Recunoștința atrage binecuvântarea

o masă pregătită pentru sărbătoarea recunoștinței - imagine preluată de pe site-ul christianmensnetwork.comÎn această săptămână se sărbătorește în Statele Unite ale Americii ceva atât de binecuvântat și de neobișnuit în lume - Ziua Recunoștinței. Luând o scurtă pauză, în cadrul acestei sărbătorii, ne plecăm în mod colectiv capetele spre a mulțumi lui Dumnezeu pentru protecția și purtarea Sa de grijă. Fie că ești din America sau nu, te provoc să profiți de acest moment și de această sărbătoare - care ar trebui să o adopte toți creștinii de pretutindeni, nu doar americanii - și să iei în considerare semnificația aducerii de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate lucrurile și poate chiar să citești cu familia ta următoarea povestire de mai jos.

Pe 6 septembrie 1620, ”Peregrinii” au părăsit Anglia spre a merge în noua ”Americă”. După două luni de mers prin furtunile mărilor, ei au ajuns pe țărmurile din Massachusetts și au ținut un serviciu de rugăciune. În mod tragic, și chiar nepregătiți pentru iarna din ținutul New England, aproape jumătate dintre ei au murit înainte de sosirea primăverii.

Perseverând cu mare credință și asistați de ajutorul americanilor nativi, Peregrinii au strâns o bună recoltă în vara care a urmat și apoi au declarat o sărbătoare de trei zile. În decembrie 1621 ei au mulțumit lui Dumnezeu și au celebrat alături de noii lor prieteni nativi. Această primă Zi a Recunoștinței a început o tradiție anuală care s-a răspândit printre statele coloniale. Președintele Statelor Unite, George Washington, declara la 150 de ani mai târziu:

Este datoria tuturor națiunilor să recunoască providența Dumnezeului cel Atotputernic, să asculte de voia Lui, să fie recunoscători pentru beneficiile Sale și în umilință să implore protecția și favorul Său...

Președintele Statelor Unite Abraham Lincoln, la aproape 100 de ani mai târziu, a pus deoparte ultima joi din luna noiembrie pentru ziua națională de mulțumire:

Noi uităm adesea Sursa de la care provin toate binecuvântările de ani roditori și de sănătate cerească... Nici o înțelepciune umană nu a conceput și nici vreo mână umană nu a înfăptuit aceste lucruri mărețe. Ele sunt darurile prețioase ale Dumnezeului Celui Prea Înalt.

Mulțumirea este un atrăgător puternic al binecuvântării. Apostolul Pavel a scris bisericilor din Tesalonic și Efes:

  • ”Mulțumiți lui Dumnezeu în orice situație; pentru că aceasta este dorința Lui pentru voi, în Cristos Isus.” (1 Tesaloniceni 5:18, BVA)

  • ”Mulțumiți întotdeauna pentru toate lui Dumnezeu Tatăl, în Numele Domnului nostru Isus Cristos.” (Efeseni 5:20, NTR)

În calitatea de tânăr cărturar la sinagogă, Pavel a învățat secretul unei vieți puternice și plină de bucurie din cartea Proverbelor...

  • ”Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții.” (Proverbe 4:23)

Ceea ce pui în inima ta e ceea ce se va revărsa din viața ta. Cuvintele pe care le vei folosi vor condiționa viața ta.

Ce vrei tu să curgă din inima ta - amărăciune, mânie, descurajare și ceartă?

Sau recunoștință?

Oamenii mulțumitori sunt cei mai bucuroși oameni de pe fața pământului. Asta nu este o coincidență.

Aici este momentul unde ne putem reaminti și de a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile de care noi ne bucurăm în această lume. Aceasta este recunoștința pentru prezența Sa. Recunoștința pentru relația cu El, căci Dumnezeu este Tatăl nostru.

Pavel a înțeles atât de puternic recunoștința încât a scris că aceasta condiționa rugăciunile celor credincioși...

  • ”Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri.” (Filipeni 4:6)

Atunci când suntem mulțumitori, când îl lăudăm pe Dumnezeu, când glorificăm numele Său, cântăm cântece de recunoștință, acestea nu sunt doar pentru a-L ”binecuvânta”. Este acel element care ne lărgește viața noastră, zidindu-ne credința care ne umple de curaj. Recunoștința ne pune în centru și ne amintește că tot ceea ce suntem și tot ceea ce avem noi este din mâinile Sale generoase.

Psalmistul declară: ”Este un lucru bun să aduci mulțumiri DOMNULUI și să cânți laude numelui tău, cel Preaînalt” (Psalmii 92:1, BTF).

A rosti cuvinte de recunoștință ne vindecă inimile noastre, ne umple cu ungere și condiționează viețile noastre pentru puterea prezenței Sale.

Noi suntem cu toți plini de recunoștință pentru că El ne-a eliberat!

Probabil că ”Ziua Recunoștinței” din acest an poate fi un restart, să trăim cu inimi pline de mulțumire în fiecare zi, nu doar o dată pe an. Probabil că ”Ziua Recunoștinței” este o sărbătoare care poate avea loc în fiecare cămin din fiecare națiune.

Eu sunt recunoscător pentru voi, pentru prietenie și pentru rugăciunile voastre. Rugăciunea mea este ca voi să trăiți viața în sănătatea rânduită de Dumnezeu - în minte, trup, suflet și spirit - plini de recunoștință pentru dragostea și mila Sa.

Adaptat dintr-o postare scrisă de Paul Louis Cole - Christian Men Network. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc!



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "implicit" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.