Joburi care nu știu că tu ai sărbători de ținut...

Și păstorii au venit să se închine Pruncului nou născut - imagine preluată de pe google imagesMă gândeam astăzi că sunt unii oameni care trebuie să meargă la muncă și alții stau acasă, sau sunt într-un conac, la vreo pensiune, într-un hotel, și se bucură de o felie de slănină proaspătă, de un cozonac cald... sau de o porție de sarmale proaspete (vegetale sau cu carne, să nu îi ofensăm pe cei care nu mănâncă carne...). Uneori când știi că tot neamul tău are liber de la stat și tu trebuie să mergi la muncă... e puțin mai mult decât deprimant. E frustrant, e enervant, dar până la urmă te gândești că cineva trebuie să pună și o pâine pe masă în casa unde locuiește, să plătească facturile și așa mai departe - nu?

Am lucrat la un post de radio mai demult. Nu exista zi liberă pentru noi, decât atunci când făceam schimb de tură cu colegii. Era Crăciun, ajun de Anul Nou, trebuia să fim... pe baricade. Stăteam acolo și mă gândeam, privind pe geam, cum alții se bucură alături de familie, iar noi trebuia să fim pe brânci să butonăm, să mixăm, să vorbim cu ascultătorii și restul. Cred că dacă ar fi să mi se ofere un job la un post de radio, aș spune ”nu, mulțumesc!” de la început. Dar probabil că unii care lucrează de sărbători au beneficii de la angajați. Probabil că nu, că suntem în România, și mulți nu au parte decât de... momente de frustrare.

Mă gândeam la cei care lucrează la urgențe. Ei lucrează zi și noapte în ture, ca să aibă grijă ca cei care au băgat prea mult în ei, sau au dat deja pe afară, să nu ajungă ”să dea colțul” înainte de vreme... și parcă și ei sunt în moment de frustrare. Poate au momente când nu au urgențe și sărbătoresc cu colegii... sau poate îi ascultă pe cei de la radio, care nu au nici ei liber.

Și apoi mai sunt cei de la posturile de TV. Pe aceștia chiar îi compătimesc, deși știu că mulți dintre ei iau bani frumoși pentru munca pe care o fac acolo. Ei sunt acolo să ”distreze” pe alții, sau poate sunt într-un echipaj mai redus și au pus pe playere să ruleze niște înregistrări la care au lucrat ei și mulți alții înainte de sărbători.

Și cred că mai sunt acum la muncă și cei care fac ca telefoanele noastre să funcționeze atunci când vrem să sunăm pe cei dragi să le urăm de bine, să îi colindăm, să le auzim vocile. Sunt cei care sunt în spatele internetului care veghează ca serverele să ruleze optim și să nu existe întreruperi. Sunt cei care nu dorm ca alții să poată să aibă sărbători fericite, sărbători liniștite și zile libere fără stres.

Cred că trebuie să ne gândim mai des la acești oameni. Ar trebui să le mulțumim că există și că au acceptat joburile acestea ca să ne fie de folos nouă, comunității, țării. Să le urăm să aibă parte de sănătate, să aibă și ei parte de liber cu altă ocazie și să se bucure împreună cu familiile lor. Să le mulțumim că datorită lor formăm un organism întreg și dacă funcționează și ei optim, și noi ne bucurăm când ei rezolvă situațiile de urgență, când ne aduc în case o muzică bună, sau când știm că la orice oră din zi sau din noapte, fie că este Crăciun, Anul Nou sau orice altă zi din an, avem ton la telefon, internetul merge și putem să comunicăm cu cei dragi și apropiați nouă.

Ce alte joburi mai cunoașteți care s-ar include în această categorie? Lăsați un comentariu mai jos. Vă doresc tuturor Sărbători Fericite și multă bucurie în suflet tuturor! :) 




2 comentarii:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.