ani grei de puscarie politica, iar apoi un model, ca om - si nu a mai pretins nimanui, nimic; iar pe de alta, de pilda Ion Ion Tiriac, care dupa ce l-a scos tat-su din mizeria aia denumita "Cocaina pt. VIP-uri" (sau ceva de gen), a mai avut tupeu si sa ceara despagubiri statului, vreo suta de mii de euroi - daune morale, deh.... i-au stricat imaginea, cand l-au anchetat. 

    Probabil nu intamplator se petrec astfel de porcarii - in sanul unui popor care casca gura la Mutu, la Becali, la Capatos, nemaiavand insa habar de Constantin Brancoveanu sau Elisabeta Rizea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde dai si unde crapa.


    Ma doare ca pe unii nu se vede cat sunt de lipsiti de etica si respect fata de cei din jur: fac orice numai pentru putere si bani - orgoliu si ego, exact cum ai spus si tu.


    Ceea ce este mai dureros este ca ei, desi presa si lumea din jur ii cam da de gol, se complac in aceasta stare, nu fac nimic, ba mai mult, continua in stupiditate lor morala, etica, religioasa, politica... si ce ar mai fi de adaugat.


    Cred ca la noi la romani, faza cu plagiatul incepe sa devina un cliseu care ne va caracteriza inaintea multor natiuni. Cineva trebuie eliminat, ceva trebuie sters, ceva trebuie corectat. Asta acum, aici, si cat mai urgent.


    Rusinea e greu de spalat, mai ales cand ai un burete putrezit. Cred ca se poate face ceva daca ne dam seama de ceea ce suntem noi de fapt si sa fim mai transparenti si mai prietenosi unii cu altii: fie ca tu esti mai mare in rang sau nu decat mine. Vorbesc la general, nu ma refer la tine aici... sper ca ai inteles.

    RăspundețiȘtergere

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.