Oare o fi o glumă sau e serios? Russell Brand își anunță botezul după o călătorie spirituală de luni de zile anunțând public: ’Fac pasul cel mare’

O captură de ecran cu actorul Russell Brand într-un videoclip YouTube din 15 septembrie 2023. | Captură de ecran: YouTube/@RussellBrand

Brand spune că mulți se întorc la Creștinism în timp ce lumea se prăbușește


Actorul și comediantul Russell Brand a anunțat vineri 26 aprilie 2024 că va fi botezat în acel weekend, punctul culminant al luptei sale publice de luni de zile cu principiile Creștinismului.


„Duminica aceasta, fac pasul cel mare”, spunea Brand, în vârstă de 48 de ani, într-un videoclip pe care l-a postat pe X. „Mă voi boteza”.


Brand a spus că a auzit că botezul i-a fost explicat ca fiind „o oportunitate de a muri și de a renaște; o oportunitate de a lăsa trecutul în urmă și de a renaște în numele lui Hristos, așa cum se spune în Galateni - că poți trăi ca o persoană luminată și trezită”.


De asemenea, el a făcut referire la ceea ce a sugerat a fi reflecții necreștine pe aceeași temă a îmbrățișării morții de dragul vieții, citându-i pe filosoful stoic și împăratul roman Marcus Aurelius și pe Buddha.


„Toate aceste lucruri par atât de primitoare și frumoase”, a spus el.


Brand a sugerat, de asemenea, că un număr tot mai mare de oameni se întorc la Creștinism pe măsură ce sistemul de valori goale al modernității se dezintegrează și îi lasă cu dorința de mai mult.


„Știu că mulți oameni sunt oarecum cinici în legătură cu interesul tot mai mare pentru Creștinism și întoarcerea la Dumnezeu, dar pentru mine este evident”, a spus el. „Pe măsură ce sensul se deteriorează în lumea modernă, pe măsură ce sistemele noastre de valori și instituțiile se prăbușesc, noi toți devenim din ce în ce mai conștienți de faptul că există această figură straniu de familiară de trezire și de chemare pe care o cunoaștem de o viață întreagă, în noi și în jurul nostru. Iar pentru mine, este foarte incitant.”


Brand a adăugat că intenționează să se boteze în râul Tamisa, foarte poluat, glumind că s-ar putea să se boteze și în toxoplasmoză și E. coli.


„S-ar putea să las în urmă păcatele, dar s-ar putea să iau niște viruși destul de serioși”, a spus el.


Botezul lui Brand vine după alte videoclipuri pe care acesta le-a realizat în ultimele luni despre călătoria sa spirituală către credința creștină.


În decembrie, el le-a spus celor care îl urmăresc că citește Biblia și The Problem of Pain (Problema durerii), o carte din 1940 scrisă de C.S. Lewis care explorează rolul suferinței în viața creștină.


În ianuarie 2024, el a precizat că citește cartea lui Rick Warren, The Purpose-Driven Life (Viața condusă de scopuri), și că își dorea o „relație personală cu Dumnezeu”, deoarece îl consideră pe Isus Hristos din ce în ce mai important pe măsură ce îmbătrânește, în ciuda faptului că odată vedea multe biserici ca fiind fie prea „de modă veche”, fie prea modernizate.


„Motivul pentru care port o cruce este acela că, după părerea mea, Creștinismul și, în special, figura lui Hristos, devin inevitabil mai importante pe măsură ce mă familiarizez cu suferința, scopul, sinele și non-sinele”, a spus el la vremea respectivă.


În luna martie, el a postat un videoclip în care explica faptul că a vizitat biserici de diferite confesiuni cu intenția de a se boteza eventual și le-a cerut adepților săi părerea despre acest sacrament.


În timpul unui interviu acordat anul trecut lui Tucker Carlson, Brand a declarat: „Ca mulți oameni disperați, am nevoie de spiritualitate. Am nevoie de Dumnezeu, altfel nu mă pot descurca în această lume. Am nevoie să cred în ce e mai bun în oameni”.


Recunoscând că „nu a avut suficientă autodisciplină pentru a rezista atracției celebrității”, el a spus că „a căzut cu fața în sclipici și abia acum mă scot de acolo”.


Brand se confruntă cu mai multe acuzații de comportament sexual neadecvat care datează de ani de zile, inclusiv un raport care susține că a agresat o fată de 16 ani după ce a atras-o într-o relație „abuzivă din punct de vedere emoțional și sexual”.


Brand a negat „acuzațiile penale foarte grave” și a susținut că, deși a fost „foarte, foarte promiscuu” în trecut, toate relațiile sale sexuale au fost „întotdeauna consensuale”.


Material publicat pe 26 aprilie 2024 în publicația Christian Post (de unde a fost preluată), scrisă de Jon Brown, care este reporter pentru The Christian Post.


Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.