7 gafe mari care se fac în timpul anunțurilor din biserică

un om citește niște anunțuri - imagine de pe google.com, preluată de pe site-ul teacherspensions.co.ukLa oricare biserică ai merge, fie că este ortodoxă, catolică, baptistă, evanghelică, penticostală, luterană, chiar și la bisericile etniilor care locuiesc împreună cu noi (nu contează țara de unde ești și de unde citești acest articol) există un timp în care se fac anunțuri. E acel timp când parcă îți vine să te ascunzi în sală pentru că urmează... anunțurile bisericești.
Probabil că mulți dintre voi își dau seama de ceea ce vreu să zic. Prin urmare, vom răspunde azi la întrebarea... care sunt cei mai mari factori din cadrul anunțurilor greșite din biserică? Vă redau mai jos o listă cu șapte gafe... mortale:

1. Nu încep la timp
Majoritatea anunțurilor au loc înaintea serviciului de închinare. Dacă încep târziu, întreaga slujbă este dusă de râpă...

2. Nu sunt după un scenariu
E cel mai recomandat pentru persoana care face anunțurile să aibă un manuscris cu toate cuvintele care le va spune și pe care să le fi repetat în prealabil. Pentru vorbitorii mai realizați, notele detaliate sunt un minim necesar.

3. Sunt prea lungi
Anunțurile trebuie să fie clare, precise și scurte. Nu lua din timpul de rugăciune, de muzică și predică, ori din cadrul timpului de închinare.

4. Se încearcă un amuzament
Anunțurile din cadrul bisericii nu sunt locul unde să îți încerci umorul tău infam. Și nu încerca să spui glume. O să mergi înainte cu ele și glumele o să pice cu siguranță prost...

5. Vorbitul codat
Iată un exemplu de anunț făcut codat, ”Grupul MPL se va întâlni pe Colinei 84 în loc de spațiul obișnuit. Dacă aveți întrebări, o puteți căuta pe Dora, care se va afla la locul obișnuit după slujbă.”

Iată și testul prin care să te asiguri că nu vorbești cu coduri: Ar putea o persoană care a venit pentru prima dată la biserică să înțeleagă cu exactitate ceea ce spui dacă ei nu ar știi nimic cu privire la biserica ta?

6. A întreba pe alții informații în cadrul anunțurilor
Ați asistat la vreo slujbă de biserică unde persoana care face/citește anunțurile spune ceva de genul, ”Hei, Marcule, cât timp crezi că va dura întâlnirea de luni seara?

Ăsta e un moment de scârțâială. Un moment jenant. Anunțuri nasoale.

7. Preluare de privilegiu personal
O dată mă aflam la o biserică și tipul care făcea anunțurile s-a decis să... ”ia un moment de privilegiu personal”. Acolo a început să ne spună de dubla lui operație de hernie, și cât era el de recunoscător pentru rugăciuni. Chiar s-a înnecat în acest timp și a trebuit să facă o pauză pentru un moment interminabil. Nu mă înțelegeți greșit. Sentimentul a fost plăcut. Și nu e nimic de râs cu privire la hernie. Mai ales la hernia dublă. Doar că anunțurile nu erau locul unde el să aibă spațiul și timpul pentre a-și spune comentariile.

Anumite biserici evită ”riscul anunțurilor” prin a le elimina definitiv. În schimb, ei păstrează anunțurile pe site, pe scrisoarea informativă, sau în textele care le dau la enoriași. Alte biserici au anunțuri video, unele înregistrate în interior, altele de o firmă specializată.

Notă: Articolul de mai sus este adaptarea unui material scris inițial de Thom Rainer (foto alăturat), apărut inițial pe site-ul său la thomrainer.com, preluat de site-ul Christian Post pe 19 octombrie 2016. Dacă citați sau folosiți acest material în altă parte, rog să păstrați această notă de final și link-urile din ea, și să oferiți sursa citării, adică acest blog.[left-sidebar]





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.