Oamenii de știință au descoperit evidența pentru un miracol din Vechiul Testament

Descrierea grafică a evenimentului miraculos din Cartea lui Iosua, când soarele a stat în loc - imagine de John Martin, sursa WIkipediaCu circa un an de zile în urmă eram în vizită la grădina zoologică din Brașov, împreună cu alți prieteni, și la ieșirea din zonă... dăm de o expoziție plătită și organizată de primăria locală... despre evoluționism. Prietenii cu care eram s-au încăpățânat că trebuie să vedem ”ce vor să facă ăștia aici”, așa că am pășit atunci pe niște urme care... cică... ar fi miliarde și miliarde de ani de la formarea Pământului și alte ”aberații” ale doctrinei evoluției, o minciună pornită din fundul iadului. Tipul cu care am discutat și care tot încerca să ne combată ceea ce noi credeam și aveam ferm în inimile și conștiința noastră, era printre altele și un profesor, așa că am tăcut să vorbească, ulterior ne-am ”dezlănțuit” și noi.

Printre multe întrebări puse de el, mi s-a părut și mie normal să adresez o întrebare de știință, dar nu am pus întrebarea să îl fac pe om să se simtă inferior - după atitudinea și felul cum ne-a pus întrebările și ne-a explicat erezia pe care o propaga el și ”supușii lui” - ci i-am pus întrebarea ca o provocare, să meargă în istorie și să cerceteze lucrurile, apoi să ia o decizie cu privire la ceea ce considera el că este eronat în totalitate: Sfânta Scriptură. A mărturisit omul că a citit Biblia. Interesant, am gândit eu atunci, dar simpla citire a Bibliei nu va face nimic unui simplu cititor. Trebuie să ceri Autorului ei să îți arate ce vrea să spună din ceea ce a-i citit, ce înseamnă lucrurile respective și ce aplicație este acolo pentru mine, pentru familia mea, pentru nația noastră. Și orice profesor de istorie va admite aici - și oriunde altundeva - că istoria se interpretează ca o istorie, nu ca o invenție a minții unui om, după cum susținea vehement acest profesor.

Nu a dorit să audă argumentele noastre despre infailibilitatea Sfintelor Scripturi, așa că... ”am lăsat-o mai moale”. Ce era să facem? Să îl luăm la bătaie... că Satana își bătea joc de el și de inima lui într-un mod așa de grosolan, public și demn de condamnat? NU, omul avea un liber arbitru, a fost decizia lui să creadă o prostie, a fost decizia lui să nege adevărul, a fost decizia lui să nu creadă nimic... nici măcar nu credea că are o credință - deși s-a considerat un ateu. Dar știm și noi - ceilalți muritori de rând, care nu au citit cărțile care le-a citit el ca pe o pâine caldă - că a crede ceva înseamnă că înainte ți s-a spus despre acel ceva... și apoi ai luat decizia de a îmbrățișa acea informație și a o transforma în ideologie, energie sau prostie.

L-am întrebat ... ce părere are despre momentul când soarele s-a oprit deasupra Pământului pentru... o zi întreagă. Nu există așa ceva! - a declarat el.

Doar că... oamenii de știință au descoperit evidența care confirmă faptul relatării biblice despre acest soare descris în Iosua capitolul 10. În acest pasaj este descrisă lupta israeliților împotriva amoriților la Gabaon, descrisă de Iosua. Iată ce spune relatarea aceasta pe scurt:

”Atunci, Iosua a vorbit Domnului în ziua când a dat Domnul pe amoriți în mâinile copiilor lui Israel și a zis în fața lui Israel: 
„Oprește-te, soare, asupra Gabaonului 
Și tu, lună, asupra văii Aialonului!” 
Și soarele s-a oprit și luna și-a întrerupt mersul, 
Până ce poporul și-a răzbunat pe vrăjmașii lui. 
Lucrul acesta nu este scris oare în Cartea Dreptului? Soarele s-a oprit în mijlocul cerului și nu s-a grăbit să apună aproape o zi întreagă. N-a mai fost nicio zi ca aceea, nici înainte, nici după aceea, când Domnul să fi ascultat glasul unui om, căci Domnul lupta pentru Israel. (Iosua 10:12-14, sublinierile îmi aparțin).

Continuăm cu relatarea. Oamenii de știință au determinat faptul că acest eveniment descrie o eclipsă solară totală. Analizând datele de la NASA, acestea indică faptul că într-adevăr a fost o eclipsă totală de soare în acea regiune în perioada anilor 1500 și 1000 î. Hr. (sau ”înaintea erei noastre”, să folosim termenii științifici). Video-relatarea de mai jos (care este posibil să nu mai fie disponibilă multă vreme online) este o prezentare a acestei descoperiri unde se poate observa că oamenii de știință au fost capabili să indice data exactă și timpul când a avut loc acest eveniment: 30 octombrie 1207 î. Hr., la ora 16:28.


Deși nu am încercat personal să arăt ceva prin această relatare... parcă îmi vine acum să strig către tipul de la grădina zoologică... ”uite, bre, că știința arată ceea ce credința ta naivă neagă atâta timp!” Pune mâna și mai cercetează lucrurile înainte să crezi o minciună!

Și dacă acest eveniment a fost dovedit științific că a avut loc, oare nu înseamnă aceasta că există un Dumnezeu care a făcut acest lucru posibil? Oare nu înseamnă toate acestea că... lucrurile ascunse au fost aduse la lumină? Minunați-vă, și cercetați, doar așa veți ajunge să înțelegeți că ceea ce este adevăr nu poate fi numit minciună, după cum nici minciuna nu poate fi numită adevăr.

Notă: Materialul de mai sus este o spicuire și o dezbatere personală dintr-un articol preluat de pe ChristianHeadlines.com, apărut pe 5 iunie 2017, când Israelul sărbătorea 50 de zile de la victoria lor din cadrul Războiului de 6 zile, de care am scris aici. Videoclipul și restul relatărilor au fost preluate din site-ul UnitedWithIsrael.com și Facebook. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.