Pastorul Chuck Swindoll de la Stonebriar Community Church anunță pensionarea, ultima predică fiind programată pentru octombrie

Chuck Swindoll - instagram

Pastorul, autorul și prezentatorul de radio de lungă durată Chuck Swindoll a anunțat duminică că se va retrage din funcția de pastor la Stonebriar Community Church din Frisco, Texas, și va ține ultima sa predică în octombrie.


„A venit timpul să mă retrag de la Stonebriar - și să îmbrățișez un nou capitol din viața mea”, a spus Swindoll (care va împlini 90 de ani luna viitoare) într-o declarație postată de biserică.


„Această decizie nu a fost luată cu ușurință”, a spus el. „Fiecare moment petrecut cu voi m-a format, m-a învățat și mi-a umplut inima de bucurie. Împreună, am construit o comunitate vibrantă, întemeiată pe credință, speranță și iubire. Am împărtășit nenumărate amintiri, am sărbătorit evenimente importante și am înfruntat provocări mână în mână.”


„Deși rolul meu se poate schimba, angajamentul meu față de misiunea și viziunea pe care le susținem nu va dispărea niciodată. [Soția mea] Cynthia și cu mine intenționăm să ne închinăm alături de voi de la o duminică la alta; aceasta va fi întotdeauna familia bisericii noastre.”


Potrivit The Christian Post, Swindoll a servit ca pastor senior al mega-biserici din 1998.


În ciuda faptului că se îndepărtează de pastorat, Swindoll a spus că va face din slujba sa de difuzare de lungă durată Insight for Living „singurul său obiectiv”, deoarece „a fost o parte vibrantă a vieții mele și a lui Cynthia timp de mai bine de 45 de ani”.


„Vă încurajez să continuați să trăiți valorile pe care le prețuim, să vă sprijiniți reciproc și să vă iubiți aproapele așa cum ne iubește Hristos. Nu uitați, biserica nu este o clădire, ci o comunitate de credincioși și am încredere că veți continua să străluciți în această lume”, a adăugat el.


Swindoll s-a născut în 1934 în El Campo, Texas, și a absolvit magna cum laude Dallas Theological Seminary în 1963 și a slujit mai multe biserici de-a lungul deceniilor.


În iulie 1979, Swindoll și soția sa au lansat Insight for Living Ministries, un program radio de studiu biblic care s-a extins în toate cele 50 de state și în peste 2.100 de puncte de difuzare din întreaga lume până în aprilie 2020.


El a fost inclus în National Religious Broadcasters Hall of Fame (Tabela cu cei mai faimoși radio-difuzori religioși la nivel național) în 2000 pentru activitatea sa prolifică de slujire.


Swindoll este autorul mai multor cărți și devoționale, printre care Abraham: One Nomad's Amazing Journey of FaithClinging to HopeDay by Day with Charles SwindollEncourage Me: Caring Words for Heavy HeartsThe Grace AwakeningA Healthy Body: Characteristics of a Contagious Church, What If ... God Has Other Plans?, și Hand Me Another Brick: Timeless Lessons on Leadership.


Într-o declarație publicată în aprilie, consiliul de bătrâni Stonbriar a anunțat că Swindoll se va retrage din rolul de pastor senior și va prelua funcția de pastor fondator începând cu 1 mai, la care predica în continuare duminica.


Jonathan Murphy, originar din Irlanda de Nord, care a ocupat funcția de președinte al slujirii pastorale la Dallas Theological Seminary, a fost ales să îi succeadă lui Swindoll în calitate de nou pastor senior al bisericii.


Material publicat inițial pe 24 septembrie 2024 în site-ul CrossWalk.com (de unde a fost preluat), scris de Milton Quintanilla, care este scriitor independent și creator de conținut. Este scriitor colaborator pentru CrosswalkHeadlines și gazda Podcastului For Your Soul, un podcast dedicat doctrinei sănătoase și adevărului biblic. Deține un masterat în Divinitate de la Alliance Theological Seminary.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.