Două motive pentru care să te opreşti din a mai avea argumente contra ateiştilor

O reclamă imensă din America de Crăciun (produsă de grupul de atei de la atheist.com), ”Dragă Moș Crăciun, tot ce vreau de Crăciun este să sar peste slujba de biserică! Sunt prea bătrân pentru povești.” - imagine preluată de pe google imagesUn grup numit ”American Atheists” (Ateii Americani) au început-o din nou. Anul trecut au pus mână de la mână să facă afișe publicitare imense pe care scrie că Moș Crăciun ne îndemna pe toți să ”sărim peste slujba de biserică”. Anul acesta, reclamele lor pretind că vom avea un Crăciun ”mai fericit” adcă nu vom frecventa serviciile de biserică.

Sunt două lecții pe care le putem învăța din aceste imense reclame care vor fi relevante multă vreme după ce s-a terminat sezonul de Crăciun.

Unu: Ateii nu sunt mai deștepți decât tine.

Mulți atei insistă asupra faptului că rigoarea lor intelectuală le solicită să respingă religia. Richard Dawkins și alți seculariști se referă la ei înșiși depre ”luminați”. Pe tricoul unui ateist scria cu mândrie ”Dacă te poți argumenta cu oamenii religioși, atunci nu ar mai putea fi oameni religioși”.

Să spuneți asta lui Francis Collins (M.D., Ph.D.) capul Institutului Național de Sănătate din Statele Unite ale Americii, un creștin dedicat. Sau lui William Lane Craig, filozoful creștin pe care Richard Dawkins l-a refuzat să facă o dezbatere cu el la Universitatea din Oxford. Sau lui Robert George (J.D. de la Harvard, Ph.D. de la Oxford) care predă la Princeton și este considerat pe plan larg drept cel mai influent gânditor creștin conservativ din America. Sau lui Don Page (Ph. D. în fizică, Cal-Tech), un creștin evanghelic care a lucrat cu Stephen Hawking la Cambridge. Sau lui Condoleezza Rice, fostul rector de la Stanford si fost secretar de stat, care este fata unui pastor și o creștină dedicată.

Dar să examinăm logica inerentă din reclama ateistă din acest an: poți avea un Crăciun ”mai fericit” fără să te închini lui Hristos. ”Crăciunul” (Christmas din limba engleză) este de fapt versiunea prescurtată a ”Mesei lui Hristos”. A spune că poți avea un ”merry Christmas” fără Hristos e ca și când ai spune că poți avea un la mulți ani de zi de naștere fără vreo zi de naștere.

Problema cu mulți atei și seculariști nu este că ei ar fi mai isteți în fața religiei, ci că ei nu înțeleg Creștinismul. Editorul executiv al The New York Times a admis recent faptul că centrele media din New York și din Washington ”nu prea pricep religia” sau să înțeleagă ”rolul religiei în viețile oamenilor”.

Există un motiv pentru aceasta transcende informația și educația. David a spus către Dumnezeu, ”În lumina Ta vedem lumina” (Psalmul 36:9). Dacă sunt în întuneric nu pot vedea ce este în jurul meu. Pavel a notat faptul că o persoană care nu-l cunoaște pe Dumnezeu în mod personal ”nu acceptă lucrurile Duhului lui Dumnezeu căci pentru el sunt o nebunie, și nici nu le poate înțelege pentru că trebuiesc judecate duhovnicește” (1 Corinteni 2:14). Acest lucru ne duce spre a doua lecție.

Doi: Nu putem să ne argumentăm cu oameni să vină la credință.

O relație cu Dumnezeu este precum oricare altă relație: necesită o dedicare ce transcende evidență și devine auto-validatoare. Acest lucru este adevărat cu privire la alegerea unui colegiu, sau cu cine să te căsătorești, sau să ai copii, sau acceptarea unui loc de muncă. În oricare caz, noi examinăm evidența, dar apoi trebuie să facem o dedicare ce ne va duce dincolo de ceea ce putem dovedi și se validează pe sine prin experiență.

Prin urmare, cel mai bun fel de a arăta că Hristosul din Christmas este real este să demostrăm realitatea Lui în viețile noastre. Atunci când oamenii pierduți văd transformarea și bucuria lui Isus din noi, aceștia vor dori și ei să aibă ceea ce avem noi.

De aceea este important ca creștinii să se relateze cu necreștinii în har, vorbind adevărul în dragoste (Efeseni 4:15). Este ușor să-i denigrăm pe cei care resping Pruncul la care noi ne închinăm. Dar aceasta este de fapt și greșeala care o facem noi. Oamenii pierduți acționează precum oamenii pierduți. La fel am făcut și noi înainte de a-L întâlni pe Isus. Depinde de creștini să acționeze precum Hristos.

Dr. Jim Denison, imagine preluată de pe site-ul www.denisonforum.orgNotă. Materialul de mai sus este o adaptare a unui articol scris de Jim Deninson, Ph. D. (foto alăturat) în Charisma News pe 14 decembrie 2016. El este fondatorul Forumului Denison cu privire la Adevăr și Cultură, un portal non-sectar desemnat să angreneze chestiunile contemporane cu adevărul biblic. Alăturațivă celor peste 100.000 de persoane care citesc (în limba engleză) Comentariul Cultural zilnic al Dr. Denison la adresa denisonforum.org/subscribe. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul desnisonforum.org. Dr. Denison poate fi contactat pe site-urile media twitter sau facebook. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și această notă de final, și să oferiți sursa citării, adică acest blog.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.