Soția televangelistului Benny Hinn cere din nou divorțul

Televangelistul Benny Hinn (dreapta) și soția sa înstrăinată Suzanne (stânga). | Canalul YouTube/Victory

Suzanne Hinn, soția controversatului predicator al prosperității și tele-evanghelist Benny Hinn, locuiesc acum în case separate, la mai mult de 60 de mile distanță una de cealaltă, și a depus vinerea trecută o cerere de divorț de soțul ei înstrăinat, arată înregistrările judiciare.


Dosarul depus la tribunalul Hillsborough County din Tampa, Florida, și prezentat în premieră de Trinity Foundation, arată că tele-evanghelistul are o adresă în Palm Coast, Florida, în timp ce soția sa a listat o casă în Longwood, Florida, evaluată la peste 1 milion de dolari.


Matthew Wilson, avocatul lui Suzanne Hinn, care lucrează la firma de avocatură Anton Garcia Law din Tampa, nu a fost disponibil pentru comentarii atunci când biroul său a fost contactat marți de The Christian Post. Nu a fost clar de cât timp cuplul locuiește separat sau de ce Suzanne Hinn a depus cererea de divorț de bărbatul în vârstă de 71 de ani. Totuși, aceasta nu este prima dată când se desparte de Hinn.


În februarie 2010, Suzanne Hinn i-a înmânat soțului ei actele de divorț la Curtea Superioară din Orange County, California, invocând "diferențe ireconciliabile" după 30 de ani de căsătorie. S-au căsătorit pentru prima dată pe 4 august 1979 și au împreună patru copii.


În vara aceluiași an, National Enquirer l-a fotografiat pe Hinn părăsind o cameră de hotel cu colega sa Paula White, potrivit Charisma. Hinn ar fi dezvăluit ulterior că el și White au avut o "prietenie" care s-a încheiat și nu o "aventură", așa cum a susținut National Enquirer. Raportul Enquirer a susținut că Hinn și White au petrecut trei nopți într-un hotel de cinci stele pe care tele-evanghelistul l-a rezervat sub un pseudonim.


"Niciun fel de imoralitate. Acești oameni de acolo fac să pară că am avut o aventură. Este o minciună", le-a spus Hinn adepților la o cruciadă în California.


FOTO: O captură de ecran a dosarului de divorț făcut de Suzanne Hinn, soția controversatului televangelist, Benny Hinn. | Captură de ecran/Tribunalul Hillsborough


Hinn a spus că Vaticanul l-a făcut Patron al Artelor și că a dus-o pe White la Roma pentru că dorea ca ea să devină donator pentru a ajuta la menținerea colecțiilor de artă ale Vaticanului.


"Am lăsat-o să vină cu mine la Roma pentru a putea dona bani", a spus Hinn. "Asta a fost o prostie din partea mea. Și pentru asta, îmi cer iertare."


Hinn și soția sa aveau să divorțeze în cele din urmă, dar în 2012, el a anunțat reconcilierea lor. El a susținut, de asemenea, că divorțul lor a fost declanșat de dependența lui Suzanne Hinn de medicamentele prescrise.


"Suzanne a început să ia anumite medicamente prescrise pentru a o ajuta să facă față unor lupte personale. Ea a devenit dependentă de acestea timp de aproape 15 ani, iar acele medicamente au făcut-o să se comporte uneori în mod neregulat", a scris Hinn într-un mesaj pe site-ul organizației sale. "În calitate de soț al ei, nu am știut cât de mult depindea de aceste medicamente și nici nu am înțeles pe deplin cât de mult rău îi făceau, fizic și emoțional".


Cuplul s-a recăsătorit în 2013 la Holyland Experience din Orlando, Florida, în fața unui public de 1.000 de persoane.


Hinn, care a susținut că a renunțat la evanghelia prosperității în urmă cu aproximativ cinci ani, declarând că "Duhul Sfânt s-a săturat de ea", a avertizat recent că lumea se află pe un curs de coliziune cu cele mai întunecate zile din istorie și că doar cei care dau bani pentru lucrarea Domnului, în special pentru lucrarea sa, vor fi protejați financiar.


Evanghelia prosperității învață, printre altele, că credincioșii au dreptul la binecuvântările sănătății și bogăției și că pot obține aceste binecuvântări prin mărturisiri pozitive de credință și prin "semănarea semințelor" prin plata fidelă a zeciuielilor și a ofrandelor. Mulți, precum Mișcarea Lausanne, au afirmat că astfel de învățături sunt "false și denaturează grav Biblia" și "lipsite de etică și de asemănare cu Hristos".


Acest material a apărut inițial pe 30 iulie 2024 în site-ul Christian Post (de unde a fost preluat și adaptat) și a fost scris de Leonardo Blair, reporter senior în cadrul Christian Post.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.