Zece chestiuni bizare despre Coreea de Nord

Kim Jong Un, președintele Coreei de Nord - foto preluată de pe facebookCred cu tărie că viitorul Coreei de Nord nu se află în mâinile lui Kim, a lui Trump sau a vreunui alt individ de pe această planetă. Cred de asemenea că Domnul suveran al tuturor națiunilor pune în mișcare un miracol - legat de schimbările din Coreea de Nord - pentru că El vrea să se atingă și de milioanele de oameni din acea zonă care au fost înfometați, oprimați, li s-au spălat creierele de prea mult timp de către liderii Coreei de Nord.

Indiferent de ceea ce credeți cu privire la acordul pe care l-a semnat Kim și Trump pe 12 iunie 2018 în Singapore, cred că aceasta este o cauză bună pentru a celebra. Da, detaliile au fost într-adevăr zbârlite. Au fost multe de și ce-ar fi dacă și poate. Dar dacă facem un pas în urmă și studiem cât de ciudată este Coreea de Nord - și cât de barbară și de înapoiată este această națiune - am realiza de fapt că suntem martorii ai unei răbufniri istorice. Așadar, vă provoc să luați în considerare următoarele date bizare despre această națiune de 25 de milioane de locuitori:

1. Creștinii din Coreea de Nord au fost zdrobiți de tăvăluguri și arși în foc. Coreea de Nord are una din cele mai groaznice înregistrări din domeniul persecuției religioase. Organizația Christian Solidarity International a raportat faptul că credincioșii în Isus Hristos sunt luați, în mod obișnuit, și duși în închisori unde sunt torturați, supuși la muncă forțată sau sunt aruncați de pe poduri. O sursă a raportat faptul că femeile și copiii sunt forțați să urmărească pe alți creștini cum sunt împușcați cu mitralierele. Deținerea unei Biblii este considerată o crimă care are ca pedeapsă moartea.

(Din fericire, Președintele Trump a abordat acest subiect al Coreei de Nord cu privire la abisalul record asupra libertății religioase atunci când s-a întâlnit cu Kim Jong Un.)

2. În jur de 3 milioane de nord-coreeni au fost înfometați în anii 1990. Economia este atât de săracă încât mai mult de 6 milioane de oameni sunt subnutriți astăzi, și o treime din copiii nord-coreeni sunt piperniciți datorită înfometării. O persoană câștigă în medie cam 1.800$ pe an (aproximativ 7.200 RON), făcând din Coreea de Nord să fie una dintre cele mai sărace țări de pe pământ. Cu toate acestea... are 1,2 milioane de soldați - adică cu de două ori mai mulți decât armata Coreei de Sud.

3. Din punct de vedere oficial, Coreea de Nord este o necrocraÈ›ie - un guvern condus de un om mort. DeÈ™i Kim II Sung este mort de 18 ani, guvernul spune că el È™i-a asumat ”oficiul de preÈ™edinte etern” în ziua morÈ›ii sale, pe 8 iulie 1994. Succesorul său curent, Kim Jong Un, se presupune că ar fi avut o operaÈ›ie plastică spre a putea arăta cât mai mult ca È™i bunicul său.

4. Există 34.000 de statui ale decedatului Kim II Sung în țară. Aceasta însemnă o statuie la fiecare 750 de nord-coreeni. Trupul mort îmbălsămat al liderului decedat este afișat în Palatul Kumsusan al Soarelui, și este cea mai populară atracție turistică din țară. Toți cetățenii nord-coreeni sunt obligați să poarte o emblemă care afișează fața lui Kim II Sung.

5. ÃŽn Coreea de Nord nu este anul 2018. Este anul 107. NaÈ›iunea foloseÈ™te ceea ce este numit drept calendarul ”Juche”, care marchează timpul conform naÈ™terii lui Kim II Sung din 1912. Oricare nord-coreean care s-a născut pe 8 iulie sau pe 17 decembrie nu are voie să-È™i sărbătorească ziua de naÈ™tere pentru că Kim II Sung È™i fiul său, Kim Jong II, au murit în aceste zile.

6. Èšara este numită ”republică democratică”, dar nu există nimic democratic cu privire la ea. Alegerile sunt È›inute la fiecare cinci ani, însă doar un singur nume apare pe buletinele de vot. Dacă vreun alegător doreÈ™te să aleagă pe altcineva, acesta sau aceasta poate să taie numele, doar că buletinul de vot nu este secret. Nu există sistem judiciar în Coreea de Nord È™i nici proprietate privată.

7. Supușii loiali ai lui Kim Jong Un cred că el poate controla vremea. Mașina de propagandă guvernamentală a convins populația că o stea nouă a apărut pe cer atunci când s-a născut liderul lor, care acum are 34 de ani. O biografie oficială publicată de guvern spune că Kim a învățat să meargă și să vorbească înainte de șase luni și că el poate controla starea vremii prin dispozițiile sale.

8. Coreea de Nord este adesea într-o stare de pană de curent. Sistemul electric este atât de slab încât majoritatea oamenilor nu au lumină, mai ales noaptea. Imaginile din satelit făcute din spațiu arată toată țara în întuneric (și turiștii spun că nord-coreeni iubesc întunericul pentru că le oferă intimitate). Și ca să facem lucrurile și mai rele, numai 3 procente dintre drumuri sunt pavate - doar că drumurile sunt rar folosite din moment ce există așa de puține vehicule. O foarte mică elită de nord-coreeni are acces la internet, dar tot conținutul online este filtrat de către guvern.

9. Copiii sunt învățaÈ›i un cântec la È™coală, care este intitulat ”Nu avem nimic de invidiat în lume”. Școlile sunt folosite ca să spele creierele nord-coreenilor încă din clasele primare. Copiii trebuie să-È™i aducă propriile scaune È™i bănci la È™coală, iar studenÈ›ii sunt obligaÈ›i să facă muncă guvernamentală în timpul orelor de È™coală. PărinÈ›ii uneori îi mituiesc pe profesori ca să îi È›ină pe copiii lor departe de munca grea.

10. Cetățenii din Coreea de Nord trebuie să producă o anumită cantitate de deșeuri umane. Guvernul solicită aceasta pentru că fermierii au acces puțin sau deloc la îngrășămintele chimice. Mulți cetățeni au trebuit să-și pună lacăte la toaletele lor din afara casei pentru a-i ține departe pe vecini... să nu le fure deșeurile ca ei să-și poată face cota.

Creștinii sunt adesea ridiculizați pentru că cred că demonii sunt reali și că aceste puteri demonice lucrează în spatele scenei spre a afecta evenimentele mondiale. De ce este acest lucru așa de greu de crezut? Nu pot înțelege de ce ar putea să privească cineva la situația mohorâtă din Coreea de Nord și să nu creadă că nu există diavolul.

Din fericire, Biblia spune că Hristos a învins puterea lui Satan prin moartea și învierea Sa - și că împărăția lui Dumnezeu se va extinde oriunde este predicată evanghelia. Datorită victoriei lui Hristos, săbiile vor fi făcute în pluguri și libertatea va înlocui tirania. Aceasta e ceea ce aștept eu să văd in Coreea de Nord.

Materialul de mai sus este o adaptare a unui material scris de J. Lee Grady (foto alăturat) în Charisma News pe 13 iunie 2018. J. Lee Grady a fost editorul principal al Charisma pentru 11 ani înainte să se lanseze în lucrarea cu normă întreagă în 2010. Astăzi el conduce The Mordecai Project, o organizație creștină caritabilă care aduce vindecarea lui Isus la femeile și fetele care suferă de abuz și opresiune culturală. Este autorul a câteva cărți, printre care și 10 Lies the Church Tells Women (10 minciuni pe care le spune biserica femeilor), iar recent a lansat o carte intitulată Set My Heart on Fire (Aprinde-mi inima cu foc), publicată de Charisma House. El poate fi urmărit pe Twitter la @LeeGrady, sau pe site-ul său, themordecaiproject.org. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.