Șapte tipuri de creștini pe care nu îi poate folosi Dumnezeu

Dumnezeu nu poate folosi pe cei care stau relaxați pe fotoliile lor - imagine de Paola  Chaya - unsplash.comCu mulți ani în urmă am făcut o rugăciune periculoasă... am repetat cuvintele din Isaia 6:8, ”Iată-mă! Trimite-mă!” apoi m-am pitit. Știam că Dumnezeu avea să mă cârpească destul de bine ca să mă poată folosi să ating pe alții pentru Hristos.

Vroiam ca Dumnezeu să mă folosească, doar că eram extrem de conștient că nu poți merge să începi o misiune așa de capul tău. Dumnezeu îndoaie și zdrobește pe cei care vorbesc pentru El. El cere o predare completă. A trebuit să mă debarasez de temerile mele, să-mi ajustez atitudinile și să schimb din priorități.

Da, știu că este popular astăzi să sugerezi faptul că Dumnezeu poate folosi pe oricine. Este adevărat că El nu arată favoritism bazat pe rasă, vârstă, gen, istoric marital, eșecurile trecute sau nivelul venitului. Cu toate acestea standardele Lui nu au fost niciodată degradate; El folosește doar pe cei smeriți, cei ascultători, pe acei urmași consacrați Lui.

Mulți creștini nu vor fi niciodată folosiți în împărăția lui Dumnezeu datorită mentalității sau a comportamentelor care limitează cursul Duhului Sfânt, sau așa cum spunea Apostolul Pavel în Galateni 2:21, ”resping harul lui Dumnezeu”. Eu nu vreau să resping harul Lui Dumnezeu! Dacă vrei ca Dumnezeu să te folosească, asigură-te că nu ești în vreuna din categoriile de mai jos:

1. Creștinii din scaunul șoferului
Isus nu este doar Salvatorul nostru, El este Domnul nostru și El vrea să ne ghideze deciziile noastre, să ne direcționeze pașii și să reducă la tăcere alegerile noastre egoiste. Sunt mulți credincioși care se bucură de beneficiile mântuirii și totuși ei nu au cedat niciodată controlul lui Dumnezeu. Dacă vrei ca El să te folosească, trebuie să treci pe scaunul pasagerului și să îl lași pe Isus să conducă. Dacă ai probleme cu încăpățânarea, învață să te rogi: ”Nu voia mea, ci voia Ta să se facă” (Luca 22:42) [Vă recomand articolul Ce înseamnă "facă-se voia Ta" pentru creștinul de astăzi?]

2. Criticii din fotoliu
Există anumiți oameni care își suflecă mânecile și slujesc Domnului; apoi sunt alții a căror afacere este să analizeze și să despice în patru pe fiecare persoană care face lucrarea lui Dumnezeu. Diavolul este Acuzatorul, așa că dacă îi acuzi pe alți tu de fapt operezi în duhul lui Lucifer. Duhul Sfânt nu lucrează prin oamenii care sunt amari, mânioși și critici.

3. Pesimiștii paharului pe jumătate gol
Mulți creștini de astăzi sunt îngrijorați cu privire la ce fac păcătoșii, unii chiar petrec ore încercând să prezică momentul când Antihrist se va ridica sau când se va termina lumea. Și mai sunt alți creștini care se concentrează pe a câștiga pe cei pierduți pentru Isus și a arăta mila Lui pentru cei zdrobiți din lume. Care din ei credeți că va aduce mai multă roadă spirituală - pesimistul zilei de judecată sau evanghelistul plin de speranță?

4. Creștinii cu mentalitatea carnală
E la modă astăzi pentru credincioși să scadă standardele de comportament moral până la punctul când trec toate. Creștinii necăsătoriți trăiesc în concubinaj, unii pastori au experiențe de adulter și unele denominații au votat să sancționeze relațiile homosexuale. Nu vă păcăliți. Doar pentru că din ce în ce mai mulți oameni sar la aceste evenimente în vogă nu înseamnă că Dumnezeu și-a re-scris Cuvântul Său etern.

Oamenii care trăiesc în păcate strigătoare la cer nu pot fi instrumente ale Duhului Sfânt. 2 Timotei 2:21 spune clar: ”dacă cineva se curățește de acestea, va fi un vas de cinste, sfințit și folositor Stăpânului, pregătit pentru orice lucrare bună”. Utilitatea noastră față de Dumnezeu este bazată pe ceea ce am predat noi în cadrul procesului de sfințire. Sfințirea nu este o opțiune.

5. Persoanele care se retrag din biserică
Nu o să câștig nici un concurs de popularitate prin a spune aceasta, dar este adevărat: Dumnezeu nu folosește pe oameni care și-au întors spatele față de biserică. Astăzi este la modă să lași biserica; unii oameni chiar au format ”slujiri” ca să momească pe creștini să stea departe de biserică și să fie izolați într-o sălbăticie spirituală. Majoritatea acestor respingători de biserică sunt amari pentru că au avut o experiență rea cu un pastor.

Eu am compasiune pentru orice victimă de abuz spiritual. Dar nimeni nu are dreptul să rupă lucrarea lui Dumnezeu doar pentru că un lider spiritual i-a rănit. Biserica este Planul A al lui Dumnezeu, și El nu are nici o alternativă. Dacă vrem să fim folosiți de Dumnezeu, trebuie să ne conectăm cu biserica și să învățăm să mergem împreună cu conducerea ei rânduită de Dumnezeu. [Vă recomand articolul.. Cinci motive pentru care să rămâi în biserică (chiar dacă vrei să o părăsești)]

6. Lașii timizi
Atunci când Pavel l-a trimis pe Timotei în Efes ca să fie pionierul bisericii de acolo, el l-a îndemnat să se elibereze de frică. El scria: ”să nu-ți fie rușine să mărturisești despre Domnul” (2 Timotei 1:8). Frica are puterea de a paraliza. Toți cei care se predau chemării lui Dumnezeu trebuie să-și deschidă cu curaj gura, să apere adevărul, să-și riște reputația și să sufere respingerea - și posibil chiar și persecuția. Dacă îți e frică să împărtășești evanghelia, pocăiește-te de frica ta și cere lui Dumnezeu îndrăzneală sfântă.

7. Spectatorii leneși
Mulți creștini de astăzi cred că a-l urma pe Dumnezeu înseamnă să cronometrezi un serviciu de 90 de minute înainte ca să mergi la iarbă verde. Citim pe telefoanele mobile devoționale rapide și respirăm niște rugăciuni scurte în timpul nostru de navetă spre muncă. Doar că undeva în tot acest stres al secolului 21 am pierdut înțelesul disciplinei.

Dacă vrei ca Dumnezeu să te folosească, trebuie să iei în serios chemarea Sa și să devii un student concentrat al Cuvântului Său și un pasionat luptător în rugăciune. Apostolii din cadrul primului secol au declarat: ”iar noi vom stărui în rugăciune și în slujirea Cuvântului” (Faptele Apostolilor 6:4). Oamenii cu jumătate de inimă nu au schimbat niciodată lumea. Tu trebuie să fi devotat, dedicat și pasionat dacă vrei să faci un impact spiritual maxim.

J. Lee GradyNotă: Materialul de mai sus este o adaptare după un articol scris de J. Lee Grady (foto alăturat) pe blogul său din cadrul Charisma Magazine. Lee a fost editorul Charisma pentru 11 ani înainte să se lanseze în slujirea cu normă întreagă în anul 2010. Astăzi el conduce The Mordecai Project (Proiectul Mardoheu), o organizație caritabilă creștină care aduce vindecarea lui Isus la fetele și femeile care suferă de abuz și de opresiune culturală. Este autor a mai multe cărți printre care și 10 Lies the Church Tells Women (10 minciuni pe care le spune biserica femeilor), de curând a lansat o carte nouă intitulată Set My Heart on Fire (Înflăcărează-mi inima) disponibilă de la Charisma House. El poate fi urmărit pe Twitter la @LeeGrady, pentru mai multe informații accesați site-ul său themordecaiproject.org. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el, această notă de final și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.