Ţara arde şi popa se piaptănă....

Lumânări aprinse în faţa clubului Colectiv din Bucureşti - imagine preluată de pe site-ul todayonline.comAm privit ieri cu indignare la miile de oameni care au ieşit în stradă în mai multe oraşe din România, ca gest de protest paşnic faţă de evenimentele tragice care s-au întâmplat recent în ţara noastră, evenimente care... au cam pus capacul la toate! De ce indignare? Pentru că 32 de oameni au murit într-un club, în cadrul unui concert rock amărât, şi cineva a făcut un click greşit undeva. Click-ul acesta, însă, a pornit o mini-revoluţie morală în România.

Au venit coroane şi preşedinţi şi mesaje de condoleanţe din alte ţări, însă din ţara noastră... ai noştri stăteau pe scaunele de guvernare ca nişte împuţiţi - ca să folosesc terminologia unei tinere cu ochi albaştri care a fost intervievată ieri de la DigiTv.

Mulţi analişti din România şi-au spus ieri, şi zilele care au trecut de vineri 30 octombrie 2015, după incidentul de la Club Colectiv din Bucureşti, opinia cu privire la cele întâmplate. Nu am vrut să mă bag şi eu în seamă cu opinia mea, însă vreau să menţionez câteva din cuvintele care le-au rostit alţii, ca să rămână undeva scrise pentru cei care, probabil, nu au reuşit să urmărească transmisia în direct de ieri.

Un bine-cunoscut jurnalist din România a fost întrebat mai multe subiecte legate de mişcarea mulţimilor în cadrul capitalei. Era o mişcare de schimbare morală în această ţară. Nişte oameni au murit datorită unui incendiu într-o clădire care ar fi avut aprobările necesare de funcţionare - pentru că cineva a dat o şpagă să nu se plătească mai mult, însă să aibă profit mai mare din altă parte. E ceea ce au declarat jurnaliştii în cadrul acestei transmisii directe, nu sunt cuvintele mele. Apoi s-a produs incidentul. Mii de oameni s-au solidarizat şi au venit să susţină şi să ajute familiile celor îndoliaţi. Astăzi am înţeles că a murit al 32 lea din cadrul celor care erau pe lista decedaţilor sau a celor caer erau răniţi şi pe paturile de spital, în fază terminală... Cineva chiar a postat pe wikipedia aceste evenimente în limba engleză şi răspunsul ţărilor care au venit ca solidaritate faţă de acest incident dureros care a produs doliu şi suferinţă în aşa de multe familii.

Pe facebook au apărut cele mai multe mesaje. Am văzut cum anumite culte religioase au emis comunicate prin care spuneau enoriaşilor că susţin în rugăciune şi post familiile celor îndoliaţi. Un alt individ de pe facebook, a cărui nume nu doresc să îl pomenesc aici, a început să ofere un plan şi să prezinte ceea ce a făcut biserica din care face parte el. Am rămas uimit de acţiunea lor. Am rămas uimit şi de faptul că ei scriau de ei şi ce au făcut ei. Nu scriau alţii de ei. Nu ştiu de ce. Poate nu am găsit eu surse unde să fie ei citaţi, lăudaţi, încurajaţi. Şi nici măcar nu era o pagină a vreunui grup religios din România, era pur şi simplu pagina de facebook a unui individ de la o biserică din Bucureşti.

Cristian Tudor Popescu, jurnalist - imagine preluată de pe site-ul s1.zetaboards.comLa interviurile de la postul de televiziune care am reuşit să-l urmăresc ieri, Cristian Tudor Popescu, jurnalistul de care vă vorbeam mai sus (foto alăturat), a fost întrebat despre ceea ce ştie sau a auzit de reacţia Patriarhului Daniel, reprezentantul şi capul Bisericii Ortodoxe din România faţă de contextul tragediei din clubul Colectiv. Pentru că am găsit ulterior transcris mesajul lui de la TV, vi-l redau în întregime, merită citit şi aprofundat:
"Cum dom'le, deci să nu vină la club, să vină la biserică? Formidabil! Și-atunci când numesc godporație această instituție, în frunte cu individul ăsta Daniel, cum se mai pot supăra pe mine niște credincioși? Sau cum mai pot să creadă într-un astfel de ins? Eu îi înțeleg că au credința lor în Dumnezeu, că au credința lor în ortodoxie. I-am respectat pe credincioșii autentici întotdeauna, dar cum pot acești oameni care cred sincer în Dumnezeu să-și închipuie că acest individ are vreo tangență cu Hristos, cu Dumnezeu, cu fecioara Maria, cu Sfântul Duh?”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară.

Individul ăsta spune nu vă duceți în club. Clubul este templul tinerilor. Ăla e templul lor, ei acolo trăiesc, acolo sunt împreună, nu separat. Ați văzut ce solidaritate impresionantă naște acest club... și imbecilul ăla șef de partid care i-a făcut sataniști... faptul că aveau niște poze shocking pe pereți și cântă într-un anume fel, rockul ăla, nu-i adevărat, acolo este locul lor de solidarizare extraordinară. Au intrat acolo, în templul ăla, ca să-și salveze prietenii și au murit ei. Și domnul ăsta îi cheamă la biserică. De ce nu a venit el acolo să aducă alinare sufletească? Nu vin eu acolo, eu stau la mine... am înțeles că s-a deplasat tot cu antemergător la o slujbă, fără niciun fel de problemă. Nu vreau... am rostit destule cuvinte dure la adresa acestui personaj... un tejghetar! Un tejghetar care poartă valtrapurile alea pe el”, a mai spus jurnalistul." (sursa DigiTV, sublinierile din text îmi aparţin)
Trageţi cu toţi concluziile acum. Se mai miră cineva de ce s-a început proiectul de construire a Catedralei Mântuirii Neamului şi care îi este scopul ei de fapt şi de drept? Slujim oamenilor sau slujim buzunarului cuiva sau al vreunei erezii pseudo-creştine, facem un altar sau o troiţă pentru nişte morţi şi zicem că... ne-am făcut partea să fim văzuţi bine de lume? Păi lumea este în stradă de mai bine de 3 zile! Ei nu au nevoie să vadă nişte credincioşi care merg cu coloană oficială la cei nevoiaşi, ci au nevoie de cineva care să fie alături de ei, care să le fie umăr, care să îi ajute în nevoi, nu să le fure şi puţinul care îl mai au acum, să le ceară bani pentru că îi slujesc! Culmea, ucenicii Domnului Isus au cerut de la cineva bani pentru că s-au rugat pentru ei sau că au ajutat pe alţi în nevoi sau că au înmormântat pe cineva drag? NU? Atunci de unde au învăţat popii ortodocşi această practică de a cere bani de la oameni pentru că "le slujesc"?

Nu vreau să intru în dispute politice, însă am fost şi mai stupefiat să aud de la un alt "credincios" cre(ş)tin că deplângea faptul că prim-ministrul României şi-a dat astăzi demisia din guvern ca urmare a protestelor şi a evenimentelor care au pus capacul la toate. Avem între noi, aşadar, nu doar popi care se piaptănă când ţara arde, dar şi tejghetari asistenţi, şi pupincurişti care merg la biserică şi plâng starea naţiunii lor, când de fapt ei nu sunt altceva decât nişte Iude, Iude, Iude!!!!

Ţara noastră nu are nevoie acum de oameni care să plângă o demisie sau să ceară vreo demitere. Ţara noastră are nevoie de Dumnezeu şi cred că incidentul de la Colectiv, după cum şi numele acestui club banal o şi spune, este de natură colectivă. Dumnezeu vrea să ne atingă pe toţi cu schimbare şi toţi să fim transformaţi, reînnoiţi, să fim oameni care se respectă unul pe altul, să fim oameni care să trăim în libertatea pentru care s-au luptat ante-mergătorii noştri, şi noi, la rândul nostru, să nu batjocorim această libertate câştigată de ei prin a ne îndesa buzunarele proprii!

Sfânta Scriptură scrie atât de simplu, "Semănaţi potrivit cu neprihănirea, şi veţi secera potrivit cu îndurarea. Desţeleniţi-vă un ogor nou! Este vremea să căutaţi pe Domnul, ca să vină şi să vă plouă mântuire." (Osea 10:12) Când căutăm dreptatea şi o urmăm vom secera ceea ce am semănat. E vremea ca un nou început să ia fiinţă în inimile românilor, e vreme să-L căutăm pe Dumnezeu, El şi numai El poate să aducă mântuire, nu un popă, nu catedrala lui, nu valtrapurile lui!




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.