Benny Hinn a luat-o pe arătură rău de tot - spune că urmează zile grele și că te poți proteja prin a-i trimite lui bani...

Benny Hinn vorbește cu Stephen Strang, gazda The Strang Report. | Captură de ecran: YouTube

La aproape cinci ani după ce a pretins că renunță la evanghelia prosperității, declarând că "Duhul Sfânt s-a săturat de ea", controversatul tele-evanghelist Benny Hinn a spus că lumea se află pe un curs de coliziune cu cele mai întunecate zile ale sale și doar cei care dau bani pentru lucrarea Domnului vor fi protejați financiar.


"Ei bine, ascultă, vreau să te dedici lucrării Domnului. Vreau să semănați sămânță în lucrarea Domnului. Ne confruntăm cu zile de un astfel de întuneric și un astfel de pericol nemaivăzut în istoria omului. Nevăzut de la Adam încoace, mai rău decât orice s-a întâmplat în trecut, ceea ce urmează pe drum", a spus Hinn într-o transmisiune live pe YouTube marți, intitulată "Cerșit nerușinat", în care telespectatorii au fost îndemnați să doneze pentru lucrarea lui Hinn.


"Și numai cei care au fost credincioși în a da lucrării lui Dumnezeu vor fi protejați financiar în acele zile", a susținut Hinn.

"Un om credincios va abunda... cu binecuvântări, deci acest lucru nu este doar pentru moment. Aceasta este pentru viitor", a insistat Hinn, sugerând în același timp că, deși oamenii pot pierde bani, ceea ce dau lucrării Domnului ca sămânță nu poate fi pierdut.


"Un om credincios va abunda în binecuvântări. Nu-ți poți pierde sămânța; orice fermier vă va spune asta. Nu-ți poți pierde sămânța pentru că sămânța intră în ziua ta de mâine. Sămânța merge în viitorul tău. Sămânța produce o recoltă care are semințe în ea. Nu poți pierde o sămânță; da, poți pierde bani, dar nu o sămânță – asta e puternic."


Hinn i-a îndemnat pe telespectatori să "dea astăzi" lucrării sale și le-a spus că "Dumnezeu vă va binecuvânta din nou și din nou și din nou".


"Deci, puteți da pe platforma pe care mă urmăriți, puteți da pentru a merge pe site-ul nostru BennyHinn.org sau text" pentru a dona, a adăugat el.


Evanghelia prosperității învață, printre altele, că credincioșii au dreptul la binecuvântările sănătății și bogăției și pot obține aceste binecuvântări prin mărturisiri pozitive de credință și "semănarea semințelor" prin plata credincioasă a zeciuielilor și a darurilor. Mulți, precum Mișcarea Lausanne, au spus că astfel de învățături sunt "false și distorsionează grav Biblia" și "ne-etice și neasemănătoare lui Hristos".


Vorbind adepților săi în timpul unei transmisiuni Facebook Live în 2019, Hinn, care a fost mult timp criticat pentru că a predat evanghelia prosperității, a declarat că Evanghelia "nu este de vânzare".


"Îmi pare rău să spun că prosperitatea a luat-o puțin razna, iar eu îmi corectez propria teologie și trebuie să știți cu toții asta. Pentru că atunci când citesc Biblia acum, nu o văd cu aceiași ochi pe care i-am văzut acum 20 de ani", a susținut Hinn la acea vreme.


"Cred că este o ofensă adusă Domnului; este o ofensă să spui să dai 1.000 de dolari. Cred că este o ofensă adusă Duhului Sfânt să pui un preț pe Evanghelie. Am terminat cu asta. Nu vă voi mai cere niciodată să dați 1.000 de dolari sau orice altă sumă, deoarece cred că Duhul Sfânt s-a săturat de ei.”


"M-ai auzit?" întrebă Hinn în timp ce publicul său răspundea afirmativ în spiritele înalte.


"Cred că doare Evanghelia. Deci, fac această afirmație pentru prima dată în viața mea. Și, sincer, nu-mi mai pasă ce cred oamenii despre mine", a continuat el.


God, Greed, and the (Prosperity) Gospel: How Truth Overwhelms a Life Built on LiesPresupusa respingere de către Hinn a evangheliei prosperității în 2019 a venit la doar două luni după ce nepotul său, Costi Hinn, a dezvăluit în cartea sa, God, Greed, and the (Prosperity) Gospel: How Truth Overwhelms a Life Built on Lies (Dumnezeu, lăcomia și Evanghelia (prosperității): Cum adevărul copleșește o viață construită pe minciuni - cartea se poate comanda făcând click pe copertă sau pe titlul ei), cum familia sa a exploatat milioane de oameni din întreaga lume cu evanghelia prosperității și adesea a schimbat așa-numitele miracole pentru bani.


"Dăruirea către Dumnezeu a fost secretul pentru a-ți debloca visele", a scris Costi Hinn. "A fost secretul promovărilor la locul de muncă. A fost accesul la contul nostru bancar divin. Unchiul meu povestea adesea cum a scăpat de datorii folosind acest sistem de credință. Socrul său i-a spus că, pentru a scăpa de datorii, trebuie să-L plătească pe Dumnezeu. Benny a explicat că, odată ce a început să-și golească contul bancar și să dea bani predicatorului, banii au început să apară de peste tot!”



Acest material a fost publicat inițial pe 3 iulie 2024 în Publicația Christian Post (de unde a fost preluat și adaptat) și a fost scris de Leonardo Blair, reporter senior în cadrul acestei publicații. 

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.