Pastorul tău poartă (vreun) cuţit?

Cuţit de cremene - imagine preluată de pe jjcdac03.blogspot.comUna din uneltele cel mai des folosite de om, încă din timpurile străvechi, a fost cuţitul. În zilele de astăzi nu prea poţi face mai nimic fără ajutorul unui cuţit. Ne tăiăm pâinea cu el, ne punem untul pe ea, tăiem vegetalele pentru mâncare, etc. Întrebarea care apare acum este... oare e nevoie să porţi un cuţit cu tine oriunde, pretutindeni?

Cine poartă cuţit de obicei? Un măceler. Slujba lui fără un cuţit îl redefineşte a fi altceva decât măcelar. Un gangster poartă cuţit pentru a-şi arăta partea lui cea rea, să fie intimidant pentru cei din jurul lui - fie că ştie sau nu să-l mânuiască. Aţi văzut vreodată vreun predicator care să poarte cuţit? Citiţi mai departe să aflaţi.

În Vechiul Testament Dumnezeu îl cheamă pe Iosua să aducă nişte cuţite şi să-i taie împrejur pe copiii lui Israel, mai jos este textul spre a fi mai uşor de urmărit ceea ce vreau să expun în articolul de faţă.

Iosua 5:1-5
1 Când au auzit toți împărații amoriților de la apusul Iordanului, și toți împărații canaaniților de lângă mare că Domnul secase apele Iordanului înaintea copiilor lui Israel până am trecut, li s-a tăiat inima și au rămas îngroziți înaintea copiilor lui Israel.2 În vremea aceea, Domnul a zis lui Iosua: „Fă-ți niște cuțite de piatră și taie împrejur pe copiii lui Israel, a doua oară.3 Iosua și-a făcut niște cuțite de piatră și a tăiat împrejur pe copiii lui Israel pe dealul Aralot.4 Iată pricina pentru care i-a tăiat Iosua împrejur. Tot poporul ieșit din Egipt, bărbații, toți oamenii de luptă muriseră în pustiu, pe drum, după ieșirea lor din Egipt.5 Tot poporul acela ieșit din Egipt era tăiat împrejur; dar tot poporul născut în pustiu, pe drum, după ieșirea din Egipt, nu fusese tăiat împrejur. (sublinierile îmi aparţin)

În mesajul de faţă vom descoperi câteva lucruri din istoria poporului Israel; de la momentul ieşirii din Egipt, când Moise şi Aaron intră pe scenă, apoi şi Iosua, se întâmplă mai multe lucruri. Vreau să vă notaţi faptul că lucrarea lui MOISE / AARON / IOSUA – reprezintă părţi de slujire din cadrul bisericii.

Un singur lider te poate duce în Ţara Promisă!

- Moise era un om bun.

- Aaron era un nebun!

- Iosua este bărbatul!

1. MOISE

- a fost chemat să-i elibereze pe cei din poporul Israel din Egipt şi să-i ducă în Ţara Promisă – doar că el a făcut DOAR un singur lucru: el i-a scos afară

- a fost un om al miracolelor (a despărţit Marea Roşie, a ucis armata Faraonului în ea; cele 10 plăgi din Egipt, experienţa cu rugul aprins, norul de fum, stâlpul de foc, mana din cer, etc.

- el nu i-a dus pe oameni niciodată în destinul lor – întrebarea este DE CE?

--> Avea miracole

--> Avea legătură cu cerul

--> El doar i-a scos din Egipt, nici el nu a intrat în Ţara Promisă!

Biblia are răspunsul, în Exod 4:24-26 găsim cusurul lui Moise – motivul problemei este într-o luptă de familie

24 În timpul călătoriei, într-un loc unde a rămas Moise peste noapte, l-a întâlnit Domnul și a vrut să-l omoare.25 Sefora a luat o piatră ascuțită, a tăiat prepuțul fiului său și l-a aruncat la picioarele lui Moise, zicând: „Tu ești un soț de sânge pentru mine.26 Și Domnul l-a lăsat. Atunci a zis ea: „Soț de sânge!”, din pricina tăierii împrejur.

--- Moise nu a vrut niciodată să fie „TIPUL CEL RĂU”

Nu se oprea să corecteze opinia publică din jurul lui, nu şi-a asumat responsabilitatea

Nu a vrut niciodată să-i confrunte pe oameni pentru că nu a vrut să fie numit „TIPUL CEL RĂU”!

Când poporul se plângea la el (fie că e vorba de apă, de mâncare, etc.) el nu a vrut să confrunte niciodată plângerile şi murmurările lor.

EL PUTEA să stea în faţă şi să-i confrunte: „DACĂ VOI SUNTEŢI AŞA DE TARI de ce nu i-aţi eliberat voi pe copiii lui Israel din Egipt? Sunteţi sub conducerea mea acum şi dacă vă mai plângeţi va pun pe o cămilă acum şi vă trimit înapoi în Egipt!!!

Dacă el ar fi făcut aceasta, ar fi scos Egiptul din ei!!!

Doar că el nu a vrut să-i confrunte niciodată pentru că nu a vrut să fie numit „TIPUL CEL RĂU”. De aceea el doar i-a scos din Egipt dar nu a putut să-i ducă în Ţara Promisă!

Aşa sunt bisericile de astăzi! Nu-i confruntă pe oameni pentru carnalitatea lor. Ei se mulţumesc să vină la biserică şi să se plângă „Frate, sunt ofensat!Asta se numeşte CUŢIT de fapt!

Moise a fost confortabil să fie folosit şi abuzat, ca mai apoi să fie el însuşi frustrat să nu mai asculte de Dumnezeu, a lovit piatra şi apoi i-a vorbit, şi aşa şi-a pierdut şi tichetul de intrare în ŢARA PROMISĂ!

2. AARON

Nu-mi place de omul acesta! Notaţi aceasta undeva!

El a fost cu Moise toată viaţa lui, cu excepţia experienţei cu RUGUL APRINS!!!

În Exod 32:1-6 descoperim stupiditatea sa

Recapitulăm: Moise te poate scoate afară dar nu te poate duce în destinul tău. Aaron nu poate face nimic decât să te lase să păcătuieşti. Citiţi mai departe:

1 Poporul, văzând că Moise zăbovește să se coboare de pe munte, s-a strâns în jurul lui Aaron și i-a zis: „Haide! fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră; căci Moise, omul acela care ne-a scos din țara Egiptului, nu știm ce s-a făcut.”2 Aaron le-a răspuns: „Scoateți cerceii de aur din urechile nevestelor, fiilor și fiicelor voastre, și aduceți-i la mine.”3 Și toți și-au scos cerceii de aur din urechi și i-au adus lui Aaron.4 El i-a luat din mâinile lor, a bătut aurul cu dalta și a făcut un vițel turnat. Și ei au zis: „Israele! iată dumnezeul tău care te-a scos din țara Egiptului.”5 Când a văzut Aaron lucrul acesta, a zidit un altar înaintea lui și a strigat: „Mâine va fi o sărbătoare în cinstea Domnului!”6 A doua zi, s-au sculat dis-de-dimineață și au adus arderi de tot și jertfe de mulțumire. Poporul a șezut de a mâncat și a băut; apoi s-au sculat să joace (sublinierile îmi aparţin).

Se spune că un predicator, la insistenţele unui ghid local, a mers într-o dimineaţă la ora 2, cu un grup de turişti, cu nişte cămile, pe Muntele Sinai… să vadă răsăritul de soare. Când a ajuns sus îi săreau picioarele din trup că a fost greu drumul la urcare… au lăsat cămilele într-un loc că nu mai vroiau să urce, apoi când au ajuns sus… era înnorat.

Numai americanii şi japonezii fac asta! Americanii zic „AM VĂZUT-O!” – Japonezii: VOR O POZĂ CU ASTA!

Relatarea de mai sus ne spune pe scurt următoarele: Moise e dus, Aaron e în control, poporul strigă către Aaron că Moise e mort şi că vor alt dumnezeu. Aaron nu a spus nimic contra --- daţi-mi aurul şi vă fac o vacă!!!!

El nu doar că face vaca, dar şi instituie iniţiativa de închinare la vacă! -„Acesta e dumnezeul care te-a scos din Egipt!

OARE ARE CINEVA CREIER? SAU ABILITĂŢI DE OBSERVARE?????

Era oare la Marea Roşie un viţel care să le zică să meargă înainte, iar la celălalt capăt să le zică „MUUU, eu am făcut-o!!!” A spus cineva ceva de vacă?????

AARON a fost genul de om care le-a spus celor din popor ceva de genul: „Faceţi ce vreţi şi eu voi binecuvânta aceasta!” El era liderul nelegiuiţilor. El face ce vrea opinia publică.

Dacă tot era să le facă un zeu… de ce nu a făcut ceva maiestuos? Vacile sunt bune doar pentru lapte şi friptură (egiptenii aveau un câine înaripat măcar!!! He he he)

Mulţimea îi zicea lui MOISE: „DĂ-NE MIRACOLE ŞI LASĂ-NE ÎN PACE!” – nu vroiau să fie confruntaţi!

Lui AARON nu îi pasă de nimic!!!! Dacă eşti sub conducerea lui te duci direct în iad!!! Roada conducerii lui nu are nici un standard! Continuă pe această cale şi o să ajungi cu siguranţă la distrugere!!!!

3. IOSUA

Domnul îl cheamă pe Iosua din drumul lui şi îi zice să aducă nişte cuţite şi să le facă ascuţite!

Imaginaţi-vă oamenii care treceau prin faţa lui „Ce faci Iosua?

-„Ascut cuţite!!!!

-„DE CE???

-„PENTRU VOI!!!!

După ce a ascuţit cuţitele... cred că oamenii aveau deja tot felul de idei…

Liderii carismatici de azi ar spune „Ni le dă ca semne de mari războinici!” (vezi Iosua 5:1)

DOAR CĂ IOSUA îi cheamă la el să le spună de ce a ascuţit cuţitele: ALINIEREA!!!!!! Azi o să vă tai pe toţi împrejur! Trebuia făcut acest lucru - nu telepatic, nu ca o umbră sau un simbol. Îi va tăia pe toţi împrejur pentru că MOISE s-a oprit din a face acest lucru… pentru că MOISE nu vroia să fie numit „TIPUL CEL RĂU!!!

Vă puteţi imagina tiparul de gândire când ei au fost aliniaţi spre a fi tăiaţi împrejur?

Când s-a ajuns la tipul al 14 lea… „NU, NU, NU, UNDE E MOISE?

---- De aia l-a îngropat Dumnezeu pe Moise şi oasele lui! Dacă-l găsea poporul îi lipeau oasele pe un băţ şi i se închinau!!!

---- „Moise făcea minuni!! El nu se băga în viaţa noatră!!!!

Când a ajuns la tipul al 32 lea… „EU ÎL VREAU PE AARON!!!!” – el mă lasă să fac tot ce vreau eu!!!

Aţi văzut oameni care în afara bisericii înjură, vorbesc urât şi apoi când ajung la biserică ei sunt sfinţi, ei sunt proroci, ei spun că sunt oamenii lui Dumnezeu? Se aseamănă ei cu cei de mai sus?

ŞI IOSUA A TĂIAT ÎMPREJUR PE TOŢI! NU A FĂCUT ASTA ALTCINEVA PENTRU EL!!!

IOSUA 5:9 -- Domnul a zis lui Iosua: „Astăzi, am ridicat ocara Egiptului de deasupra voastră.

DE CE? – Datorită a ceea ce a făcut IOSUA!!!!

TU PORŢI UN CUŢIT????

CUŢITUL REPREZINTĂ:

1. CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

Evrei 4:12Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii.

- Înlătură tot ce este carnal ca tu să ajungi în Ţara Promisă

- Vă amintiţi de jocul cu coşul cu versete din Biblie cu binecuvântări? (dar care nu aveau şi corectări!!!)

2. PUTEREA DE CONVINGERE A DUHULUI SFÂNT

- Unii nu ştiu să facă diferenţa dintre convingere şi condamnare!

- CONVINGEREA îţi dă o cale de ieşire!!!

- CONDAMNAREA spune NU ESTE SPERANŢĂ!

3. LIDERUL DIN VIAŢA TA

- Când pastorul spune NU la ceva şi tu începi să strâmbi din nas

- Corectare, voia Domnului

Moise este genul de lider care pune bandaj pe rană până mori.

Aaron, e genul de om care ar zice, "dă-mi 25 de dolari şi te rezolv!"

IOSUA: NU! Corectare!!!!

Avem nevoie de IOSUA azi! NU POŢI INTRA ÎN LEGĂMÂNT CU DUMNEZEU CU CARNALITATEA ŞI REBELIUNEA TA!!!!

Iosua nu a supus la vot tăierea împrejur: TRECI LA RÂND: VREI ÎN ŢARA PROMISĂ? LUI IOSUA ÎI PASĂ!!!

În concluzie, poţi să desprinzi caracteristici pe care le poate avea un lider adevărat din cele enunţate mai sus? Poţi identifica liderul tău, pastorul tău cu Moise, cu Aaron sau cu Iosua? Care din ei te-a dus în Ţara Promisă, sau să te ajute să-ţi împlineşti destinul la care te-a chemat Dumnezeu? Cugetaţi la aceste lucruri. Lăsaţi un comentariu dacă doriţi.[no-sidebar]



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.