Jack Graham spune că lipsa viziunii biblice asupra lumii este cea mai mare problemă cu care se confruntă Biserica: "Oamenii nu știu ce spune Biblia" (partea 2)

Pastorul Jack Graham, pastor senior al Bisericii Baptiste Prestonwood din Plano, Texas. | Prin amabilitatea Bisericii Baptiste Prestonwood - christianpost.com

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Biserica astăzi este atacul asupra familiei și a viziunii biblice asupra lumii, așa cum demonstrează creșterea deconstrucției și a analfabetismului biblic – dar există o soluție, potrivit lui Jack Graham, pastor senior al Bisericii Baptiste Prestonwood din Plano, Texas.


"Familia este cel mai mare punct de interes pentru majoritatea oamenilor, în biserici și în afara bisericilor", a declarat pastorul în vârstă de 73 de ani pentru The Christian Post. "Și vedem atacurile asupra familiei, așa cum am cunoscut-o, și asupra unei viziuni biblice asupra lumii. Vorbim mult la biserica noastră – și avem o școală creștină mare la Prestonwood – despre viziunea biblică asupra lumii. ... Cum vezi lumea? Vezi lumea prin lentila Scripturii? Sau vezi Scriptura prin lentilele lumii? Și, desigur, alegem să vedem lumea prin Cuvântul lui Dumnezeu. Și când faci asta, Biblia se aplică la orice situație de viață."

Potrivit lui Graham, familia este fundamentul civilizației, rânduită divin să înflorească printr-o perspectivă biblică.


Oamenii vor să știe: "Ce spune Biblia familiei mele, copiilor mei, cum îmi cresc copiii?" Vedem toată această mișcare de deconstrucție acum. Vedem tineri crescând în Biserică și apoi abandonându-și credința. Ceea ce vrem să facem este medicina preventivă", a spus el.


"Cred că Biserica trebuie să fie acum în avangarda muncii preventive în ceea ce privește copiii noștri, pregătindu-i să răspundă la marile întrebări care vin în calea lor și să-i echipeze pe părinți pentru a putea răspunde la întrebările copiilor lor, astfel încât, atunci când copiii lor pleacă de acasă, să aibă o credință după care să trăiască și să nu abandoneze".


Pastorul megabisericii a declarat pentru CP că Biserica "se ocupă de problema căsătoriei" ca niciodată înainte, adăugând: "Biblia este clară cu privire la bărbat și femeie; El le-a creat. Deci, nu vom arbora steaguri curcubeu în biserică, care ajung la familii pentru Hristos, pentru că este o opoziție față de Biblie.


"Trebuie să ne ocupăm de asta. Trebuie să le dăm oamenilor un motiv să creadă și un motiv să știe, dar oamenii nu-și cunosc Biblia", a spus el. "De aceea mă tot întorc la Biblie. Oamenii pur și simplu nu știu ce spune Biblia. Așa că mergem după sentimentele noastre, sau mergem după cultură, mergem după ceea ce spun prietenii noștri, sau poate chiar după ceea ce au spus părinții noștri. Încercăm doar să-i facem pe oameni să-și deschidă Bibliile și să-i ajutăm să explice ce spune Biblia despre toate aceste probleme."


Ca parte a misiunii sale de a stabili alfabetizarea biblică în rândul credincioșilor, Graham găzduiește podcastul "Biblia într-un an cu Jack Graham". În prezent la cel de-al doilea sezon, podcastul este conceput pentru a aduce Scripturile la viață prin povestiri cinematografice, îmbunătățite de o coloană sonoră originală interpretată de o orchestră de 61 de instrumente.


Deși are capcanele sale, Graham a spus că tehnologia a revoluționat modul în care oamenii interacționează cu Scriptura și a extins acoperirea Evangheliei.


"Întotdeauna am făcut media", a explicat el, reflectând asupra călătoriei sale de la radio la televiziune cu ministerele sale PowerPoint. Dar era digitală, a spus el, a deschis noi orizonturi.


Cu peste 50 de milioane de descărcări, podcastul "Biblia într-un an cu Jack Graham" a devenit podcastul religios nr. 1 atât pe Spotify, cât și pe Apple și deține poziția a 14-a printre toate podcasturile globale.


"Toată slava lui Dumnezeu", a spus el.


"Inițial, am crezut că câteva sute de mii de descărcări ar fi un succes", a adăugat Graham. "Există o foame atât de mare pentru Cuvântul lui Dumnezeu și acesta este secretul întregii chestii. Oamenii vor să știe, ce spune de fapt Biblia? Am auzit oameni vorbind despre ceea ce spune, dar ce spune?"


În continuare, Graham și pray.com își propun să ducă această lucrare digitală mai departe prin valorificarea inteligenței artificiale (AI), despre care a spus că are un potențial nelimitat, deoarece peste 3 miliarde de oameni din peste 7.000 de grupuri de oameni nu sunt atinși de Evanghelie.


"AI îmi poate lua vocea și o poate transforma în spaniolă, franceză, hindi și multe altele", explică el. "Ne propunem să ajungem la peste 100 de milioane de oameni și apoi, în cele din urmă, la un miliard."


El a recunoscut preocupările legate de AI, dar a spus că este optimist cu privire la potențialul său de răspândire a Evangheliei. "Am spus ieri echipei noastre pastorale a bisericii: "Să ajungem la un miliard de oameni cu Evanghelia lui Hristos".


"Există un interes extrem pentru Biblie", a spus Graham. "Cu cât Satan se împotrivește mai mult, acolo unde abundă păcatul, cu atât harul abundă, conform Scripturii, și cred doar că învingem răul cu binele. Și cu toți oamenii care doresc să anuleze Biblia și să o bifeze, Biblia trăiește pentru că Biblia este Cuvântul inspirat, inerant, infailibil, indestructibil al lui Dumnezeu, iar Cuvântul lui Dumnezeu va triumfa asupra tuturor dușmanilor săi.


"Nu vă descurajați. Nu putem renunța acum, pentru că Dumnezeu deschide uși așa cum nu am mai văzut până acum."


Acum, în al șaptelea deceniu de viață, Graham a spus că rămâne energizat și optimist cu privire la utilizarea platformei și a darurilor sale pentru a îndeplini Marea Trimitere. Pe măsură ce Biserica Baptistă Prestonwood continuă să crească și să se adapteze la vremurile în schimbare, angajamentul său de a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne neclintit, a spus el.


"Dumnezeu mi-a dat o cantitate incredibilă de energie și oportunitate", a spus el. "Scriptura spune: «Fiți statornici, neclintiți, sporind totdeauna în lucrarea Domnului, căci osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică». Deci, chiar și cea mai mică faptă în Numele lui Isus, lucrarea Domnului nu este niciodată în zadar. Dacă nu ești mort, nu ai terminat. Și astfel continuăm, noi toți, pentru că urgența și urgența vremurilor noastre sunt prea importante. Continuăm.


Nu intenționez să încetez vreodată să predic Evanghelia. Și atâta timp cât Dumnezeu îmi dă suflare, voi continua să o fac."

Acest material este partea 2 a unui interviu cu Pastorul Jack Graham efectuat de Leah MarieAnn Klett de la Christian Post, publicat pe 30 aprilie 2024 în publicația cu același nume (de unde a fost preluat). Partea 1 a acestui material o puteți citi aici

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.