Catolicii se "pocăiesc" - până la urmă mântuirea nu este prin fapte bune

Articolul anterior legat de mântuirea prin credinţă şi faptul că ateii sunt mântuiţi, dacă fac fapte bune, a produs - în final!!! - nişte rezultate. Postam spre uimirea mea un "jingle" informativ al acelui articol, care suna cam aşa:

"Papa Francis crede ca daca faci fapte bune poti fi mantuit. Fara sa crezi. Adica doar sa faci fapte bune. Va invit sa cititi un articol despre declaratiile sale care au inconjurat deja lumea. Fie ca sunteti sau nu pro-catolicism, e bine sa studiati inainte Biblia si sa cereti descoperire de la Dumnezeu pentru a nu ajunge sa trageti concluzii "pripite" cum a facut acest papa. Deja parca vad ca peste cateva saptamani ii face pe musulmani crestini."

După câteva zile au început să creadă mulţi că Papa susţine Universalismul.

Practic cineva a văzut "gafa" şi Vaticanul a început să o cârnească cumva... aducând corectări la mesajul Papei.

Studiaţi site-urile la care face legătură link-urile de mai sus pentru a citi pe larg ceea ce au declarat ei şi ceea ce a ajuns să se creadă despre ei prin declaraţiile Papei. Deci nu vreau să iau apărarea Papei, nici a Vaticanului cu orice corecturi ar fi făcut ei, dar ideea e că aceiaşi paşi îi fac şi mulţi de la amvoanele noastre astăzi, la bisericile evanghelice, protestante, neoprotestante, şi restul.

Azi ne trimit pe toţi în condamnare, iar la predica următoare se corectează că de fapt era vorba de o corectare de moment, o cercetare personală a fiecăruia şi apoi urmează sfinţirea noastră. Acesta este doar un mic exemplu. Am putea da multe alte exemple, unii dintre noi au auzit lucruri şi mai grosolane rostite de la amvonurile bisericilor noastre.

Ceea ce a făcut Papa, însă, denotă faptul că ceea ce spune el şi ceea ce crede el nu au deloc concordanţă. Oarecum credem că prin vorbe bune şi omilii apărute în toate site-urile de ştiri ar putea re-aduce o pace temporară între denominaţii şi cei fără denominaţii. Asta este o manipulare a mulţimilor prin vorbe dulci, şi de ce nu, chiar linguşitoare. Şi el de fapt nu vroia altceva decât să îşi îmbuneze relaţia cu oamenii folosind o teologie universalistă: toţi vor fi mântuiţi, inclusiv Satana. Nu, el nu a spus asta de la microfon, dar atunci când a spus că şi ateii vor fi mântuiţi dacă fac fapte bune, fără să creadă în Dumnezeu, a spus că şi Satana poate să facă fapte bune, şi el crede că există Dumnezeu, dar nu se închină Lui.

Trecând de la a spune ceva şi apoi să vină altcineva să corecteze ceea ce ai spus nu faci nimic altceva decât să denigrezi; Papa a folosit un cuvânt de Scriptură scos din context pentru a-şi susţine o idee care nu a mai spus-o nimeni, devenind astfel pe pagina multor reviste şi site-uri de ştiri, şi la mai puţin de o săptămână cuvinte lui sunt corectate. Am putea spune că catolicii se pocăiesc (se aprobă această cacofonie, deoarece ei nu cred în pocăinţa biblică, ci în cea canonică, a Vaticanului, cu purgatoriu, cu spovedanii, cu ritualuri, cu tradiţie şi aşa mai departe) de ceea ce au spus, însă pocăinţa aceasta la ei nu durează mult. În cel mai scurt timp ei ar vrea să îi declare şi pe musulmani că sunt creştini, doar e invenţia lor Islamul, nu?

Ce trebuie să facem noi?

Să nu mai credem toate nimicurile care le auzim şi să începem să ne rugăm pentru adevărata schimbare a oamenilor care o poate produce DOAR Dumnezeu, doar harul Său. Declarând despre oameni ceea ce nu a declarat niciodată însăşi Dumnezeu nu facem nimic mai mult decât să ne adunăm asupra noastră o condamnare şi o grămadă mai mare şi mai grea de păcate. Doamne ai milă de noi!




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.