10 tipuri de femei cu care bărbații creștini nu ar trebui să se căsătorească niciodată

10 tipuri de femei cu care bărbații creștini nu ar trebui să se căsătorească niciodată

Acesta este al doilea articol dintr-o serie de două părți despre steagurile roșii în materie de întâlniri. Puteți citi 10 tipuri de bărbați cu care femeile creștine nu ar trebui să se căsătorească niciodată aici.


Adesea, în căutarea spre căsătorie și găsirea “alesului”, se întâmplă ceva. Este ușor să trecem cu vederea lucruri care nu par a fi mare lucru în timp ce ne întâlnim, dar aceste lucruri ar putea fi modele distructive odată căsătoriți. Dar dragostea nu trebuie să fie oarbă. Nu există niciun motiv să te mulțumești cu relații nesănătoase sau dăunătoare, doar pentru a urmări să fii căsătorit.


Cu toții avem probleme legate de păcat cu care ne confruntăm zilnic. Cu toții am făcut greșeli pe care deseori ne-am dori să le putem reface. Cu toții avem nevoie de harul și de libertatea pe care numai Hristos Însuși le poate oferi. Dar căsniciile noastre sunt mai sănătoase atunci când recunoaștem semnalele de alarmă în relațiile noastre de întâlnire, în loc să alegem să nu vedem deloc problemele.


Lui Dumnezeu Îi pasă de deciziile pe care le luăm. Îi pasă cu cine ne căsătorim. Și putem avea încredere că El ne va oferi îndrumare și ne va ajuta să vedem unele semnale de alarmă de care să fim atenți pe parcurs.


10 tipuri de femei cu care bărbații creștini nu ar trebui să se căsătorească niciodată


1. Necredincioasa - Aveți grijă să nu vă mulțumiți cu mai puțin decât ar vrea Dumnezeu pentru sănătatea spirituală și îngrijirea căsniciei voastre. Căsătoria poate fi destul de grea uneori, adăugați la aceasta presiunea unor opinii spirituale opuse și s-ar putea să aveți mari probleme atunci când apar factorii de stres normali ai vieții. Dacă aveți credințe foarte diferite acum, nu presupuneți în mod fals că o veți face să se “întoarcă” sau să își schimbe calea mai târziu. S-ar putea să se întâmple, dar s-ar putea să nu se întâmple.


Nu vă prindeți la jug cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între dreptate și fărădelege? Sau ce părtășie are lumina cu întunericul?” (2 Corinteni 6:14, NTR)


2. Abuzatoarea - De multe ori se presupune că “abuzatorii” sunt bărbați, dar și femeile se luptă cu aceeași capcană, iar bărbatul din viața ei poate simți că este dificil să vorbească despre problemă sau să găsească ajutor. Bărbații pot deveni adesea victimele invizibile ale abuzului în relații și se trezesc că se confruntă cu niveluri profunde de rușine, vinovăție și inadecvare.


Psalmul 11:5 spune: “Domnul îl cercetează pe cel drept, dar sufletul Lui îi urăște pe cel rău și pe cel ce iubește violența”. Acest verset ne amintește ce simte Dumnezeu față de inima care instigă la violență. Nimeni nu merită să fie abuzat. Niciodată. Îndepărtează-te rapid de cel care îți aduce un rău fizic, verbal sau emoțional profund. Nu sunteți harul lor salvator. Aceasta este lucrarea lui Dumnezeu. Căsătoria trebuie să fie clădită pe dragoste și respect profund, iar abuzul de orice fel nu-și are locul acolo.


3. Cea care mereu controlează, manipulatoarea - Comportamentul subtil și periculos al acestei persoane poate indica mari probleme care te așteaptă. Ceea ce ar putea fi deghizat drept “îmi pasă doar de tine”, poate fi de fapt o nevoie de control constant sau o inimă geloasă. Ea poate domina și se poate strădui să ia decizii în locul tău, mai ales în ceea ce privește cu cine îți petreci timpul. S-ar putea să te verifice frecvent, să te urmărească îndeaproape sau să te acuze în mod fals că o înșeli. Cea condusă de nevoile de control va avea probleme continue cu privire la faptul dacă poate avea “încredere în tine”. Adesea, sub stăpânirea ei, puteți începe să simțiți că abia puteți respira. Este sufocant. Așa ar trebui să fie, așa te ține strâns în brațe.


Iacov 3:16 spune: “Căci acolo unde este invidie și ambiție egoistă, acolo va fi dezordine și răutate de orice fel.” Iar acesta nu este un loc în care să începi o căsnicie.


4. Femeia supărată și certăreață - Dacă partenera ta nu-și poate controla temperamentul înainte de căsătorie, cu siguranță nu o va face nici după ce vă veți căsători. În cele mai multe cazuri, comportamentul ei se va înrăutăți. Indiferent care este tipul nostru de personalitate, tot nu ne dă loc să arătăm pe oricine ne iese în cale cu vorbe crude și vociferări. Ia-ți timp să vezi cum răspunde în diferite scenarii, mai ales când este sub presiune.


Proverbe 25:24 spune: “Mai bine să locuiești într-un colț pe acoperiș, decât într-o casă alături de o soție cicălitoare!” Acest lucru înseamnă mai mult decât: “Am doar o zi proastă”. O dispoziție nervoasă și certăreață are un tipar de negativitate, cuvinte dure și temperament înflăcărat. Cheia este - își dă ea seama că este o zonă de slăbiciune pe care dorește ca Dumnezeu să o schimbe? Dacă răspunsul este “nu”, îndepărtați-vă.


5. Seducătoarea - Comportamentele stabilite înainte de căsătorie nu vor dispărea ca prin minune odată ce spui “Da”. Păcatul sexual poate fi o capcană adâncă a dușmanului și, odată prinși în aceste tipare distructive, sunt greu de rupt. Cu toate acestea, durerea sau greșelile din trecut nu ar trebui să dețină niciun control asupra prezentului și viitorului nostru. Dumnezeu răscumpără, eliberează și dorește să ne facă noi.


Faceți împreună alegerea de a trăi după standardele Sale în relația voastră. Minciunile lumii spun că sexul înainte de căsătorie este normal, nu este mare lucru. Și totuși, este o mare problemă. Nu cădeți în capcana minciunii dușmanului. Inima lui Hristos caută ce este mai bun pentru cel pe care îl iubește, dorind să construiască, să protejeze și să încurajeze modele sănătoase și sigure.


În povestea lui Iosif din Geneza 39, vedem cum soția lui Potifar îl urmărește cu avansuri sexuale zi de zi. A fost neîncetat. Dar el nu a căzut. Biblia spune: “a fugit”. Un om înțelept.


6. Înșelătoarea, mincinoasa - Orice căsnicie trebuie să fie construită pe încredere. Fără ca aceasta să fie o fundație solidă, veți avea probleme de la început. Cum rămâne cu acele “mici minciuni albe” pe care ai început să le observi pe parcurs? În realitate, nu există mici minciuni albe. Orice minciună este menită să ascundă, să înșele sau să manipuleze adevărul. Nu există loc pentru necinste într-o relație sănătoasă și iubitoare. Este o capcană periculoasă, iar tu vei rămâne mereu cu întrebarea legată de ce ascunde.


În Judecători 16, citim povestea Dalilei, care a complotat și l-a păcălit pe puternicul Samson, înșelându-l în cele din urmă. El s-a lăsat prostește atras de ispitele ei și a căzut într-o profundă distrugere din această cauză. Lăsați în voia gândurilor noastre, și noi, la fel ca Samson, putem rata semnalul că ne așteaptă necazuri.


7. Dependenta - Această persoană are nevoie de libertate, care poate veni numai dacă recunoaște că există o problemă, caută ajutor profesional și se sprijină pe puterea pe care o poate aduce Dumnezeu. Dependența de alcool, de droguri, de pornografie sau de obiceiuri distructive va duce la probleme profunde care le așteaptă. Și, deși relația voastră poate părea că o provoacă în direcția cea bună, nu vă lăsați păcălit că va “renunța atât de repede la tot pentru tine”, fără ajutorul și responsabilitatea unui ajutor profesional.


Nu tu ești cel care o va elibera și rolul tău nu este să încerci să-i schimbi inima. Numai Dumnezeu poate face asta. 1 Corinteni 6:12 spune: “Toate îmi sunt îngăduite –dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite –dar nu voi fi stăpânit de nimic!”.


8. Narcisista, Diva - Oricât de frumoasă, talentată și fermecătoare ar părea, căsnicia este construită pe cuvântul “împreună”. Dacă relația dinaintea căsătoriei pare să fie în mod constant numai despre ea, s-ar putea să te aștepte o luptă. “Diva” se referă, în general, la o persoană care cere să fie în centrul atenției și să se concentreze în detrimentul sentimentelor celorlalți. Umilința, compasiunea, dragostea și respectul sunt caracteristici mult mai admirabile decât simplele aspecte exterioare. “Farmecul este înșelător și frumusețea este deșartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată” Proverbe 31:30.


9. Căutătoarea de aur/marele cheltuitor - Obiceiuri de cheltuieli secrete? Mai interesată de contul tău bancar sau de ceea ce îi poți cumpăra, decât de tine? Odată căsătoriți, aceste tipare se pot agrava atunci când stresul vieții de familie și responsabilitățile cresc foarte mult. Problemele legate de bani și luptele financiare sunt una dintre principalele cauze ale divorțului. Căutați semnalele de alarmă și decideți de la început dacă voi doi vă puteți pune de acord asupra problemelor importante. “Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, iar unii, care au tânjit după ea, s-au rătăcit, îndepărtându-se de credință și s-au străpuns singuri cu multe dureri” 1 Timotei 6:10.


10. Cea care nu vrea să-și părăsească cuibul - Este dificil să trăiești un viitor în care să devii un singur trup atunci când unul dintre parteneri este încă prea strâns legat de părinți. Nu este nimic greșit în a avea relații apropiate și sănătoase cu părinții noștri de-a lungul vieții, până când nu permiți ca aceasta să-ți consume luarea deciziilor sau să-ți controleze căsnicia. Părinții sunt meniți să ofere protecție copiilor, chiar și copiilor adulți. Dar, la căsătorie, soțului/soției ar trebui să i se acorde acel loc principal de conducere și îngrijire, sub autoritatea lui Dumnezeu. Vorbiți despre limite sănătoase înainte de a vă căsători, nu respingeți acest lucru ca fiind “nu e mare lucru”. S-ar putea să descoperiți mai târziu cât de mare lucru a fost. “De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup” Geneza 2:24.


Cele mai sănătoase căsnicii nu sunt alcătuite din doi oameni aparent “perfecți”, ci din doi oameni iertați care au capacitatea, prin harul lui Dumnezeu, de a continua să își ofere unul altuia iertare.


Cuvântul lui Dumnezeu oferă îndrumări pentru căsătorie și oferă o mulțime de exemple pentru o viață înțeleaptă. Totul se reduce, de fapt, la o alegere. Ce credem despre ceea ce spune El și vom căuta la El înțelepciune în relații și în modul în care ne trăim viața?


Astăzi există o bătălie în privința căsătoriilor, iar dușmanul nu ar dori nimic mai mult decât să o distrugă pe a ta înainte de a începe cu greu, sau să te atragă într-o căsătorie dăunătoare. Nu-l lăsa să câștige. Cercetează Cuvântul lui Dumnezeu pentru a afla ce are El de spus. Cuvintele Lui sunt cele care contează cel mai mult.


Acest articol a fost publicat inițial pe 12 octombrie 2016 și a fost scris de Debbie McDaniel pe site-ul iBelieve (de unde a fost preluat și adaptat). Debbie McDaniel este scriitoare, soție de pastor, mamă a trei copii extraordinari (și a multor animale de companie).


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.