Studiu: Majoritatea oamenilor nu i-ar recunoaşte pe creştini / pocăiţi

Stiu oamenii cu care lucrezi ca esti un crestin?În timp ce mulţi creştini cunosc proclamaţiile din Scriptură de genul "Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia..." (Romani 1:16), nu toţi cei ce frecventează o biserică sunt în particular transparenţi sau deschişi cu privire la credinţa lor, declară un studiu recent.

Un sondaj efectuat de LifeWay Reseach între persoanele care merg la o biserică protestantă, identifică "nu mi-e ruşine" ca fiind una dintre cele opt atribute ale uceniciei, care apare în mod consistent în vieţile creştinilor maturi.

A nu fi ruşinat de ceva are o conotaţie de îndrăzneală, de a sta pentru crezurile cuiva în cadrul unei conversaţii, sau în stilul de viaţă, a explicat Scott McConnel, director al LifeWay Research.

"Există două elemente ce corespund acestui atribut de ucenicie: a nu fi ruşinat de Isus Hristos în jurul necredincioşilor şi arătarea de transparenţă printre alţi creştini", a spus el. "Această transparenţă este văzută atunci când un ucenic matur este deschis faţă de darea de seamă spirituală şi capacitatea de a voii să împărtăşească provocările cu alţi credincioşi. Atunci când ucenicul matur este printre necreştini, ei sunt consistenţi de prezenţa lui în caracter şi identitate", a spus McConnell.

Conform studiului, 66 de procente dintre americanii ce frecventează o biserică sunt de acord că creştinii ar trebui să caute feedback-ul onest al altor creştini cu privire la viaţa lor spirituală.

Aceştia se pare că gândesc că-şi trăiesc credinţa într-o manieră care este evidentă altora. Doar 14 procente dintre cei ce frecventează o biserică sunt de acord cu declaraţia: "Mulţi dintre cei care mă cunosc, nu sunt conştienţi că sunt un creştin", în timp ce 72 de procente nu sunt de acord cu această declaraţie.

Cu toate acestea, studiul arată că cei ce merg la o biserică lasă elementele importante de credinţă nerostite. Aproape o treime (29 procente) sunt de acord că "Chestiunile spirituale nu tind să fie parte a conversaţiilor mele zilnice cu alţi creştini", în timp ce 50 de procente au fost în dezacord în acest caz.

Totuşi, studiul revelează faptul că 57 de procente dintre cei care frecventează o biserică sunt de acord să îşi împărtăşească dificultăţile pe care le experimentează atunci când vorbesc cu prietenii creştini, în timp ce 1 din 4 nu sunt de acord.

"E uşor pentru creştini să-şi pună faţa de 'biserică' atunci când sunt/merg la biserică, şi să pretindă că toate sunt în regulă", a spus McConnell. "Fără interacţiunea transparentă dintre urmaşii lui Hristos, petele oarbe sunt lăsate nedeservite şi oportunităţile pentru schimbare nu sunt susţinute".

În mod egal, "Cealaltă ispită pentru creştini este să pretindă că 'nu sunt prea religioşi' atunci când se află în jurul vecinilor şi colegilor de muncă", a spus el. "Cu toate acestea, Scriptura îi cheamă pe credincioşi să nu fie ruşinaţi de evanghelie şi de lucrarea ei în vieţie noastre".

Conform lui McConnell, "În timp ce intervievam experţii în ucenicizare pentru sondajul Ucenicia Transformaţională, şi le-am cerut să definească ce este un ucenic, majoritatea au răspuns foarte simplu, 'un ucenic este cineva care e un urmaş al lui Isus Hristos'. Acest studiu aliniază relatările biblice ale celor trei negări ale lui Petru faţă de Hristos cu lupta de acum prezentă şi ispita cu care se confruntă credincioşii de a-şi ascunde relaţia lor cu Hristos", a declarat el.

McConnell a indicat faptul că sondajul descoperă câteva caracteristici care prezic cel mai bine ce înseamnă să nu fi ruşinat, inclusiv citirea Bibliei mai des. Alte acţiuni care prezic mai multă maturitate spirituală în a fi fără ruşine (că cineva este creştin/pocăit, nota îmi aparţine) include a împărătăşi cu cineva cum să devină creştin, a fi disciplinat sau mentorat de la persoană la persoană de către un creştin mai matur spiritual, şi de a avea un obicei de mărturisire a păcatelor lui Dumnezeu.

O altă acţiune care denotă că nu eşti ruşinat (că eşti creştin) este rugăciunea pentru alţi creştini, mai des, arată sondajul. Doar 34 de procente dintre cei care frecventează o biserică au indicat că ei se roagă zilnic pentru alţi tovarăşi creştini pe care îi cunosc. Zece procente spun că fac acest lucru "o dată pe lună" sau "rar/niciodată".

Notă: Articolul a fost preluat din site-ul Charisma News, de unde este şi fotografia. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc!






Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.