Acel pahar stupid de cafea...

un simplu pahar de cafea - imaginea îmi aparțineCafeaua noastră cea de toate zilele. Mă gândeam la această exprimare pe care unii o să o ia în derâdere. Pentru unii toate lucrurile sunt banale, fără rost, au sens negativ și nu sunt bune de nimic - aceștia sunt extremiștii. Pentru alții, lucrurile au un rost, nu ca ele să pună stăpânire peste noi, ci ca noi să fim cei care să le controlăm și să fim raționali cu felul cum le folosim - aceștia sunt cei responsabili.

Am observat că de fiecare dată când postez pe vreo rețea de socializare o poză cu o cană sau pahar de cafea, și mai pun și o descriere sau eventual un hashtag (#coffee de exemplu), postarea respectivă atrage mai multe vizualizări, comentarii, și mai multe reacții din partea celor care intră în contact cu ea.

Ieri am postat poza de mai sus pe 3 rețele de socializare, nu știu de ce, dar mi s-a părut că... nu mai postasem de mult ceva cu cafea... și am lăsat postarea aia să vedem ce o să producă. Nu am vrut să producă vreo reacție pentru cineva, dar cafeaua de ieri era cu spumă și chiar am lansat o întrebare odată cu postarea imaginii: ”dacă a ta #cafea e mereu așa de #spumoasă ai refuza să o bei?” (scuze de exprimare, am încercat să nu pară a cacofonie ceea ce am scris mai sus, mai ales că am postat mesajul în engleză pentru că românii nu prea reacționează la postările cu cafea care au descriere în română... nu știu de ce, e un alt fenomen ”interesant”, l-am studiat de mai mult timp și concluzia trasă aici nu este în grabă, e un fel de fenomen, l-am studiat și l-am observat îndeaproape, probabil că voi posta despre aceasta în alt episod aici pe blog...).

După vreo câteva ore îmi vin notificări pe telefon că poza mea a primit ceva reacții, unii prieteni chiar au scris întrebând de România (Wow! Asta da reacție, nu? Eu am întrebat ceva legat de o cafea stupidă cu spumă... și discuția a ajuns la cum stau lucrurile cu România - partea cea mai ciudată este că ieri, 9 mai 2019 a fost și Ziua Europei și Ziua Independenței României și ziua în care s-a sfârșit cel de-al 2 lea război mondial). Cineva chiar a făcut haz și îmi scria să am grijă să nu dau cafeaua pe barbă. Foarte amuzant, ce să mai zic...

O reacție destul de ciudată am primit-o ieri (dacă nu greșesc) pe Instagram, și ca să nu vorbesc prostii, o să vă redau screen de acolo mai jos:


Cineva (un necunoscut, după ce am intrat pe acel profil al ”individului” care mi-a scris acel comentariu, nu știu daca este un tip sau o tipă, așa că am folosit un termen neutru, că poate o fi ”transgender” și să nu mă ia la șuturi după aia... în caz că o fi dintr-o țară unde transgenderismul a luat amploare) mi-a lăsat un mesaj că are ceva ”din partea Domnului pentru mine” și că să îi scriu să îmi zică... ce și cum (în inserarea postării mele de pe Instagram nu apare mesajul acelei persoane, dar îl puteți vedea aici, îl voi reda totuși și aici în postare, s-ar putea să nu mai apară ulterior... eu am considerat mesajul/comentariul acelei persoane drept spam: ”Dear Beloved @nicklnromania in Christ Jesus, how are you and your family doing today in the house of the Lord? may the heavenly father fill your life with happiness and remove all sorrow in jesus name (amen). I will love to share share more of the goodnews which i have for you from the Lord and Hope i read from you soonest @nancyfbell490@gmail.com.”). (nu am corectat și nici nu am alterat mesajul, luați în seamă aceasta ca fiind ori o greșeală de ortografie a persoanei, ori ceva intenționat)

Persoana asta are 0 (zero) postări pe Instagram, însă are 149 de persoane care o urmăresc (followers, termenul exact din lumea rețelelor sociale) și el/ea urmărește alte 437 de persoane (following, termenul exact din lumea rețelelor sociale, indică acea acțiune a persoanei de a fi abonată la postările persoanelor menționate mai sus). Am ținut să menționez acest aspect pentru că mă gândesc că sunt persoane care nu știu anumiți termeni sau nu sunt obișnuiți cu rețelele de socializare și felul cum se interpretează ceea ce este acolo și așa mai departe.

Un pahar stupid de cafea a atras reacții ”interesante” pe o altă rețea de socializare, pe când pe o altă rețea de socializare... a atras o reacție ”ciudată”. Să fie acesta oare un semn?

Mă gândeam azi de ce mi-a scris persoana aceea acel mesaj ciudat, l-a scris public, nu în privat, și l-a scris la o postare de-a mea cu un pahar cu cafea. Zilele trecute am fost la o conferință creștină și cineva din sală s-a scăpat să zică de ”cafea” că... nu e pentru pocăiți (nu a zis chiar așa, dar s-a exprimat în așa fel încât să înțelegem asta, sunt sigur că mulți au înțeles ”substratul” acelei persoane din vorbele sale). Acum mă gândeam eu dacă nu cumva e aceiași persoană cea care mi-a scris mie pe Instagram, dar am zis că nu are cum pentru că... pocăiții nu stau să urmărească pe alții cum beau cafea și apoi să o posteze pe cine știe ce rețele de socializare, nu? Sau mă înșel? Aveți oameni în biserica unde mergeți care, în timpul slujbei, umblă pe telefon și dacă din greșeală ți-a căzut privirea pe telefonul lor să vezi că... ei tocmai dădeau un like la o postare a cuiva cu o cană de cafea? Apropo, voi ce cafea beți?

În timp ce căutam să mă documentez pentru postarea de astăzi, am găsit pe Twitter o imagine foarte interesantă despre cafea, care o redau mai jos (imaginea a fost preluată de la utilizatorul @michlapiz). Ea lansa o întrebare, probabil ca și mine, care nuanță de cafea este cea care o beți voi?


Am intrat pe postarea ei și a fost postată la doar câteva ore după ce am postat eu, însă imaginea ei nu avea nici un fel de reacții, nu a scris nimeni nimic, nu a avut nimeni ”mesaje de la Domnul pentru ea”. Foarte ciudat, am zis eu. Deși această persoană are totuși câteva postări pe twitter și la descriere spune că ar fi ”o mamă creativă”, și bea cafea (logic, am dedus asta din postarea ei, și că ea a spus că nuanța C4 de cafea e cea favorită ei - apropo, cafeaua mea, deși avea spumă, cred că s-ar fi încadrat în nuanța B3 din fotografia ei de pe Twitter).

De ce postarea mea cu un pahar stupid de cafea a atras reacții atât de diferite față de postarea unei alte persoane? Încă mai cuget la întrebarea aceasta acum, în timp ce încerc să termin să beau o altă cană de B3 - pardon, cafea de nuanță B3 - și nu îmi vine în minte nici un indiciu. Nu sunt sigur că lansarea acestei postări va atrage prea multe comentarii să văd ce reacții vor avea alții la întrebările și nedumeririle mele, însă sunt nevoit, oarecum, să las lucrurile așa... pentru că... nu știu ce să mai adaug. De fapt vă las cu o poezie despre... un strop de cafea (în limba engleză, iar) care am scris-o în 2004 și care apare și în albumul meu de poezii, Pași spre Viață.

Spots

A drop of coffee from the pot
Fell on the floor,
Close to my shoe,
But not on top
It's underneath
So I can step on it
And hide the spot.

Ain't that a shame, said the wet mop?
You should have cleaned
And let all shine
Then getting sticky on your shoe!
Squeeze me again,
Then lift your shoe
So I can shave away that drop.

I did as said and with the mop
I made another spot;
With drops of water, underneath
Waiting to dry
So none can slip;
But anyway, I made more spots
Of undried drops, beneath my shoe.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.