Un pastor din Carolina de Nord numește Biblia lui Trump "blasfemiatoare" într-o predică virală

Pastorul Loran Livingston ține o omilie la Biserica Centrală din Charlotte, Carolina de Nord, pe 14 aprilie 2024. | Captură: YouTube/Central Church

Acum o lună publicam un articol despre faptul că Donald Trump a lansat o Biblie... iar ca reacție a acestui gest al lui, unii au considerat mișcarea lui ca ”propagandă politică” și o modalitate de strângere de fonduri pentru campania sa din anul 2024. Dacă nu ați reușit să citiți acel material, aici puteți găsi postarea completă

Ulterior, un pastor din Carolina de Nord a devenit viral după ce și-a îndemnat enoriașii să nu îmbrățișeze "Biblia Dumnezeu să binecuvânteze SUA", susținută de fostul președinte Donald Trump, care include documente esențiale pentru fondarea Statelor Unite.

Pastorul Loran Livingston de la Biserica Centrală din Charlotte, Carolina de Nord, a condamnat "Biblia Dumnezeu să binecuvânteze SUA" într-o predică ținută pe 14 aprilie. Clipuri ale predicii au fost vizualizate de milioane de ori după ce diverși utilizatori le-au distribuit pe social media în ultimele zile.


În timpul Săptămânii Mari, Trump a susținut Biblia "Dumnezeu să binecuvânteze SUA" într-un videoclip postat pe Truth Social luna trecută. Pusă la vânzare pentru 59,99 dolari, ediția specială a Bibliei conține copii ale Constituției SUA, Declarației de Independență, Bill of Rights și Pledge of Allegiance, împreună cu refrenul scris de mână al cântecului lui Lee Greenwood "God Bless the USA", care este frecvent cântat la mitingurile lui Trump.

Livingston a avertizat că "oamenii care nu citesc [Biblia] și nu se roagă vor amesteca politica cu biserica".


"Unii dintre voi aduc politica în Biserică", s-a plâns el. "Crezi că politica este o chestie spirituală."


Livingston a respins această noțiune, afirmând că "politica este din această lume". Adresând un mesaj oamenilor despre care a spus că "aduc politica în Biserică", el le-a spus: "Credeți că este datoria voastră să faceți politică în legătură cu asta, cu asta și cu cealaltă".


"Nu!" a exclamat el. "Datoria ta este să-L slujești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima, mintea, sufletul, trupul și puterea ta și să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți."


Livingston a îndemnat congregația să nu-i spună despre "responsabilitatea sa spirituală de a vota", deoarece "nu am o responsabilitate spirituală de a vota". În schimb, el a caracterizat votul ca fiind un "privilegiu civic".


El a susținut că credința că votul este o "responsabilitate spirituală" provine din eșecul de a citi Biblia.


"Când nu citești și nu te rogi, spui: "Uau, există o Biblie care include Constituția și Declarația Drepturilor, nu este minunat?" Spuse Livingston. "Nu! Este dezgustător, este o blasfemie, este un truc. Glumești cu mine? Unii dintre voi sunteți atât de încurajați de asta?"


Livingston a spus: "Evanghelia nu este o Evanghelie americană; este Evanghelia Domnului Isus Hristos." El a susținut că este nepotrivit să se plaseze documente istorice, fundamentale ale Statelor Unite, alături de cuvântul lui Dumnezeu, așa cum face Biblia "Dumnezeu să binecuvânteze SUA".


El a comparat folosirea expresiei "din popor, de către popor și pentru popor" din Constituția Statelor Unite și folosirea repetată a termenului "poporul" cu mesajul Bibliei "de la El, prin El, prin El, la El, de la El, sunt toate lucrurile", sugerând că ideile care se duelează erau incompatibile.


"Dacă te lauzi cu astfel de lucruri, nu ai o viață de rugăciune. Dacă te lauzi cu acest tip de mizerie, mizerie politică, nu știi ce spune cuvântul lui Dumnezeu", a subliniat Livingston. "Aceasta nu este casa mea. Această lume nu este casa mea."


"Adevărata mea cetățenie este în Cer, de unde Îl căutăm pe Domnul Isus Hristos, care ne va schimba trupul smerit ca să fie făcut... pe trupul Său glorios", a adăugat el.


Trump a ținut prima pagină a ziarelor și a stârnit reacții mixte din partea creștinilor după ce a apărut într-un videoclip spunând: "Această Biblie este un memento că cel mai mare lucru pe care îl avem pentru a aduce înapoi America și pentru a face America măreață din nou este religia noastră".


Fostul președinte a sugerat că prezența documentelor fondatoare alături de Biblie a fost o modalitate bună de a atrage atenția asupra influenței învățăturilor iudeo-creștine asupra documentelor fondatoare ale Americii. De asemenea, el și-a încurajat susținătorii să citească Biblia, sugerând că multe dintre problemele care au cuprins SUA provin din faptul că "am pierdut religia în această țară".


Livingston nu este prima figură religioasă care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la "Biblia Dumnezeu să binecuvânteze SUA".


Andrew Walker, profesor de etică și politici publice la Seminarul Teologic Baptist de Sud din Kentucky, a scris un editorial insistând că "fuzionarea documentelor fondatoare ale Americii cu Cuvântul lui Dumnezeu este o expresie sincretistă a religiei civile care merge mai departe decât ceea ce cei care își iubesc țara – și, mai important, pentru cei care își iubesc Bibliile – ar trebui să permită vreodată".


"Pentru a spune lucrurile direct, o Biblie ca aceasta nu ar fi trebuit să fie făcută niciodată", a adăugat el. "Asta nu pentru că sunt anti-Biblie sau anti-Constituție. De fapt, sunt foarte mult în favoarea ambelor. Ele alimentează atât cetățenia mea cerească, cât și cetățenia mea pământească. Dar fuziunea celor două în numele identității religios-civice poate deveni rapid o formă de politică identitară pentru dreapta politică.


Tony Perkins, președintele organizației conservatoare creștine Family Research Council din Washington, a declarat pentru The Christian Post că este de acord cu promovarea Bibliei de către Trump dacă încurajează pe cineva să o citească.


"Adevărurile Bibliei transformă vieți", a spus Perkins. "O doză zilnică din Biblie este cel mai bun medicament anti-anxietate pe care îl veți găsi."


Campania lui Trump nu face bani din Biblie, deoarece "nu este deținută, administrată sau controlată de Donald J. Trump, Organizația Trump, CIC Ventures LLC sau oricare dintre directorii sau afiliații lor", potrivit site-ului Bibliei.


"GodBlessTheUSABible.com folosește numele, asemănarea și imaginea lui Donald J Trump sub licență plătită de CIC Ventures LLC, licență care poate fi reziliată sau revocată în conformitate cu termenii săi", afirmă site-ul.


Material publicat pe 26 aprilie 2024 în Christian Post (de unde a fost preluat), scris de Ryan Foley, reporter în cadrul acestei publicații.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.