Trezirile spirituale de care nu prea mai scrie nimeni nimic…

Oameni care se roagă - foto de Ismael Paramo - unsplash.comCu ceva timp în urmă (mai exact în ianuarie 2015) v-am relatat despre o mișcare de trezire care avea loc într-o localitate aproape neînsemnată din Fayetteville, South Carolina, Statele Unite ale Americii. Se pare că acest gen de treziri nu s-a oprit, deși nu prea am văzut să scrie mulți despre ele, majoritatea scriu despre personalități care au predicat la niște pseudo-treziri și care mai apoi au ajuns niște persoane fără caracter. Nu mă interesează persoanele acestea, mă interesează ceea ce face Dumnezeu și felul cum răspund oamenii. Până la urmă în Rai nu vom avea predici, așa că trebuie să ne obișnuim cu ceea ce are loc acum, în timp ce vă scriu aceste rânduri, într-o altă localitate, de data aceasta mult mai însemnată, în Tennessee, Statele Unite ale Americii. În jur de 1000 de biserici s-au adunat împreună pentru... rugăciune și post ca parte a mișcării Awaken Tennessee (Trezește-te Tennessee), un eveniment de 30 de zile de rugăciune.

Awaken Tennessee a început pe 26 ianuarie și se încheie pe 23 februarie 2020. Conform cu CBN News 220 de biserici din partea de est a Tennessee s-au alăturat acestui eveniment. Alte 800 de biserici din zona centrală și de vest a statului Tennessee s-au angajat la această lună de rugăciune.

Pastorii din Tennessee spun că evenimentul a generat deja un interes în cadrul comunității unde au loc servicii de trezire spirituala peste tot în oraș. CBN News a declarat într-un raport că pastorii spun că vizitatorii care le frecventează serviciile au spus că ei pot ”simți pe Duhul Sfânt de îndată ce intră în clădire”.

Aici nu vorbim despre biserica mea sau despre vreo denominație, noi pur și simplu găzduim un eveniment în parteneriat cu alte biserici spre a vedea o trezire de durată care are loc chiar acum”, a declarat Rev. John Butler, pastor al East Rogersville Baptist Church.

Duhul Sfânt a venit și a preluat controlul”, a spus el. ”Încă de la primul cântec de închinare, oamenii au început să vină în față la altar pentru rugăciune și au continuat să facă aceasta pentru a-l primi pe Hristos sau spre a fi restaurați. Noi nu i-am manipulat pe oameni. Ei au venit cu așteptare și Dumnezeu pur și simplu s-a prezentat.

Trezirea aceasta a fost descrisă ca ”explozivă” în Tennessee.

Acest eveniment raliu nu are de a face cu biserica noastră sau cu o anume denominație, ci este efortul nostru de a ne aduna laolaltă într-un efort de rugăciune concentrată în acest stat pentru o trezire reală în bisericile noastre care sedimentează o trezire în cadrul comunităților, statului și națiunii noastre,” a declarat Sheldon Livesay, coordonatorul bisericilor din estul Tennessee pentru evenimentul Awaken Tennessee în publicația Rogersville Review. ”Există rezultate exponențiale atunci când aduci laolaltă grupe de oameni să se roage”.

Tot în cadrul acestui eveniment de o lună, cântărețul și compozitorul Terry și Barbi Franklin, câștigători ai premiului Dove Award, au condus serviciile de închinare din Rogersville. Foști membrii ai formației Gaither Vocal Band au fost și ei de asemenea invitați să conducă serviciile de închinare.

Ne-am rugat pentru un acest fel de revărsare în națiunea noastră pentru mulți ani”, au spus ei. ”Am tânjit să vedem bisericile din America cum devin din nou case de rugăciune și sunt trezite la dragostea lor dintâi pentru Isus.

NOTĂ: Materialul de mai sus este o adaptare a unui material scrie pe 19 februarie 2020 de Amanda Casanova în site-ul ChristianHeadlines.com. Ea transmite știri pentru acest site încă din anul 2014 și a contribuit de asemenea și la alte publicații precum The Houston Chronicle, U.S. News and World Report precum și IBelieve.com. Ea are blugul ei la The Migraine Runner. Dacă citați acest material în altă parte, vă rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.