Un nou studiu arată că jumătate dintre tinerii creștini din Coreea de Sud petrec mai puțin de 5 minute pe zi cu activități legate de credință

Scaune și mese - foto de Rubén Rodriguez - unsplash.com

Pe 23 iulie 2024, Institutul de Cercetare a Datelor Pastorale (PDRI) din Coreea de Sud a publicat rezultatele sondajului său asupra tinerilor creștini, subliniind domeniile pe care bisericile ar trebui să se concentreze pentru a întări credința elevilor creștini de gimnaziu și liceu. Acesta a arătat că jumătate dintre tinerii creștini petrec mai puțin de cinci minute pe zi în activități legate de credință și doar 43% se simt confortabil să-și exprime credința și să discute despre aceasta la școală.


Evaluând principalele constatări ale „Sondajului de conștientizare a credinței elevilor de gimnaziu și liceu creștin”, care a fost realizat cu 500 de elevi de gimnaziu și liceu care frecventează biserica, institutul a raportat că acești elevi „au dat dovadă de un nivel de credință în care s-au străduit să-și exprime identitatea lor creștină”.


Potrivit sondajului, 30% dintre respondenți au declarat că nu și-au practicat deloc credința în timpul zilei, acesta fiind cel mai frecvent răspuns. Acesta a fost urmat de „mai puțin de 5 minute” la 21% și „între 5-10 minute” la 15%. Combinarea răspunsurilor pentru „nu exersează” și „mai puțin de 5 minute” a fost de 51%. Doar 22% dintre studenți au petrecut mai mult de 30 de minute în activități legate de credință în fiecare zi.


În plus, 43% dintre elevi au spus că sunt confortabil să-și exprime identitatea creștină și să discute despre credința lor la școală. Cu toate acestea, 19% s-au simțit reticenți în a menționa că merg la biserică, iar 17% au declarat că au fost criticați sau batjocoriți pentru că sunt creștini.


„Faptul că elevii nu sunt mândri să-și dezvăluie identitatea creștină și că poate fi chiar o țintă a criticilor în rândul colegilor indică prezența unei imagini negative a Creștinismului în cultura școlii”, a comentat PDRI.


28% dintre studenți au declarat că și-au luat angajamentul de a trăi o viață schimbată după ce au fost inspirați de închinare și predici („frecvent”). În mod similar, 27% au spus că au reflectat asupra acțiunilor lor trecute și asupra ei înșiși în timpul închinării. Alte constatări au inclus 21% care au primit mângâiere și curaj de la predici atunci când au fost descurajați și 16% care au încercat să-și amintească și să practice intuițiile din închinare pe parcursul săptămânii.


PDRI a remarcat: „În general, impactul predicilor asupra vieții elevilor este evident la aproximativ 2-3 din 10 studenți”.


Institutul a subliniat, de asemenea, „Predicile au în prezent un impact redus asupra hrănirii credinței sau asupra schimbării vieții tinerilor creștini. Prin urmare, este esențial să se ia în considerare abordarea circumstanțelor specifice de viață ale tinerilor și să se reconsidere metodele de livrare pentru a-i implica mai eficient. Mai presus de toate, dăruirea și pasiunea pastorilor sunt esențiale pentru slujirea tinerilor.”


Când au fost întrebați despre exersarea vieții creștine în activitățile de zi cu zi, 20% dintre elevi au raportat că deseori se abțin de la a folosi expresii vulgare sau înjurături, iar 18% au spus că se străduiesc să trăiască mai sârguincios. PDRI a subliniat că „doar aproximativ 2 din 10 studenți își practică în mod activ viața creștină în rutina lor zilnică”.


49% dintre elevi au considerat că slujbele de închinare din liceu și gimnaziu „nu sunt plictisitoare”, în timp ce 27% au spus că sunt „medii”, iar 24% le-au considerat „plictisitoare”. Astfel, aproximativ 1 din 4 tineri creștini au simțit că serviciile de închinare sunt plictisitoare.


17% au răspuns că „atmosfera de cult este rigidă”, în timp ce 62% nu au fost de acord. În ceea ce privește muzica de închinare, 12% au spus că „nu a fost inspirată”, în timp ce 70% au considerat-o „inspirată”. PDRI a concluzionat: „Deși atmosfera generală și muzica de închinare nu sunt rele, procentul relativ mare de cei care consideră serviciile plictisitoare sugerează necesitatea reevaluării structurii și predării predicilor și a experienței generale de închinare”.


Când au fost întrebați ce se așteaptă de la serviciile și activitățile de închinare ale școlilor gimnaziale și liceale, 30% dintre elevi au acordat prioritate „părtășiei cu prietenii și semenii”, urmată de „lauda” la 28%, „predici” la 14% și „rugăciune” la 11%. „Elevii au manifestat o preferință clară pentru părtășia cu prietenii și laude față de predici și rugăciuni”, a observat PDRI.


72% dintre elevi au raportat că se simt apropiați de pastorul lor de tineret, iar 74% s-au simțit apropiați de profesorii grupului de tineret. În schimb, 28% nu s-au simțit apropiați de pastorul lor, iar 26% nu s-au simțit apropiați de profesorii lor.


PDRI a subliniat: „Aproximativ 3 din 10 elevi nu se simt apropiați de pastorii de tineret sau de profesorii lor, evidențiind nevoia de a acorda prioritate construirii de relații apropiate în pastorala pentru tineret. Astfel de relații pot încuraja participarea activă la închinare și pot influența semnificativ creșterea credinței elevilor.”


Atunci când elevii care nu s-au simțit apropiați de pastorii sau profesorii lor au fost întrebați de ce, cel mai frecvent motiv a fost „nu există niciun motiv anume pentru a fi apropiați” (37% pentru pastori, 34% pentru profesori).


Material publicat inițial pe Christian Daily Korea. Tradus și editat de personalul Christian Daily International, republicat în 26 iulie 2024 în Christian Post (de unde a fost preluat).


Un produs Blogger.